1. Peter Jackson's King Kong (X360)

Peter Jackson's King Kong (X360)

Stel je eens voor, je loopt wat rond in Diergaarde Blijdorp en opeens springt Bokito uit het niks te voorschijn en valt je aan. In ieder geval zal je zeker weten schrikken en zo snel mogelijk wegrennen. Op Skull Island gebeurde dat ook bij wat mensen die het eiland op gingen om een film te maken, maar alleen was deze Bokito maar liefst tien keer groter en sterker, er waren ook nog eens vervelende insecten en dinosauresen!

Iedereen heeft wel is gehoord van King Kong, en nee dat is niet Donkey Kong. Het verhaal over een pure schoonheid en het beest hemzelf, terwijl der vrienden vechten in de jungle om hun leven of hun dood. Een meneer genaamd Peter Jackson had wel is zin om een remake te maken van de film uit 1933, dus dan hoort er natuurlijk ook een game bij he? Het werd in ieder geval is geen Electronic Arts maar gewoon is lekker Ubisoft die de game mocht gaan maken, dat maakte mij zelf al wat blijer. Zoals in de film zal het schoonheid ook wel bekend als 'Ann' gevangen genomen worden door Bokito, ik bedoel natuurlijk Kong. Natuurlijk gaan der vrienden der helpen en zullen ze er uiteindelijk redden en Kong gevangen worden genomen en naar New York worden gebracht.

In de game ben jij Jack Driscoll, een scenarist die samen dus met het filmploeg naar Skull Island heen gaan op een schip. Door een storm krijg je al snel problemen en moet je met een paar mensen van je filmploeg op kleine bootjes naar het eiland varen, wat later kom je op het eiland terecht wanneer de game dan echt kan beginnen. Wat je meteen zal opvallen is dat er helemaal niks in het beeld is, hiermee bedoel ik geen levensbalk geen map niks, ik vond het wel leuk om zo echt te laten denken dat je in een jungle bent al denk ik niet dat de makers dat zo bedoelde. Je beste wapen en ook het meeste wat je zal gaan gebruiken is de speer, overal in de game vind je speren die echt nodig zijn om te gebruiken, niet alleen voor vijanden maar ook om bosjes in brand te steken. Wapens heb je natuurlijk ook, onder andere heb je de Shotgun, de Tommy Gun en een Sniper. Wat zo speciaal aan het wapen systeem is is dat je nergens ziet hoeveel kogels je nog hebt, dat betekent dus dat je altijd aan het denken bent of je nog wel genoeg kogels hebt, geen kogels meer ? er liggen overal speren die wel minder effectief zijn dan een wapen maar wel een dino kan vermoorden. Ook bij deze game is er voor gezorgd dat het levensbalkje verleden tijd is, wanneer je geraakt word zal je controller te beginnen gaan trillen en je beeld rood worden, ik zelf vlucht meestal dan zo snel mogelijk ergens heen waar ik me zou kunnen schuilen tot dat het weer normaal is. Ook het geluid dat je dan hoort laat je echt denken dat je in gevaar bent! Je grootste vijanden op het eiland zijn natuurlijk de dinos met de V-Rex als hoofdgerecht! Het laat je denken dat je een game van Jurrasic Park aan het spelen bent! Dan kom je ook meteen bij de voedselketen, overal kom je wel kleine beestjes tegen die je aan je speer kan vastprikken, zie je een dino in je buurt maar heb je geen munitie meer ? Gooi je speer met het beestje een stuk verder op en de dino zal naar het beest gaan en jouw dan tijdelijk met rust laten tot dat hij z'n bordje leeg heeft gegeten, dit zorgt er voor dat je snel die ene wapen kan pakken die verder op lag en de dino lekker uit kan moorden.

Het meeste van de game zal je spelen met Jack die op zoek gaat naar Ann en van alles meemaakt, meestal heb je een of twee mensen bij je die je helpen. Door simpel naar een van je vrienden te kijken en op de 'A' button te drukken zal je hem comanderen, heeft tie een wapen in z'n handen dan druk je nogmaals 'A' waardoor hij het wapen naar jou gooit. Meestal moet je ook dingen doen voor de gene die bij je zijn, moet je een stukje in het rivier lopen ? eerst je vrienden en let er op dat geen beest ze vermoord, dit kon bij mij soms wel is een boze blik opmaken omdat je vrienden meestal niet al te slim zijn en zo naar een beest heen loopt. Het beste van de game vind ik de levels met King Bokito Kong, vanaf dan zien we Kong in het third person perspectief en kunnen we eindelijk vechten met het o zo bekende beest. De levels met Kong zijn meestal wel makkelijk maar erg indrukkwekend, meestal spring je van het ene naar het andere dat er gewoon erg vet uit ziet, het leukste is natuurlijk vechten met Kong, en dan voornamelijk tegen V-Rex'es. Kong in een echte gorilla dus heeft dodelijke bewegingen, door steeds op de 'Y' button de pushen zal Kong is lekker hard op z'n borstkast gaan bonken en net doen of ie een Super Saiyin word in Dragon Ball. Je geeft je tegenstanders harde patsen met de 'A' button, met de 'B' button zorg je ervoor dat je je tegenstander vast pakt waardoor het allemaal wat makkelijker word, uiteindelijk word het vijand verslagen met een spectaculaire genadeslag! Dit is Kong, dit is de Koning van de Jungle! De levels zijn altijd anders maar het is vaak wel 'on-rail' maar nog steeds is het een gekkenhuis, de actie spat van je tv af!

Het ziet er allemaal tof uit, het is net als in de film! De licht effecten, detail het ziet er allemaal aardig uit. Natuurlijk neem ik de grahpics op als toen de game uit kwam want wanneer ik het nu zal vergelijken word het natuurlijk verslagen door al het andere grafische geweld. De Soundtrack is goed en de stemmen komen uit de personages uit de film, goed gedaan dus! Helaas is het alleen snel gedaan met de game, binnen 8 uurtjes had ik het einde bereikt en dat vond ik jammer, er kon meer in, veel meer! Ik had ook niet het gevoel om de game nog een keer te spelen. Toch is de game aardig goed geworden, ik kan eindelijk zeggen dat er eindelijk een goeie Film Game is uitgebracht, hulde aan de mensen van Ubisoft!

Conclusie en beoordeling

Ooit is een goede filmgame willen spelen ? Dit moet je checken! De game doet wat tie moet doen, alles zit goed in elkaar. De game is alleen wat te kort, als de game langer was geweest zou ik hem een dikke negen gefen nu moet ie het doen met een acht en een half maar dat is zeker niet verkeerd!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Kong levels
 • Soundtrack
 • Het eiland leeft!
 • Minpunten
 • Te kort
 • Mischien wat te lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt niet erg hoop vol…

 • Hadden ze net zo goed niet aan kunnen beginnen dus.

 • sigh…

 • Niet echt voor de DS dus..

 • Nee zoiets speel je niet op een DS…

 • Niks dus

 • Niks dus

 • bah…, veel flops op de ds de laatste tijd!

 • zeker niet voor mij weggelegd

 • Meer iets voor een computergame eigenlijk..

 • Slechte resultaten dus.

 • Ouch…

 • vreselijk

 • jammer zeg, ik hou altijd wel van city-builders

 • volgens mij heeft nintendo teveel tijd ofzo…..

 • bah dat is niks.

 • Deze game is echt bagger…

  Ik zou hem nog niet eens halen als hij in de budgetbak lag…

 • jammer

 • Lijk me wel een leuk spelletje voor op de DS.

 • Kanker DS, lijkt me geen kanker aan.  Kanker spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren