1. Super Paper Mario (Wii)

Super Paper Mario (Wii)

Hasta La Pasta, Mario is Back! Onze spaghetti vreter kan niet genoeg krijgen van conditie training. De aantal uren die hij met jullie heeft doorlopen in de geschiedenis, is meer dan de gemiddelde tijd die je aan Fitness besteed. Toch begrijp ik echter niet waarom hij nog steeds zon bierbuikje heeft, maar wat maakt het ook uit. Ik wil het gewoon over die fijne game Super Paper Mario hebben en niet over een lange geschiedenis, dus ik ga verder aan de slag. Dit is mijn ontdekkingsreis in een platte wereld.

Wat we kennen over het algemeen van de Paper Mario games is dat het hele lange games zijn en dat ze weergegeven zijn in een 2D dimensie, die voorzien zijn van een uitgebreid verhaal, waarin we vele lappen tekst zien voorbij komen. Het grote verschil is echter dat dit de enigste echte adventure game is in de Paper Mario serie. De andere 2 waren langdradige RPG's voor mijn gevoel. Maar gelukkig verschillen de meningen hierover. Ik moet wel zeggen dat die games niet echt mijn ding waren, het duurde te lang en het was voorzien van veels te veel teksten. Dus ik denk hopla Super Paper Mario erin en heel leuk en aardig allemaal, maar ik werd wel wat geirriteerd door in een adventure game lange teksten te drukken. Dus het was even skip skip skip. Ik wil potjandorie gewoon gamen en mensen mijn oordeel laten weten over de game.

Nou laten we dat even achterwege, daar gaan we een game niet op afspitsen. We gaan kijken hoe de game eruit ziet en of het ook lekker speelt. Ik kan je zeggen, de stijl die ze gebruikt hebben is geniaal. Al vanaf level 1 had ik eindelijk het gevoel dat ik een echte Mario game aan het spelen ben (dus geen Mario Golf, Mario Tennis en al die belabberde sport games van hem). Lekker een Mario game die de stijl heeft van een gezellige ouderwetse Mario game. Dus ik ga lekker aan de slag door mijn wiimote in een horizontale houding te houden, net zoals een oude NES controller. Dan ziet de controller er meteen heel anders uit. Ik loop lekker gezellig door het level heen en zie de eerste Goomba. Mijn doel platstampen die hap en hee wat ik krijg ervaringspunten erbij, dus ik blijf het hele level op die beesten stampen en zie dat mijn energie meter stijgt. Lekker springen doen we met de B knop. Op mijn weg kom ik een nieuw volk tegen dat Pixl genoemd word. Deze vergezellen je in de game en hebben unieke mogelijkheden, de eerste laat je het level draaien. Dus je gaat van 2D naar 3D. Het is dan meteen net een grote kijkdoos waar verborgen dingen zitten en die je kunt gebruiken in je grote papieren avontuur.

Wow, ik begin helemaal te trippen, wat is dit. Alle Goombas zie ik van de zijkanten en er worden nieuwe wegen geopend. Echter dit kun je niet te lang doen, na een tijdje word je weer naar 2D gekickt. Je mag niet te lang blijven in de 3D dimensie, omdat je te plat bent. Maar goed je mag je tocht verder afmaken en je zult uitendelijk Bowser, Luigi en de Prinses moet redden uit de handen van Count Bleck. Die verschillende handlangers heeft, die de rotzooi voor hem opruimt. Eens een keer wat anders, maar vernieuwing is belangrijk. Bowser heeft het ook wel eens een keer opgegeven na al die tijd, tenminste dat hoop je. Ach ja vond tussendoor wel dat er leuke mini games waren, die het gebruik van de Wii mote redelijk benutten. Nou gaan we onze moed verzamelen voor de conclusie, is onze spaghetti vreter het nog waard om zo als papier geaccepteerd te worden? Dan moet je even gauw kijken naar het oordeel!

Conclusie en beoordeling

Super Paper Mario is zeker een leuke game, echter als je hem uit hebt zal het een voorgerecht zijn voor de toppers die zullen komen. Het spel is te snel gekomen, want er had nog meer in de opties voor de controller kunnen zitten.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Leuke Grafische stijl
 • Goede Camera punten.
 • Leuke Minigames
 • Minpunten
 • Teveel Tekst
 • matig gebruik van functies Wii mote.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • oké da t is niet zo heel moeilijk, ik zal er optijd bij zijn

 • Me too :D

 • Yeuy weer probere !!!

 • nou hopen voor die mensen die er nog geen hebben dar ze hem hier mee kunnen krijgen

 • ja ik ook

 • Ja, maar als je er nu nog geen hebt, en je wil er graag een dan heb je het echt niet goed gedaan :P  Gisteren op www.eurogamer.net gaven ze er 20000 weg !! Het enige wat je hoefde te toen is op de link claim your code de klikken en je had er een XD

 • Nou ik ga nu dan echt proberen om er een te winnen!! Gisteren om 19:07 gaf er iemand via de andere prijsvraag een tip voor eurogamer.net dat er nog 9.000 van de 20.000 Beta keys te verkrijgen waren. Om 19:12 las ik dat toevallig, inmiddels waren er nog maar 6.000. En heel die site lag plat, je kon gewoon niet inloggen, 25x geprobeerd maar t lukte niet. 19:16 -? nog maar 3.000 keys. Na lang proberen nog steeds niet gelukt om in te loggen, 2 minuten later waren alle keys al weg… echt ongelooflijk en ongekend dat er zo ontzettend veel mensen achter die key aan zitten…

 • Je kunt tot vanavond 21.00 reageren op het bericht en daarna tellen de inzendendingen niet meer!

  uhm, je hebt 3 uur (!) waarschijnlijk zijn de keys al na een paar minuten weg xD

 • @Mtyz  er worden 50 willekeurige uitgekozen, dus dat maakt niet uit :)

 • weer iemand die niet kan lezen

 • gelukkig eentje verkregen via eurogamer.net :D

 • moet je dan een prijsvraag beantwoorden??

 • Vervelend dat ze elke keer om 18.00 uur zijn. Werkende mensen (zoals ik) zitten dan in de auto richting huis…

 • als je wint wordt er dan naar je gemailed want ik heb een andere email…. en ik heb al 3x meegedaan :S

 • Vervelend dat ze elke keer om 18.00 uur zijn. Werkende mensen (zoals ik) zitten dan in de auto richting huis…

  En je bent voor 21.00 uur nog niet thuis? Er worden 50 willekeurige mensen gekozen uit de sloot berichten van 6 tot 9 ;). Of je nu om vijf over zes of om vijf voor negen een bericht plaatst, in dit geval maakt het niks uit :).

 • Ik hoop dat ik wat win, ik wil er nog ééntje voor een vriend van me winnen. Voor degene die graag een key willen maar tot nu toe nog geen succes hebben gehad, je kan je mij een PM sturen en dan geef ik de link naar mijn verloting ;)

 • uhm, je hebt 3 uur (!) waarschijnlijk zijn de keys al na een paar minuten weg xD

  Je hebt 3 uur om je antwoord in te zenden, daarna worden de keys pas weggegeven. Iedereen die tussen 6 en 9 reageert heeft dus evenveel kans.

 • Ik heb toch al gewonnen, maar alsnog leuke actie :)

 • Hopen Hopen, maar ik ga toch niks kopen :D :p

 • Ik kan het niet volgen.

  Moet je reageren of een prijsvraag beantwoorden :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren