1. BioShock (X360)

BioShock (X360)

Bioshock is een game die je meeneemt naar de onderwaterwereld "Rapture". In deze review leer je de game beter kennen. En wat het precies voor game is. Dus ik zal zeggen lees gerust even verder en leer de geheimen van Bioshock kennen.

Het verhaal van Bioshock is niet echt heel moeilijk te begrijpen. Je zat in een vliegtuig die is neergestort in zee. Je zwemt naar een vuurtoren en treft daar een onderzeeër aan. Deze brengt je naar de onderwaterwereld "Rapture". Maar die onderwaterwereld is alleen voor een speciaal mensgroep bedoeld. Laat ik als eerst maar eens met de graphics beginnen. Deze zijn echt super. De personages zien er gruwelijk eng uit. Ook ligt er overal water en bloed wat het echt super maakt. Dus er is niets op de graphics van deze game aan te merken. De game is ook vrij realistisch, zo blijven lijken liggen, olie brandt op en planten die in brand kunnen. Ook zijn de levels erg goed gedatailleerd. De levels in de deze game zijn overigens erg goed. In het begin zijn de levels wel wat eentonig, maar hoe verder je in de game zit des te meer de levels toch veranderen. Zo heb je cafés en enorm grote vriezers waar het ijskoud is. Ook kom je in kassen waar bijzondere planten staan. Maar je blijft wel in de onderwaterwereld, want daar speelt het zich allemaal af. Ook kun je tussen de verschillende werelden reizen met een onderzeeër. In deze game heb je ook speciale krachten. Deze krachten helpen je om op plekken te komen waar je zonder krachten niet had kunnen komen. Zo kun je bijvoorbeeld met elektriciteit deuren open krijgen. Maar de stroom kun je ook goed tegen de vijanden gebruiken. Ook heb je levels waar ijs een deur blokkeert. Deze kun je dan met je vuurkrachten laten smelten om zo toegang te krijgen. Of gooit een vijand een granaat naar je toe? Geen probleem gooi hem gewoon weer terug met één van je speciale krachten die je daar voor hebt gekregen. Deze game heeft ook een groot arsenaal aan wapens. Er zijn verschillende wapens zoals revolvers en shotguns. Maar ook bazooka’s en granaten. Voor elke situatie is er wel een wapen die je kunt gebruiken om je vijanden te doden. Je hebt ook verschillende type ammo. Je hebt bijvoorbeeld gewone kogels, maar je hebt ook kogels die meer schade aanbrengen. Andere kogels geven weer een stroomschok. Wat ook erg handig is, zijn de wapens die je kunt upgraden om zo de schade die je toebrengt te verhogen, wat een ander klapstuk is.

Ook zitten er in deze game leuke elementen, zo kun je automaten hacken om zo ammo, medicboxen en speciale krachten heel goedkoop te krijgen. Er zijn drie soorten automaten. Een medisch automaat, deze geeft je levens bij. Een ammo automaat, hier kun je munitie voor je wapens bijkopen. En de derde is ook een soort ammo automaat, alleen kun je hier ook nog speciale spuiten bijkopen om zo je krachten bij te vullen. Om deze automaten te kunnen hacken moet je een puzzel doen. In de puzzel moet je buizen plaatsen van de ene kant naar de andere kant. Voordat je aan een puzzel begint komt er een meter te staan. Staat hij op GROEN, dat betekent dat de puzzel makkelijk is en dat de automaat makkelijk te hacken is. Maar staat de meter op ROOD, dat betekent dat deze automaat niet echt makkelijk is om te hacken. Dus aan jou de keus wat je doet. Ook kun je een autohack inzetten, zo kun je hem gelijk hacken en hoef je geen puzzel op te lossen. Maar deze krijg je niet vaak. Als je verkeerd hackt, dan gaan er levens af. Ook heb je in deze game geld. Om zo wapens of krachten te kopen. Je kunt geld krijgen door je tegenstanders te doden, soms hebben ze dan wel eens 2 a 5 dollar bij zich. En deze kan jij goed gebruiken. Als je "Big Daddy" doodt "die op sommige plekken is" kun je meer geld krijgen, denk hier aan 60 a 80 dollar. Als je te veel drank op hebt wordt je dronken en wordt je omgeving erg wazig voor een paar seconden, wat voor een leuk effect zorgt. Op sommige plekken hangen ook beveiligingscamera's. Deze moet je zien kapot te schieten of te hacken. Als je te lang wacht gaat dus het alarm af en komen er vliegende bots aan die je dood willen maken. Overigens zijn deze niet al te sterk en zijn dus makkelijk te doden (In de meeste gevallen gaat het alarm 1 minuut af en komen er oneindig bots binnen deze tijd).

Nog een TIP is om vooral naar radio's die je op pakt te luisteren. Deze vertellen je wat je precies moet doen of geven je handige tips. Ook heb je vliegende bots die bij het alarm afgaan je vijanden zijn. Overigens liggen op sommige plekken van zulke bots. Deze kun je hacken omzo die te gebruiken. Op sommige plaatsen heb je ook een kleine ruimte (geheime plaats) waar bijvoorbeeld munitie ligt voor wapens of geld. Op andere plekken kun je er zo in komen maar op sommige plaatsen ook weer niet. Deze moet je zien te hacken.

Het doel van Bioshock is eigenlijk dat je "het kleine" meisje helpt. Ga je haar reden of vermoordt je haar. Aan jou de keuze. De speelduur van Bioshock is vrij lang. Dit komt omdat je tussen werelden kunt reizen. Zo moet je van de ene plek naar de andre. Ook het geluid in deze game is niks op aan te merken. Enge stemmen verhogen je hartslag al snel. Als je vlak naast zo'n automaat staat hoor je van die grappige geluiden, wat best lollig is. Op andere plekken lopen vijanden die fluiten en zingen. Maar sommige vijanden huilen ook. Soms hoor je ook gewoon van dat oude muziek, wat precies bij deze game past. En hoor je grote voetstappen, schrik niet. Want dat betekent dat "Big Daddy" in de buurt is. Maar is er dan niks wat minder aan deze game? Uhm.. Bijna niet, maar zo zijn de animaties vaak hetzelfde en dat is erg jammer. Neem nou het eerste level "je loopt onder water door een tunnel en er komt een vliegtuigwrak die dwars door de tunnel heen gaat. Het water stroomt aan alle kanten naar binne maar het water niveau stijgt niet. Sommige dingen kloppen ook niet. “Ik liep naar en deur waar het ijs de toegang blokkeerde. Maar op het plafond zat ook ijs, dus ik met mijn speciale krachten er op schieten, het ijs smolt, maar het water drupte niet naar beneden”. Na al dit commentaar kan ik wel zeggen dat 2K Games een geweldige game heeft neergezet, ze wisten precies wat ze deden.

Deze review is ook terug te lezen op GamersFuture.nl

Conclusie en beoordeling

Bioshock is een hele goeie game van 2k games. Alles klopt en de graphics zijn erg geweldig. Ook het hacken en je wapen upgraden is zeker een pluspunt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Lekere Sfeer
 • Graphics
 • leuke elementen
 • hacken
 • geluid
 • Big Daddy
 • Minpunten
 • Animations

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • okee interesant nu nog maar eens zien of het ook echt werkt

 • het spel intereseert me niet echt…

  maar die minimale systeem eisen xD

 • Misschien dat deze game mij nog zo ver kan krijgen om eraan te beginnen, maar dan moet ik eerst nog wat trailers en gameplay-filmpjes zien.

 • Eigenlijk een soort van Episodes.

  Gelukkig is deze ook voor de mac. :)

 • Opzich geen slechte zet van Blizzard, zo krijg je infeite 3 Starcraft 2 Episodes met elk behoorlijk wat uren speelplezier. En nog niet te spreken van de aandacht en detail die in elke episode zit, Blizzard kennende wordt het wel top kwaliteit. De multiplayer zit er verder wel al meteen bij de eerste episode bij en daar kun je dus WEL met alle 3 de factions spelen.

 • kuch, melk kuch

 • blizzard melkt niet.

 • Zolang ze die andere twee delen dan voor een zacht prijsje aanbieden vind ik het best. Maar ik ga niet voor elk deel de volle prijs betalen, ik moet sowieso eerst nog eens zien of het spel wel genoeg voordelen bied ten opzichte van zijn voorganger, anders ga ik hem helemaal niet halen.

 • Uitmelkerij, jammer hoor.

 • vet dat is een beetje als warcraft 3 alleen dan in verschillende delen.

 • Even afwachten…..

 • Zou het geen uitmelkerij noemen, maar eerder geld af troggelen…

 • Zolang ze die andere twee delen dan voor een zacht prijsje aanbieden vind ik het best. Maar ik ga niet voor elk deel de volle prijs betalen, ik moet sowieso eerst nog eens zien of het spel wel genoeg voordelen bied ten opzichte van zijn voorganger, anders ga ik hem helemaal niet halen.  In deze games zal zoveel meer singeplayer uren zitten dan de meeste spellen waarvoor je de volle mep betaald. Ik denk eerder gezegd dat Blizzard al zoveel content voor de single player had, dat ze deze beslissing hebben gemaakt. Nu kunnen ze de single player nog beter maken omdat ze een aparte balans kunnen maken, want de single player zal bepaalde speciale units/upgrades kennen die de balans van de multiplayer compleet zouden omgooien. Ik heb hier geen problemen mee. SC2 zal net zoals de eerste SC online gezien een professioneel spel worden en voor de mensen die het doen om het verhaal komt de rest uit. Ik kan in ieder geval niet wachten.

 • Hopelijk zijn ze dan niet allemaal 60 euro.

 • Ook een manier om wat extras te verdienen aan je spellen.

 • 10 jaar wachten tussen delen is inderdaad wel heel erg uitmelkerij… Het is niet heel vreemd dat ze het in meerdere delen gaan opsplitsen, er moet tenslotte erg veel geld zitten in de ontwikkeling, aangezien ze er altijd zo lang over doen bij Blizzard. Meestal geeft iedereen het argument dat ze al teveel geld verdienen met WoW, dus dat ze het niet meer nodig hebben, maar natuurlijk is dit onzin. Zolang ze maar ieder onderdeel dat ze uitbrengen zo volledig maken en zo uitgebreidt dat het een volledig spel zou kunnen zijn zie ik geen reden om het te zien als 'uitmelken' of 'geld klopperij'. Tegenwoordig denkt iedereen dat ze eigenlijk niets meer hoeven te betalen voor spellen die tegenwoordig gewoon veel en veel mer kosten om te maken…

 • best grappig dat ze in 3 delen maken maar hoeveel geld gaat dat kosten

 • De prijs zal wel 20 euro zijn, anders betaal je per saga dus 60 euro wat neerkomt op 180 euro.

 • Het is Star Craft deel TWEE…. hoezo uitmelkerij? jesus get a life.  En kom op het is Blizzard… Elke game van hun is gewoon van topkwaliteit. Niets geld aftroggelen (ook wel factor maar goed das altijd).

 • Uitmelken? Als ze deel 2 al een keer dik in ontwikkeling hadden en toch maar gekozen hebben om het van tafel te gooien omdat ze het niet perfect genoeg vinden? Please, 1 van deze 3 spellen heeft waarschijnlijk meer content dan een paar van de crappy titels, 90% van de titels die tegenwoordig uit worden gegeven, bij elkaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren