1. Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Toen ik deze game in huis haalde had ik alleen nog maar Resident Evil 3 Nemesis gespeeld. Ik wou altijd al Resident Evil 4 spelen, alleen had ik geen ps2 of Gamecube . Daarom sprong ik ook een gat in de lucht dat er een remake zou komen op de Wii.

Je begint Resident Evil 4 in een auto met twee agenten. Ze rijden over een mooi verlaten Spaans straatje met bomen aan de zijkant. Een agent stapt uit de auto om zijn blaas te legen aan de wegkant bij de bomen. Hij ziet iets ritselen in de struiken hij kijkt er even na en zegt dan ‘’it’s just my imagination’’ De agent trekt zijn ritst van zijn gulp weer na boven en stapt weer in de auto. Ze rijden verder tot dat ze een brug naderen. Leon kondigt aan dat ze hier even op hem moeten wachten tot dat hij terug is, Leon stapt uit en trekt zijn pistool uit zijn holster. Met geheven pistool verkent hij de buurt. Op een gegeven moment ziet hij een huisje. Hij gaat het huisje in en ziet een man met een metalen pook in het haarvuur prikken. Leon loopt naar de man toe en probeert een gesprek te beginnen.

Uh,Excues me. Sir? De man reageert niet. Leon pakt een foto met een kind er op en laat die foto aan de man zien. ‘I was wondering if you might recognize the girl in this photograph?’ De man draait zich om. ‘Qué carajo haces aquí? Lárgate, cabrón! Leon vertrouwd het niet helemaal en zegt: ‘Sorry to have bothered you,’ Hij draait zich om, om weg te gaan maar de man pakt een bijl en doet een uithaal naar Leon zijn lichaam. Leon ontwijkt deze uithaal lenig met een zijwaartse koprol, gelijk trekt hij zijn pistool! Freeze! De man trekt hier niets van aan en loopt door. Leon dood de man met een paar gerichte schoten.

Leon was natuurlijk niets voor niets met twee agenten op stap. Zes jaar geleden overleefde Leon S. Kennedy Raccoon City. Hij heeft zich nu bij de Amerikaanse overheid aangesloten als agent. Nadat Leon een training heeft gekregen wordt hij gelijk al op een missie gestuurd. Zijn taak is om de vermiste dochter van de president terug te halen. Er zijn geruchten dat ze is gezien bij een klein dorpje ergens in het grote Europa.

Ik was erg benieuwd hoe de controllers zouden werken van Resident Evil 4. De eerste vijftien min zat ik wat te vechten met de controller. Na ongeveer 20 minuten had ik het eindelijk onder de knie. Ik heb nog nooit zo’n game gespeeld die zulke goeie controllers heeft. Van standbeelden wegrennen tot het omdraaien van je personage alles werkt perfect! Ook het afvuren van wapens gaat zonder enige moeite. Je legt aan met de B knop, dan richt je met je Wii cursor op het hoofd van het enge gedrocht dat voor je staat en je drukt op A om de trekker over te halen. Na even oefenen heb je de wii cursor binnen iets minder dan één seconde op het hoofd van de man gericht. Ook het uithalen met een mes is erg simpel. Gewoon even een korte zwaai met je wii remote.

De sfeer is echt zo goed en dat komt mede door de graphics en de muziek. De bomen, de huisjes, de boeren alles ziet er zeer verzorgd uit. Dit is één van de mooiste games op de Wii que graphics, dat voor een game van 2005. Ik schrok soms bij het idee dat dit een game van 2005 is. Genoeg over de graphics want dat zien jullie zelf maar.

Ik had het net ook over de muziek. De soundtrack in deze game hoort er echt helemaal bij. Ook de afwisseling tussen muziek. Als er vijanden zijn komt er een ander muziekje op de achtergrond, heb je de vijanden verslagen gaat de muziek weer na een andere achtergrond muziekje.

Ook de voice acting is er goed. De stemmen zijn erg goed van elke personage. Verder klinken de geweren zoals ze moeten klinken. Samengevat is de muziek gewoon top: van het geluid dat je een hoofd er af schiet tot het gehijg van een één of ander gedrocht.

Resident Evil 4 is een survival-horror game en daar horen natuurlijk schrikmomenten in. Ik wil ten eerste zeggen, Resident Evil 4 is niet echt eng. Er zitten echter wel schrikmomenten in en dan doel ik eigenlijk ook op kleine dingen. Laatst speelde ik deze game weer even. Ik had net een groep boeren gedood en de muziek veranderde weer. Ik kwam weer op adem en liep mooi door en ineens liep ik in een vossenklem zonder dat je het ding zag. Op zulke momenten schrik je echt. Jammer genoeg zijn er niet echt veel schrikmomenten. Verder zijn er een paar echte enge momenten. Maar de spanning blijft er altijd in. En je hebt nooit eindelijk rust. Als er een in-game filmpje komt gooi je controller niet aan de kant om even je vingers te strekken want het komt voor dat je in een filmpje een aanval moet ontwijken door de wii mote te schudden. Zo zijn er ook nog een paar kleine puzzels die je meestal na een paar minuten wel weer hebt opgelost maar wel erg leuk zijn.

Je bent met Resident Evil 4 in veel gebieden. Zo kom je in dorpjes, riolen, een kasteel, bossen en nog veel meer. Ook de afwisseling tussen vijanden is goed. Je vecht tegen boeren met parasieten in hun lichaam tot een groot zeemonster in het water

Je hebt een redelijk groot arsenaal aan wapens. Die je ook kan upgraden. Helaas vind je soms niet zo veel kogels. Ook krijgen je vijanden op ten duur nieuwe wapens. Eerst zijn het gekken met bijlen en messen. Later hebben ze zelf Rocket Launchers tot hun beschikking. De vijanden kunnen slim zijn, soms springen ze aan de kant of bukken ze. Maar meestal lopen ze gewoon op je af en haal je ze snel neer.

Als je wapens wilt hebben moet je die kopen met geld. Je kunt geld krijgen door tonnen, houten kistjes en vijanden te verslaan. Ook kun je schatten vinden en die voor grof geld verkopen. Hoe verder je komt in het spel hoe meer wapens je kunt kopen. Alhoewel het niet altijd nodig is om het nieuwste van het nieuwste te kopen. Ik zei net al dat je ook wapens kunt upgraden. Er zijn heel veel pistolen maar de één is natuurlijk mooier dan de ander. Zo kun je een pistool erg upgraden zodat je toch een verrekt goed pistool hebt en die ook erg mooi is. Want ik werd aan sommige pistolen gehecht die ik mooier vond dan een ander.

Op een gegeven moment bevrijd je de jongedame Ashley de dochter van de president. Je kunt haar niet besturen maar je kunt haar wel twee commando’s geven. Die twee commando’s zijn: blijf hier en volg me. Ook als je een geweer op haar richt reageert ze bijna meteen. Ik heb maar twee keer gehad dat ik haar dood schoot en dat is eindelijk gewoon je eigen schuld. Ik genoot echt soms dat ze bij me was. Soms moet je haar bescherming geven terwijl zij ergens heen rende om een soort schakelaar om te zetten, heerlijke momenten. Verder kom je nog andere personages tegen onder andere Ada Wong en Jack Krauser.

Als je het spel hebt uitgespeeld daar je zo’n twintig uur over doet ben je lang nog niet klaar. Zo krijg je een paar grote extra’s. Bij die extra’s zit onder andere Separate Ways. In Separate Ways speel je met Ada Wong en komen er nog heel wat verassingen tevoorschijn. Over alle extra’s doe je ook makkelijk zo’n tien uren over. Verder vraagt deze game er gewoon om, om nog eens te worden uitgespeeld op een moeilijker niveau. Je bent hier zeker wel de komende weken zoet mee.

Conclusie en beoordeling

Als je deze game nog nooit hebt gespeeld moet je deze zeker kopen. De controllers werken perfect. De sfeer is om te snijden en je bent hier ook nog wel even mee bezig voordat het wat saai begint te worden. Dus de 40 euro die je voor deze game moet betalen is het zeker waard.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Geluid
 • Spanning
 • Prijs
 • Besturing
 • Er zitten enge momenten in maar...
 • Minpunten
 • het mocht van mij wel wat enger.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • dat is balen!

 • beter dat ze nog wel komen.

 • wees maar blij dat de trophies nog komen

 • LOl xD Alweer niet.. En nog wel bij een exclusive! Dat is zeker jammer voor PS3 spelers..

 • Ik denk dat ze op 28 november inmiddels wel besckikbaar zijn. SOCOM is namelijk 14 october gereleased in US. Heb hem net uit de psnstore gehaald, echt een heerlijke game. GOTY imo.

 • hahaha

  schrap die hele trophies maar gewoon. Het was niks, is niks en zal ook nooit wat worden ;)  Ik zal het echt niet missen :)

 • zo das best veel gb's.. Ma idd heb hem ook bestelt in canada krijg hem volgende week, wist helemaal niet dat het hier nog een 1,5 maand duurde. Zal het ook wel niet zo druk zijn online??

 • Echt sonde dat makers van games de Trophies niet serieus nemen, maar aan de andere kant kwam Sony er ook wel een beetje laat mee aanzetten.

 • Phew, goed dat ik dat laatste leesde -_-

 • damn nu is het weer november wordt er gek van, ene keer eind november dan weer eind oktober.  ik ga hem halen in america denk ik zo maar

 • jammer, koop hem wel als die patch er is

 • Hahahah, PS3 begint onderhand net zo bagger te worden als de psp.  3 Jaar geleden een psp gekocht voor 300 euro waar je na 1 jaar geen ene reet meer aan had.

 • @ Fin4l.  Oowja en dat allemaal omdat er van een game de trophies zijn verlaat, kijk ook ff naar de toekomst hij is pas 1.5jaar uit… de eerste jaren van de PS2 waren ook niet zo best…  ik heb er nog alle vertrouwen in


 • Phew, goed dat ik dat laatste leesde -_-

  Riiiiiiight…  Jammer dat ze niet meteen beschikbaar zijn, misschien krijg je dan weer gezeik met trophies die je dan niet meer kunt halen omdat je er al voorbij bent ofzo?!

 • Die thropies COMEN SO

 • @ Sebeestian  Ik had 3 jaar geleden de PSP gekocht voor ongelofelijk veel geld waarbij er geen enkele game voor uitkwam, het enigste wat er nog leuk op was, was internet wat zo ontiegelijk langzaam was. Een halve jaar geleden is mijn UMD naar de klote (weet niet waarom was er super zuinig mee en deed er onderhand niks op) Daarbij word het met de PS3 weer bagger, ik zeg je iedergeval ik ben geen fanboy heb namelijk een GBA gehad / Gamecube / PSP / Xbox 360. Dus ik heb alle merken wel een beetje zien langskomen. Mijn 360 doet het aardig goed eerst een paar problemen gehad waar ik nu geen last meer van heb. (Ik heb hem niet opgestuurd)  Het enigste nadeel weer bij de 360 is het internet, je moet er namelijk voor betalen. Waarbij je met de PS3 gewoon op het internet kunt en het is gratis.  Maarja dit is gewoon mijn mening en die van jou respecteer ik ook. :)
 • kan niet wagten!

 • ik hoop dat de trophies systeem gaat falen. Niet dat ik een xbox fanboy ben. maar het is gewoon lame…

 • toch jammer, aangezien je juist van sony games verwacht dat ze het het goede voorbeeld geven. Overigens vind ik het gek dat veel multiplatform games geen trophies ondersteunen. Het is een kleine moeite om de achievements van de 360 versie om te zetten naar trophies lijkt mij.

 • Het maakt overigens niet uit of je de retailversie koopt of de game via de PlayStation Store aanschaft, beide versies nemen evenveel ruimte in beslag.  WTF gek dat is echt het stomste wat ik ooit gehoord heb…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren