1. Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (X360)

Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent (X360)

Het was terug in 2002 toen we voor het eerst kennis maakte met Sam Fisher, Een extreem getalenteerd geheim agent die overal ter wereld heen werd gestuurd om de meest gevaarlijke missie's voor de Verenigde Staten uit te voeren. Tom Clancy's Splinter Cell werd een van de grootste franchises voor de orginele Xbox, Dit te danken aan de erg mooie graphics en de goed uitgewerkte stealth action gameplay. Het is dus geen verrassing dat de laatste Splinter Cell: Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent een ware topper is.

De game start met Sam op een missie voor Lambert (opdrachtgever) in IJsland

en voelt aan als een Standaard Splinter Cell missie. Veel donkere plekjes en Guards om uit te schakelen of te ontwijken. Het is geen lange of moeilijke missie maar ook weer geen tutorial. Na deze missie wordt Sam verteld dat z'n dochter Sara is omgekomen in een auto ongeluk. Met niet veel meer om voor te leven kiest hij voor een moeilijk undercover missie waarbij hij moet infiltreren bij een groep terroristen.

De missie's binnenin de muren van het hoofkwartier van de terroristen zijn een grote verandering tegenover die van andere Splinter Cell games.

Omdat je undercover bent en de terroristen je vertrouwen kun je overal rond lopen zonder afgeschoten te worden. Alleen wanneer je in verboden gebieden komt kan je weer bukken,sneaken enz. Je zult hier geen wapens hebben dus je zult hier veel stealth action moeten gebruiken. In het verloop van het spel zal je hier 4 keer terug komen, Dit klinkt mischien een beetje saai maar het spel heeft er goed voor gezorgt dat je altijd naar nieuwe plaatsen van de basis zal moeten gaan. Missie's niet in de basis varieren van een Gevangenis tot de straten ergens in het Midden-Oosten, Zelfs een heus cruise ship!

De Missie's varieren dus erg van elkaar en de moeilijkheidsgraad ligt op een goed niveau, Zeker als je de game helemaal stealthed wil uitspelen.

Een andere unieke functie in Double Agent is het trust systeem. Sam is natuurlijk geen terrorist hij werkt nog steeds voor de NSA maar hij moet ook loyaal blijven naar de terroristen organisatie (JBA). Bijde partijen zullen je opdrachten geven, Soms zijn deze beide van het zelfde doel maar meestal niet. Dus zul je keuzes moeten maken voor welke opdrachten je gaat uitvoeren. Voer je de één zijn opdracht niet uit dan zal hij je minder vertrouwen, Dit brengt weer veel voordelen en nadelen met zich mee.

Het zal nu mischien klinken alsof het moeilijk is om dit systeem in balans te houden maar dat valt best mee, Omdat het nooit heel lastig om bijde partijen blij te houden, door de vele opdrachten die je van beide partijen krijgt.

De multiplayer in Double Agent werkt als volgt:

1 team (Spies), 1 team (Upsilon),

de Spies(spionnnen) moeten een bestand van de Upsilon ''hacken'', de Upsilon moet dat zien te voorkomen. Hetzelfde als in de vorige delen dus, Helaas zijn de spionnen sterker geworden en de Upsilon zwakker. Dit is voor mij een pluspunt omdat ik meestal met de spies speel maar voor de Upsilon dus niet, Wel erg jammer is de ontbrekende split-screen co-op mode waarbij je met z'n tween missie's kan uitvoeren, De co-op mode zelf ontbreekt niet, Dit kan gewoon met 4 mensen online gedaan worden. Alleen geen split-screen dus.

Michael Ironsides doet de stem van Sam weer geweldig net als alle andere karakters die erg goed zijn ingesproken. Ook de graphics zijn fenemonaal met nog betere licht effecten en een mooie nieuwe engine. De framerate is redelijk met alleen soms een paar stootjes, en ik irriteerde me soms een beetje aan de laadtijden aan het begin van een nieuwe missie.

Conclusie en beoordeling

Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent is een fantastische game, Een stap in de juiste richting voor de Splinter Cell serie.
93
Score
930
Score: 930
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Vele keuzes
 • Trust systeem
 • Variatie
 • Vertrouwde gameplay
 • Minpunten
 • Lange laadtijden
 • Framerate (soms)
 • Ontbrekende split-screen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Denk dat ik hem toch maar download. Kan niet wachten op nog een avontuurtje met deze 2 :).

 • 7,5 vind ik beetje laag..  Minpunt erg kort vind ik ook nergens op slaan, je betaalt hier ook slechts 15 euro voor hoor!!

 • Tools of Destruction was erg leuk. Wachten op het volgende deel moeten we nog even.  Maw: deze dus maar aanschaffen, en dan ook WipeOut als we toch met de creditcard bezig zijn!  @Captain N: Ja, je hebt gelijk, kan 'm beter in de winkel kopen; mooi doosje erom, en ik spaar ruimte op m'n schijffie…!


 • Late recensie, verder wel een goede. Ik heb de game zelf ook gespeeld en redelijk vermaakt. Het enige werkelijk minpunt van de game is de duur, maar dat wist ik al voordat ik de aankoop deed.

 • Je kan de game beter in de winkel kopen, krijg je tenminste nog wat meer waar voor je geld.

 • Rachet en Clank moeten gewoon met elkaar spelen, Super agent Clank op de PSP was ook al een matige game, en nu Rachter alleen is op de PS3 is het helaas weer een matige game geworden.  Niet dat dat precies de oorzaak is natuurlijk, de game mist gewoon wat vernieuwing.

 • R&C ToD vond ik heel leuk maar deze koop ik tog maar niet.  Ratchet & Clank: Tools of Destruction kwam midden tussen het eindejaarsgeweld van 2008 uit en wist hier op InsideGamer een mooie 9+ in de wacht te slepen  eindejaarsgeweld van 2008 moet nog komen. het moet 2007 zijn :P


 • W00t! Ik was bijna een maand eerder dan InsideGamer met mijn memberrecensie van deze Quest for Booty :P (En die gaat er nog eens dieper op in ook ^^D)  Ik ben het alleen niet echt eens met deze recensie: ik ben zelf niet eens een enorme R&C fan, maar vond deze wel beter dan welke R&C game dan ook! De korte speelduur is zeker een nadeel, maar die 4 uurtjes dat ik ermee bezig was heb ik me wel heel erg vermaakt! Waarom? Omdat deze R&C game gewoon erg vernieuwend is t.o.v. de eerdere games uit de reeks. Je hoeft geen fan te zijn van R&C om hier van te genieten: je hoeft alleen maar van platformen te houden, en dat is juist wat deze QfB veel meer doet dan welke R&C-game dan ook. Bovendien is de sfeer super en is het verhaal best tof.

  Voor een PSS game is dit gewoon echt top (ondanks de korte speelduur). Echt een aanrader voor iedereen die van dit genre houdt imo, en naar mijn mening is die 7,5 dan ook een heel punt te laag.

 • @ CorneB  Mist vernieuwing? Ik vind een nieuwe omgeving (licht - donker) en de vele nieuwe features met je moersleutel die je toch veel moet gebruiken niet weinig voor een game van 4 uur hoor…

 • wow die is cker laat! maar een 7,5?? dat is echt een van de laagste cijfers die ik zie voor deze game…

 • Ben er toevallig vandaag aan begonnen. Bevalt erg goed hoewel ik geen platform fanaat ben. Vind een 7.5 zelfs een beetje aan de lage kant denk ik.

 • ik vond het een goed spel. wel heb ik hem in een 4tal uurtjes uitgespeeld, maar ik vond hem heel goed voor een PSS game. zeker meer dan 7,5 waard.  bij minpunten: geen clank –> jah duh, volg het verhaal…

 • Mijn Playfire.com review:

  \"A good mix of puzzle solving, platforming and combat. The game is short (4 hours), but it's a small adventure - not a full sequel. Which explains why it has a low price: €15,- (right now). Overall it's another great Ratchet & Clank game.\"

  Beoordeling: *****  Je hebt nu wat meer keuzemogelijkheden bij gesprekken, wat je moet doen blijft uiteindelijk hetzelfde, maar het is leuk dat ze dat gedaan hebben. Daarnaast kun je ook wat extra info vragen aan personages.  Het gedeelte waarin je een tijdlang geen wapens hebt vond ik erg leuk, lekkere platformactie met wat puzzels (meer platform actie dit keer, leukere puzzels), light & dark gameplay die geslaagd is.

  In dit opzicht is het vernieuwed t.o.v. de vorige delen.

  Ook is er een goede sfeer, wordt het verhaal op een leuke manier verteld, ziet het er weer goed uit en kun je kiezen uit drie moelijkheidsgraden.  De enige minpunten die ik kan bedenken zijn dat op sommige momenten waarbij het heel druk is de framerate een heel klein beetje inzakt, je merkt het bijna niet, maar als je goed oplet dan merk je het.

  Ook is er op de strand er altijd wel een vijand die vast komt te zitten. Vreemd genoeg is dat steeds dezelfde type vijand op dezelfde plek. Tot nu toe heb ik het spel 2x uitgespeeld en bij beide keren kwam het voor.  Als laatste wil ik zeggen dat er slechts 1 wapen is die je kunt kopen (van de Smuggler). Volgens mij was dat de Alpha Canon. • @Black-Hawk: Juist Alpha Canon  Ik vind het ook een veel te laag cijfer, hij is kort maar hij kost maar 15 euro, zelf op schijfje! Het enigste echte minpunt vond ik geen nieuwe wapens maar dit werd verholpen met al de andere coole nieuwe features.

 • ik vind het cijfer een beetje onterecht, je moet ook rekening houden met de prijs/duur van het spel  het is maar een addon, geen volledige game en als je dr vanuit gaat dat de games van tegenwoordig een singleplayer modus hebben van ongeveer 8-9 uur ben je hier hartstikke voordelig uit..+  Dus erg kort als minpunt vind ik eigenlijk niet tellen, evenals het missen van Clank in de game.. het missen van ratchet in de game Secret Agent Clank was ook geen probleem..


 • Als je voor 15 euro zo'n spel kunt kopen, is een 7,5 best laag.. je moet er gewoon rekening mee houden dat dit een PSS Game is en niet een volledige game.. dan verdient de game minstens een negen..

 • Geen Clank? Das wel jammer ja…

 • Ik moet toegeven dat ik het alles behalve eens ben met dit eindoordeel. 2 van de 3 minpunten zijn met grote overtuiging \"neer te halen\". Zo is het begrijpelijk dat een spel korter is al je er maar 15 euro voor hoeft te betalen en daarnaast is het logisch dat er geen Clank is (zie het verhaal :') ).  Een 7,5 is dus echt veel te laag voor deze game.

 • Het is ook alleen maar een chapter op de bestaande versie, beetje kortzichtig om de al dan bekende korte duur als reden aan te voeren. Ook is een chapter een deel van een geheel, vandaar ook meer van hetzelfde, vage recencie wat mij betreft.

 • Goed prijsje voor deze game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren