1. Boogie (Wii)

Boogie (Wii)

Je hebt van die games waarmee de buren je gelijk voor gek verklaren als ze je zo door de kamer zien dansen. Dit is zo’n game. je zult moeten zingen en dansen tot je erbij neervalt. Maar dat neemt natuurlijk niet de pret weg. Want, ben je iemand die het fijn vindt om eens lekker onder de douche te zingen of lekker op z’n kamer nieuwe moves uitprobeert, dan moet je zeker verder lezen want dan is dit zeker een spel voor jou!

Wanneer je het spel in de winkel koopt, wordt het samen met een speciale door logitec ontwikkelde microfoon geleverdt. Je sluit deze gewoon aan op je wii via de usb, en na een kleine update ben je klaar om de beginnen. Zodra je het spel opstart, wordt er naar de taal gevraagt, in dit geval kun je ook voor Nederlands kiezen. Dan kun je je “boog” gaan crëeren, je geeft hem een kapsel, trekt hem wat kleren aan, en kiest nog even wat stylish schoenen erbij en voilà, je kunt beginnen. Als je begint, krijg je eerst met een tutorial te maken waar het spel je de fijne kneepjes van het spel uitlegt. Je leerst je eerste moves en hoe je een video kan maken. dit is zeker wel even handig aangezien de handleiding die bij het spel gelevert wordt, niet meer bied dan een paar regeltjes over wat je precies moet doen. Eenmaal afgerond, kun je je weg beginnen naar het rijk der sterren.

Oké daar gaan we dan. Om maar gelijk met de hoofdlijn te beginnen kiezen we voor de verhaalmodus. Dit stelt helaas niet veel voor. Je kunt per personage(dat zijn er vijf) twee keer zingen en drie keer dansen. Wel moet je per niveau -in totaal dus 5- telkens weer een hogere score maken. maar geloof mij, dat is niet zo moeilijk. Je kunt dus rekenen op ongeveer 2uur gameplay voor de verhaallijnen en dan heb je ze ook echt allemaal uitgespeelt. Dit is jammer, ze hadden makkelijk nog wat meer zingen of dansen toe kunnen voegen of kunnen zorgen voor wat extra minigames.

Maar goed, uitgespeelt en al gaan we dus beginnen met de rest van de opties in het spel. De eerste is de karaoke. Je kunt kiezen uit verschillende nummers: ongeveer 40. Zoals de titel van het spel ook zegt zijn dit echte disco/party nummers. Van Y.M.C.A tot maroon 5, en ook komt er nog een nummer uit Grease langs. Helaas zijn de nummers allemaal ingezongen door coverbands. Dit is jammer: ik had veel liever de orginele gehad. Bovendien klinken niet alle nummers meer net zo geweldig als dat ze eigenlijk zijn. Maar gelukkig zijn er ook een aantal liedjes sterk op vooruit gegaan of hoor je het verschil amper. Van de meeste nummers ken je de tekst wel dus gelukkig kost dat geen inspanning en kun je gelijk volluit zingen. Natuurlijk krijgen we op basis van de toonhoogte en de timing punten toegewezen en kunnen de spelers hun eigen high-score weer verbeteren. Voor degene die van zingen houden is dit natuurlijk een geweldig spel. Bovendien kun je jezelf ook nog eens terug horen, zodat je dalijk van tevoren al weet dat je vals zingt en je je niet hoeft op te geven voor Idols. Goh, dat scheelt weer heel wat mensen die zichzelf voorschut zetten op tv en nog denken dat ze goed kunnen zingen ook. Heerlijk!

Dan de tweede modus wat een van de twee belangrijkste punten in het spel is: dansen. Dansen doe je op een aparte manier. Je beweegt je wii-mote naar links, recht, onder of boven om moves uit te voeren. Ook kun je door op de A-button van style wisselen zodat er afwisseling aanwezig is. Doe je dit mooi op de maat dan vult je boogie-meter. Is deze redelijk gevult dan kun je de B-button ingedrukt houden om een speciale combo te maken die nog eens extra veel punten oplevert. Daarnaast kun je een bepaalde pose aanhouden door op de Z-button te drukken en je nunchuk of wiimote richting de schietschijf te bewegen om die vervolgens aan te raken. Dit vergt wel enige oefening. Ben je eenmaal aan het dansen dan volgt midden in het nummer een solo. Tijdens de solo is het de bedoeling om op het juiste moment, en de juiste lengte de Z-button ingedrukt te houden. Voltooi je dit naar behoren, dan krijg je ook voor dit extra punten. Dit dansen is zeker een leuke bezigheid. Vooral als je er achter gekomen bent dat je hoogstwaarschijnlijk nooit een platinum plaat in ontvangst mag nemen.

De laatste hoofd-modus is het maken van een muziekclip. Hoe je deze maakt kun je helemaal zelf weten. De kunt alleen zingen of alleen dansen of allebei na elkaar. Eenmaal klaar met het opnemen dan kun je gaan bewerken. Je kunt kiezen uit verschillende camerastandpunten, effecten en ook is het mogelijk om de camera iets te draaien om het personage heen, of vanuit een ander punt kun je je optreden bekijken. Als je filmpje eenmaal af is, kun je hem op groot scherm eens lekker gaan bekijken en is hij helemaal top, dan kun je ‘m opslaan om aan de rest van je famillie/vrienden/kennissen te laten zien. GE-WEL-DIG! (uhm juist...)

Maar ik denk dat dit spel het meeste te bieden heeft als je met meerdere mensen speelt. De een kan dansen, de ander zingen. Maak samen de clip van het jaar of speel minigames. Maak er een competitie van, doe wat je wilt, maar één ding is zeker. Het is geslaagt, tenminste, als je van zingen en dansen houd. Maar zelfs als dat niet zo is zul je zeker wel lol aan het spel beleven. Grafisch ziet er ook allemaal oké uit. mooie vrolijke kleuren en mooie lichteffecten. maar het geluit zit het ook allemaal oké. zeker als je je tv nog eens extra hard aan zet, al is het maar om jezelf niet te horen, heb je even het gevoel echt op het podium te staan en dit keer zonder podiumvrees.

Conclusie en beoordeling

dit is HET spel voor degene die de hele dag bezig zijn met zingen, dansen en die later een ster willen worden. daarnaast is het voor de wat minder muzikale mensen natuurlijk ook een leuk spel. Zeker als je met z'n tweeën bent, kan dit spel voor een heel gezellig avondje zorgen, met natuurlijk veel lol.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • leuke nummers
  • mooie graphics
  • filmpjes opnemen is gaaf!
  • multiplayer
  • Minpunten
  • te korte verhaallijn
  • nummers opgenomen door coverbands

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren