1. Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2 (NDS)

Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2 (NDS)

Het maken van een goede Handheldgame is tegenwoordig zeer moeilijk. Als deze dan ook nog eens van een bepaalde serie zijn en deze verhaallijn tot in de puntjes moeten volgen. Grootste voorbeeld hiervan is Dragonball Z, deze serie kent ondertussen al zoveel titels dat ze niet meer op twee handen geteld kunnen worden. Maar qua Handhelds valt de kwaliteit tgenover de consoles enorm tegen en deze zullen nooit het grote publiek trekken dat ze zouden willen. Men hoopt er met Dragonball Z: Supersonic Warriors 2 een verandering in te maken.

Deze game onthaalt je zeer goed, dit met een overweldigende clip met zowat elk personage dat ooit een vechtrol heeft gehad in het Dragonballuniversum. Het toont ook lichte clips van wat je te wachten zal staan, eenmaal dat je er echt mee begint. Het is natuurlijk mogeijk eerst een training te doorgaan bij Piccolo met Gotenks, want je hebt natuurlijk van die mensen die nooit hun handleiding lezen en denken elk spel na vijf minuten door te hebben. Echter bevat dit spel zoveel aanvallen en speciale tactieken die alleen met bepaalde knoppen werken, dus het is zeker geen verspilling van je tijd. Eenmaal daarmee klaar kun je beginnen met het zwaardere werk, namelijk de verhaallijnen. Deze zijn in tegenstelling tot een boel andere games niet rond één personage draaiend, alles behalve dat. Elk personage dat zich ooit heeft vertoond als redder of vernietiger van de Aarde of een andere planeet zal zijn eigen verhaallijn hebben, die om de zoveel tijd botst met die van een ander.

Deze botsende verhaallijnen zorgen er vaak voor dat je niet alleen het strijdveld zal opgaan tegen Cell of Buu. Dit zorgt, tot mijn grootste verbazing, voor enig stylusgebruik en wel om een zeer begrijpbare reden. Alle knoppen hebben namelijk al een functie, die verschillen van schoppen en slagen uitdelen tot het aanvullen van je drakenkracht oftewel ki zodat je Kamehameha's en dergelijke kunt afvuren. De stylus gebruik je om te wisselen tussen de personages, afgebeeld op het onderste scherm, ook kan je de stylus gebruiken om een zogenaamde speciale teamaanval uit te voeren. Afhangend van welke personages je in je groep hebt zitten zal dit telkens anders zijn en de meest gekste tot geweldadigste aanvallen die het Dragonballuniversum kent opleveren. Ook draagt elk personage een speciale eigenschap mee die het gevecht elk moment kan laten omkeren in jouw voordeel of nadeel.

Conclusie en beoordeling

Eenmaal klaar met de verhaallijnen is er bijna niks meer aan deze game, maar de Multiplayer weet dat voor een deel te compenseren. Echter is hiervoor twee gamecards vereist en het puur voor de Multiplayer aanschaffen zou een fikse miskoop zijn. ben je echter iemand die maar traag een game uitspeelt en ben je een fan van Dragonball Z, zal dit geen miskoop zijn.
6,7
Score
67
Score: 65
  • Pluspunten
  • Dragonball Z!
  • Veel vechters
  • Speciale teamaanvallen
  • Audiovisueel zeer goed
  • Botsende verhaallijnen
  • Minpunten
  • Kort
  • Onhandig stylusgebruik
  • Twee cards nodig voor Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren