1. Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Ik heb nooit wat begrepen van Role Playing Games. Pokémon, tot daar aan toe. Maar verder als dat ging het nooit, ook was er nog geen enkele Role Playing Game mijn huis of mijn spelconsoles ingekomen na goed zestien levensjaren. Final Fantasy? Nee, dank je. Fire Emblem, kan je dat eten? Ik was dus een echte onbenul bij dit soort games, totdat ik een aantal maanden geleden een titel in de rekken zag staan. Deze noemde Dragon Quest VIII: The Journey of the Cursed King, die door het bedrijf dat achter Final Fantasy zat was gemaakt. Ik dacht: "Laat ik het eens proberen.", maar ik had niet gedacht aan de gevolgen die het zou teweeg brengen.

Wat me direct in het oog sprong tijdens het spel dat ik bijna rozenwater op één van mijn ogen moest doen, was de stijl waarin je de game speelde. Deze kwam me zeer bekend voor en toen wist ik het. Deze game is in de tekenstijl van één van de bekenste anime en manga getekend, meer bepaald die van Dragonball Z. Het is dan ook geen toeval dat het hoofdpersonage dat jij zal voorstellen enorm op The Great Saiyaman lijkt. Maar goed, laten we vooral niet blijven praten rondom één bepaald onderwerp. We gaan ons ondergooien in de wereld van Dragon Quest, te midden van een groot bos. Jij, je vriend Yangus en de vervloekte koning Trode zijn al goed zeven delen op zoek naar een man genaamd Dhoulmagus. Deze heeft een vloek uitgesproken over de zonet geoemde koning die nu op een pad lijkt en diens dochter, die nu als het leven gaat als paard. Ook is het koninkrijk dat eens in volle vreugde een goede toekomst tegemoet ging nu bedekt met doorns, met de mensen en dieren binnenin het kasteel veranderd in kamerplanten. Jij zult in dit achtste deel hopelijk koning Trode en zijn dochter hun echtelijke gedaante kunnen teruggeven, met de nodige inspanningen natuurlijk.

Deze inspanningen bestaan uit het bevechten van vele fantasiewezens. Wandelend en lopend doorheen de wereld van Dragon Quest zul je om de zoveel tijd een Random Encounter hebben en veranderd het veld waar jij op loopt in een groots strijdveld, die tot in de puntjes op datzelfde veld lijkt waar je op wandelt. En hier wordt direct een duistere kant van het spel getoond. De Random Encounters worden op den duur zeer irritant en het vluchten uit het gevecht kan op dat moment natuurlijk niet, waardoor je team een gewisse dood tegemoet gaat. Het vechten zelf is echter zo uitgewerkt, dat er een boel mogelijkheden zijn tijdens het bevechten van de vele soorten wezens die de Dragon Quest wereld kent.

Doorheen het avontuur zal je door vele dorpen gaan en om de zoveel tijd zullen extra figuren je reisgroep vergezellen. Denk zo aan een dochter van een rijke familie, die ook het slachtoffer is geworden van het vele kwaad dat Dhoulmagus in de wereld bracht. Of aan een templier van een klooster die zich hier helemaal niet naar gedraagt. Elk van hen heeft een bepaalde kracht en kan deze tijdens je Random Encounters op verschillende manieren uiten. Zo kan elk personage een bepaald wapen dragen en per level dat hij stijgt deze verhogen waardoor hij over het bepaalde wapen meer technieken te weten komt. Dit systeem zal mensen aanzetten om de verschillende wapens die een personage kan hanteren uit te proberen en hieruit afleiden met welke hij of zij het best op het strijdveld presteert.

Maar één ding wil ik zeker niet verbergen en dat is de muziek. Het lijkt misschien wat op de klassieke muziek van je grootmoeder, maar toen kende men nog iets over muziek. Hoe één persoon met een simpel stukje hout een orkest van over de honderd man muziek kon laten maken, was toen ik het voor de eerste keer zag ongelooflijk. Bij deze game kreeg ik datzelfde gevoel terug en op de één of andere manier voelde dit best goed aan. De muziek lijkt precies uit een officieel Pavarotti-concert te zijn genomen, alles perfect zonder fouten gespeeld in één keer. Dat zorgt dus voor een extra reden om deze game aan te schaffen, de orchestrale muziek zorgt ervoor dat je even goed naar achter kunt leunen en genieten van het concert binnenin de game. Daarnaast bevat de game nog een boel extra's zoals een casino en verschillende Side Quests die vooral uit het verzamelen van de Mini Medals bestaat voor een prinses in een ander koninkrijk. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuw voorwerp maken door een mix te maken van andere voorwerpen. Het valt dus duidelijk te zien, deze game heeft dus meer dan genoeg te bieden voor de gemiddelde gamer.

Conclusie en beoordeling

Deze game is hetgene dat ervoor zorgde dat een complete onbenul als ik als te weten kwam over het begrip Role Playing Game. De sfeer, de strijdvelden, alles in de stijl van een typisch mythologisch avontuur waar King Arthur nog een puntje aan kan zuigen. De graphics zien er op het eerste zicht nogal kinderachtig uit, maar menig anime en mangafan zal direct de tekenstijl van Dragonball Z herkennen door allereerst naar het hoofdpersonage te kijken. Hoewel de Random Encounters wat irritant worden als je bijna dood bent, weet de rest het allemaal op een goede manier recht te zetten. Al bij al een aankoop waar je geen spijt van zult hebben en een goede Role Playing Game om mee te beginnen als je hiermee niet bekend bent.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Pakkende verhaallijn
 • Tekenstijl van Dragonball Z
 • Orchestrale muziek
 • Vele extra's
 • Turn Based
 • Minpunten
 • Random Encounters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 6,5?? OMG

 • Hahahah daar ging PES. :)

 • Holy Shit!

 • 6,5? WHAAAAAAAAAAAAAH sorry:P. Oh wat erg :o. Je oosterse kereltjes zijn een beetje de weg kwijt denk ik…

 • Whiii, weer een crapgame erbij.

 • De tijd van PES is nou echt wel voorbij. Ik ga maar voor FIFA dit jaar

 • Ja echt, hij speelt zo crap. Je merkt aan alles dat ze FIFA proberen na te doen. Waardoor ze dus hun eigen graf hebben gegraven.

  Helaas is PES die we van een paar jaar geleden kennen niet meer.

 • 6,5!? xD Hier heb ik geen woorden voor.. Wat heeft PES dit jaar gefaald. Jammer.

 • ze konden in de afgelopen 2 jaar het niveau van pes gewoon nauwelijks omhoog halen..,

  jammer… maar mischien volgen jaar!

 • 6,5! En terecht ook.. Heb gisteren de demo gespeeld van PES.. Speel al jaren FIFA maar was toch even benieuwd naar deze nieuwe PES. Met heel veel moeite heb ik de rust gehaald.. Wat een drama gameplay en een achterhaalde graphics! Wederom zeer terleurstellend… Maar ja, wat wil je met FIFA als vergelijkingsmateriaal….

 • jammer, had er toch wel veel meer van verwacht misschien dan toch maar fifa kopen

 • fifa is echt top dit jaar!

 • Auw, 6,5 is behoorlijk laag, misschien wel te laag. Maar eerlijk is eerlijk, het geluid is drama, sterker nog, ik zette het uit. De stadiongeluiden zijn continu hetzelfde. Zeer irritant! Verder speelde het als PES 2008, maar Fifa 2009 lijkt ook erg op 2009.

  Jammer van PES.

 • fifa dit jaar is super, en pes stelt niks voor:( toch jammer

 • Nu ben ik al niet zo'n fan van het spelen met maar één speler in FIFA 09, maar bij PES 2008 voegt het al helemaal niets toe.  is pes 2009. :D

 • Je kunt pas oordelen over falen als je de game gespeeld hebt.  De reviewer is namelijk geen fan van het Libero Grande systeem, oftewel 1 personage besturen. Als je dat wel bent dan is Become a Legend ontelbare malen beter en leuker dan Be a Pro. Ik ben er niet voor weg te slaan.  Qua licenties suckt PES, en qua graphics ook. Maar ik vind juist dat Become a Legend de game overeind houdt.


 • Terecht, Deze game is niks waard, kreeg in de PU ook al een lage beoordeling en krijgt nu dus op insidegamer ook maar een matig punt. Fifa 09 walst echt werkelijk over Pes heen.

 • jammer dat pes het zo slecht blijft doen. ik hoop dat ze hier iets van leren maar het is zo tog fijn. nu hoef je niet beide games te kopen of kiezen word een stuk gemakkelijker

 • Jammer maar helaas. Dan maar voor FIFA dit jaar :)

 • FIFA 09 heeft dit jaar weer gewonnen, de enige PES die ooit leuk en goed vond was PES6…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren