1. Need for Speed Underground 2 (NDS)

Need for Speed Underground 2 (NDS)

Need for Speed staat vaak garant voor het ombouwen van je wagen tot in de kleinste puntjes. Aangezien hier te spreken is van een succesformule probeert EA steeds meer dollartekentjes te laten branden op hun netvliezen. Niet gek dus dat je weer meer NFS krijgt, maar ditmaal op een draagbaar spelcomputertje.

EA heeft NFS Underground 2 op bijna elk denkbaar platform uitgebracht. Ze hadden echter nog iets vergeten, namelijk zorgen voor een DS versie van het motorronkende, partij straatbolides. EA had geen gatenkaas besteld. Hoog tijd om deze gaten te laten vullen, door alsnog een nieuwere versie van het spel aan de man te brengen. De DS als uitverkorene stelt het spel in staat om je eigen stickers te maken in welke vorm dan ook. Dit niet alleen, is leuk en opvallend, maar ook het brede scala aan opties om je wagen om te bouwen mag tot de pluspunten gerekend worden. Toch moet een racegame meer bieden dan alleen een paar op te fleuren patserbakken. Helaas gaat het spel vanaf hier de mist in. EA had dus wel iets beter naar het weerbericht mogen luisteren.

Het probleem van de auto’s is dat ze niet weten hoe ze bestuurd moeten worden. Als ik naar links probeer te sturen dan gaat mijn auto schuiven als een blokkendoos. Dit ziet er niet alleen raar uit, maar het brengt ook veel frustratie met zich mee. Dit komt doordat de botsingen de nodige tijd in beslag nemen. Het verkeer dat langs je raast is soms haast onmogelijk te ontwijken vanwege de stroeve besturing. Eenmaal gebotst draait jouw auto als een tierelier in het rond, waarna je pakweg weer een halve ronde achterstaat. Is je auto supersnel dan is het haalbaar, is dat niet het geval dan kom je gewoon niet verder. En door die minpunten ontstaat er een nog veel groter probleem.

Dat probleem wordt veroorzaakt door de minigames. De minigames zijn frustrerend moeilijk, doodsaai en bovenal niet leuk om te spelen. Keihard over het Touch Screen wrijven, een balletje leiden tussen twee gekleurde vlakken behoren tot het arsenaal, het arsenaal dat leidt tot de grootste frustratie die je ooit hebt gehad. Het maakt op zich niet zoveel uit als je niet verplicht bent om de minigames te spelen. Helaas is dit wél een verplichting, omdat het behalen van de minigames je de mogelijkheid geeft om meer upgrades vrij te spelen. Zonder goede upgrades zijn de races bijna onhaalbaar. Dus het is van belang om de minigames te behalen, maar ze zijn zo verschrikkelijk moeilijk dat je daar niet de mogelijkheid toe krijgt. Dit resulteert zich in té slome auto’s, waardoor de moeilijkheidsgraad hoger komt te liggen dan de piek van de Mount Everest, en ja dat mag hoog genoemd worden!

Gelukkig ben je niet altijd volledig afhankelijk van de besturing. De modi Own the Zone en Drag Race maken de frustratie wat lichter. In Own the Zone is het de bedoeling door op elk stukje van de baan een betere tijd neer te zetten dan dat van je tegenstander. Degene met de meest veroverde gebieden wint het duel. Het kan dus zomaar zijn dat je als laatste over de finish racet, maar wel als winnaar uit de bus eh… sportwagen komt. Deze mode is in het begin een beetje apart, maar het zorgt er wel voor dat je minder afhankelijk bent van de fouten die je maakt door de besturing. Bij het spelen van Drag Race is het de bedoeling om met de juiste timing te schakelen. Fijn is dat vooral de motorkracht van invloed is op de winst en niet de besturing. Helaas hebben de minigames ook hun impact op Drag Race, want de snelheid van je auto is een erg belangrijk gegeven en als je dat niet hebt, dan ben je de pisang.

De graphics van NFS Underground 2 zien er redelijk uit. De auto’s en omgevingen zijn best goed verzorgd, maar de parkoersen zien er soms levenloos uit door het schamele aantal auto’s op de weg. Dit kan soms erg prettig zijn als je niet wilt botsen, maar het zorgt er ook voor dat je het gevoel krijgt, door een spookstad te rijden. Het gevoel van snelheid wordt nauwelijks versterkt door de saaie uitstraling. Bijna elke tegenliggende auto heeft dezelfde kastanjebruine kleur. Ook vreemd zijn de vele ambulances op de weg. Misschien is dit niet eens zo gek, bij straatraces vallen nou eenmaal gewonden.

Conclusie en beoordeling

De makers hebben erg hun best gedaan om je te laten ontploffen van frustratie. De besturing is slecht, de minigames zijn een frustrerende verplichting en de kaas had beter vol met gaten kunnen zitten, zodat spellen als deze in het vervolg weggewerkt kunnen worden.
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Gevoel van snelheid
 • De modi Own the Zone en Drag Race kennen minder frustratie
 • Genoeg te pimpen en tunen
 • Minpunten
 • Oogt erg levenloos door het Soms lage aantal auto’s op de weg
 • Stroeve besturing
 • Minigames weerhouden je van betere upgrades
 • Reactie bij botsingen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • en als ál die mensen nou ál die games die op de TGS geshowed waren… dan was er heel veel geld rondgegaan!

 • Oke nice.  Offtopic: Ik vraag me nog steeds af waar al die ''onaangekondige'' games van sony zijn gebleven..? En nog die van konami, ben een beetje teleurgesteld in sony wat betreft dit. Ook jammer dat Team ICO niks van zich liet horen, en weer niks (ingame) gezien van FFXIII (versus) . Beetje zwakjes :)  wat ik net allemaal heb gezegt, blijft allemaal mijn mening.


 • @SomebodyReal  Helemaal met je eens. Had zelf ook verwacht dat sony op de TGS ging knallen. Uiteindelijk hebben ze bijna niks laten zien.

 • Is ook een stuk verder met de trein he ;)

 • Europa wordt op games gebied steeds belangerijker.

 • Vaag! En dat terwijl de LGC veel minder lang bestaat, en me eerlijk gezegd minder interessant lijkt als de TGS!

 • Dat bewijst maar weer eens dat Europese chicks lekkerder zijn de dan de Japanse chicks.

 • groot gelijk obiebarca :-d

 • Waren ook geen nieuwe aankondigingen. Zelfs TGS is niet meer wat het vorig jaar was of de jaren ervoor.  Waarom werkelijk ook geen KH3, niks over GoW III, geen FFXIII en versus info. Ook geen info over KH BBS en 356/2 days.

 • @obiebarca  japense chicks zijn ook lekker ( maar als ze niet hetzelfde leken)  maar dat is jammer dat bij tgs niet zoveel mensen op afkwamen


 • @Legendary

  Inderdaad geen Kingdom Hearts of Final Fantasy  Dat Nintendo, zo'n groot Japans bedrijf haar DSi aankondigt op een apart event zecht voldoende

 • De TGS is gegroeid qua bezoekers aantallen, maar de LGC is ze gewoon voorbij gestreefd. Alle belangrijke games waren te spelen of te zien op LGC.

  TGS heeft alleen de typische Japanse games als toevoeging, en die games komen hier toch niet uit.

 • Nog steeds een hele hoop gamers op een hoop.

 • ik vind het nou ook niet egt gek ik vind hem wel een beetje tegenvallen ik bedoel waar ik egt op zat te w8en is nieuws over de nieuwe KH etc. maar daar heb ik ook nog niets over gehoort:S

 • Njah, er komt nog zat leuks uit deze en komende maand: Fable 2, GoW2, GH:WT en CoD: WoW. Eerst die games uitspelen en dan zie ik wel verder xD.

 • is toch geen slecht aantal, maar de game industrie in europa is de laatste tijd wel aan het opbloeien dus uiteindelijk wel logisch

 • is volgens mij toch hardstikke logish waarom de TGS minder bezoekers heeft dan de LGC. Het gaat tenslotte meer om de publiek. en LGC was toch 3dagen en TGS is 2dagen open voor publiek. En een grote punt is ,dat TGS in Japan is en dat is toch een heel stuk duurder en verder. TGS zal hoogswaarschijnlijk toch maar door Japanners publiek bezocht worden en wat koreanen. LGC is in Europa en daar kunnen veel meer mensen van verschillende landen ernaar toe.  p.s Japanse meisjes gedragen zich netjes en zijn veeeeeel schattiger/cuter ^^ .Europese meisjes niet (kwestie van smaak), en hallo, hoezo lijken we op elkaar,\"echt niet \"!! dat zijn chinezen. Niet het zelfde!! aub know your facts. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren