1. E3: Street Racing Syndicate

E3: Street Racing Syndicate

De meeste mensen die wel eens Need for Speed: Underground hebben gespeeld zullen het erover eens zijn dat het een goed spel is en dat straatracen enorm leuk is in een videospel. Je hoeft geen Einstein te heten om aan te zien komen dat er een aantal spellen in de voetsporen wilen volgen. Namco’s Street Racing Syndicate (SRS) is daar geen uitzondering op.

Wanneer je SRS voor het eerst ziet zul je direct het gevoel hebben dat je het spel al eens hebt gezien. Het spel lijkt namelijk veel op zijn tegenhanger van Electronic Arts. Een van de dingen waardoor Underground hoge waardering kreeg was het utierlijk van het spel. De beelden wisten het gevoel van snelheid extreem te benadrukken. Toegegeven: SRS heeft dat niet zo sterk als Underground, maar doet desondanks hetzelfde zonder die (misschien wat overdreven?) effecten van Need for Speed: Underground. Over de kwaliteit van de beelden kunnen we vrij kort zijn: Street Racing Syndicate ziet er fantastisch uit.

Het belangrijkste in een racespel is echter de besturing. Het is al zo vaak gezegd en ik herhaal het nog maar eens: het kan er nog zo mooi uitzien, als het niet lekker speelt kan het regelrecht de prullenbak in. SRS brandt zich echter niet aan dit punt. De wagens reageerden realistisch en als je het goed deed gleden ze als een zonnetje door de bocht. Ik denk trouwens dat mensen die Project Gotham Racing 2 veel spelen als een tierelier gaan met SRS; de ‘nette’ rijstijl loont in SRS meer dan de welbekende pats-boem-ik-knal-mijn-auto-door-een-bocht-rijstijl. Laatstgenoemde stijl is echter wél effectief bij het inhalen; een tegenstander wegzetten of de muur in drukken kan altijd natuurlijk. Bij het inhalen kun je ook gebruiken maken van de inmiddels bekende Nitrous boost. Daardoor onstaat, zij het in lichte vorm, de vervaging die we uit Need for Speed: Underground kennen. Het spel speelt dus lekker weg, al moet ik er wel bijzeggen dat de heerlijke racestoelen die men op de E3 had neergezet ook bijdroegen aan de speelbaarheid, evenals het stuurtje dat eraan bevestigd was.

We hebben dus een spel dat er leuk uitziet en ook nog eens lekker rijdt. Wat wil je nog meer? Nou, rondjes rijden is leuk en aardig, maar het is wel leuk als er ook nog wat op het spel staat natuurlijk. Laat ik je in de eerste plaats alvast verzekeren dat voor de lol racen tegen anderen al leuk genoeg is. Daarover later meer. In je eentje kun je middels de Street Mode een carrière doorlopen die wel vergelijkbaar is met die in Need for Speed: Underground. Leuk hierin is dat je meer hebt om rekening mee te houden dan alleen het racen. Je kunt bijvoorbeeld een vriendin krijgen. Die moet je dan tevreden houden en dat zal gepaard gaan met keuzes. Ga je naar die belangrijke race of houd je het klagende vriendinnetje tevreden door een avondje met haar uit te gaan? Wat je ook kiest, er zullen consequenties aan vastzitten. In de grootste races kun je zelfs om je vriendin wedden om wat extra geld los te weken bij je tegenstanders.

Of het spel online zal gaan is niet helemaal duidelijk, maar het is aan te nemen van wel. Het kan door middel van het koppelen van Xbox systemen in ieder geval wel met meer spelers gespeeld worden. Dat het spel op de PlayStation 2 niet online zou gaan is misschien niet zo vreemd, maar het zou me verbazen als het spel geen Xbox Live ondersteunt. Op die manier zou het al direct achterliggen op andere grote racers op de Xbox en dat terwijl de interface bij de multiplayer modus juist bij uitstek geschikt lijkt voor Xbox Live (denk aan dingen als ‘return to Lobby en dergelijke).

Street Racing Syndicate is samen met BurnOut 3 het beste racespel dat ik op de E3 heb gespeeld. Het ziet er fantastisch uit, het rijdt lekker, heeft een carrièremodus die dieper gaat dan die van Need for Speed: Underground en kan ook nog met meerdere spelers tegelijk gespeeld worden, waarschijnlijk ook via Xbox Live. Of het spel in staat is of Project Gotham Racing 2 te verslaan weet ik niet, maar het ziet ernaar uit dat we in elk geval een goed racespel op ons bord krijgen van de winter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Lijkt me vet :).

 • Hele coole game! Ik volg SRS al een tijd en ik verwacht er veel van en zo te zien gaat het zeker goed komen :) En voordat er weer allemaal reacties komen als "na-aper van NFSU" of "rip-off" of iets dergelijks, deze game was al veel eerder in ontwikkeling dan NFSU, dusssss :)

 • Dit spel lijkt me veel beter dan Juiced. Politie, chicks, enz…Ik hou deze in de gaten.

 • lijkt me een stoere game, komt uit op xbox :( helaas niet op pc of ps2 :'(

 • Ja hele vette titel idd. Het zegt al genoeg dat ik in de drukte van de E3 een dik half uur bleef zitten bij SRS… echt mooi spel.  En dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheden rond het tweaken van de auto's etc…

 • Damn die lijkt me echt te vet :). Ik ga hem zeker halen als de reviews ook vinden dat het een geode game is.

 • @Tnecniv  ehm, hij komt wel uit op PS2, kijk maar aan de linkerkant, daar staat:  Gerelateerde games:

  Street Racing Syndicate (PS2) • Ik wil eigenlijk niet gaan vergelijken met NFSU maar het plaatje linksboven op deze site van Street racing Sindycate lijkt heel veel op de poster van NFSU die een keer in de PU zat. Ook met een een auto en stad op de achtergrond en een mooie chick op de voorgrond. Verder lijkt het me wel een mooie game. Mij maakt het niet uit of SRS na is gemaakt van NFSU. IK vind dat het straatracen gewoon een nieuw genre is geworden. En mensen die zeggen dat dit een rip is moeten eens kijken naar vechtspellen shooters en platvormspellen. Dan zijn alle platvormspellen die nu uitkomen een rip van bev. Mario bros. Het is maar hoe je het bekijkt

 • doe mij maar burnout 3

 • ziet er wel goed uit

 • Ziet er tot nu toe goed uit. Zowel Juiced als SRS lijken mij veel beter te gaan worden als NFSU2. Vond NFSU ook niet meer als een aardige game. Hopelijk bieden SRS en Juiced meer.

 • leuk hoor die pixels…die weinige polygonen……JEZUS MAN!!! PROJECT GOTHAM 2 IS BY FAR DE MOOISTE GAME OP DE MARKT!!

 • @ Anakin, dit is een multiplatform spel…

 • @ Anakin: er zijn geen recente screens van het spel te vinden (niet officieel althans). Bovenstaande zijn developer screens dus kun je verwachten dat ze niet op en top zijn…

 • moet dat glimmende op de eerste screen een waterplas voorstelle ofzo? :S en zoniet dan is dat de eerste weg die zo mooi reflecteerd :S  en bij veel racespellen zouden de grfx niet zo heel veel moeten uitmaken, redelijke grfx zijn genoeg…als de gameplay maar goed is

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren