1. Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2 (NDS)

Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2 (NDS)

Ik kan me de tijd nog herinneren toen Dragonball Z voor het eerst op de beeldbuis verscheen. Elke keer toen ik thuis kwam wachtte ik met smart op de uitzending van Dragonball Z. Ik vond het toch echt ó zo geweldig om Goku en zijn vrienden het kwaad zien te bestrijden. Ik werd helemaal warm toen Goku zijn KameHameHa aanval uitvoerde. Dat waren mooie dagen, maar nu gaan we het hebben over de game, want wat is nou leuker dan zelf te kunnen spelen met de Dragonball Z personages en een KameHameHa op Freezer af te vuren.

Graphics

Toen ik het spel voor het eerst opstartte zag ik een mooie intro, met prachtige animatie’s. Zo zie je heel veel personages die in het spel voorkomen. Als je in het spelmenu komt heb je keuze uit verschillende menu’s die we later gaan behandelen. Je ziet 6 blokken op de onderste scherm die met een icoon aangeven wat ze zijn en op de bovenste scherm kun je lezen wat het precies is. Eenmaal een persoon gekozen met wie je op avontuur gaat kom je in een menu waar je kan kiezen welke stage je gaat spelen. Als je een stage heb gespeeld unlock je de volgende en daarbij zie je een klein animatie. Dingen die je niet zo snel opmerkt maar wel de sfeer opfleuren. Als je in een gevecht zit dan zijn de graphics gewoon goed. De characters zijn van GBA kwaliteit en de KI attacks ook. Wat heel leuk is van de levels is dat de achtergrond 3-demensionaal is. Op de bovenste scherm heb je bovenin de balken die de hoeveelheid leven en KI laat zien, de tijd die er nog te spelen is en afbeeldingen van characters die aan het vechten zijn. Ik zelf vind de graphics zeer geslaagd en goed passen bij het spel.

Audio

Ook over het geluid ben ik zeer te spreken. Zo heb je tijdens het gevecht een typische Dragonball deuntje. Een soort rockmuziek. In de menu’s heb je ook goed muziek en weer een soort rockmuziek. Over het algemeen heb ik niets te klagen maar wat bij sommige mensen hard aankomt en bij sommige mensen als muziek in de oren klinkt, is dat de stemmen van de Japanse Dragonball Z insprekers zijn. Ik vind dit juist lekker klinken als Anime-fan.

Spelmodi

Als je in het menu komt kun je uit een aantal modi kiezen. Daarom ga ik nu alle modi bespreken die je in het begin hebt.

Z-BATTLE: Hier kun je tegen de CPU spelen waarna je steeds andere tegenstanders krijgt.

STORYMODE: Hier kun je een character kiezen waarme je de story uitspeelt. Het leuke hiervan zijn de “What-If” momenten. Dit houdt in dat je kunt kiezen hoe jij je gevecht aanpakt en hierdoor unlock je andere stages.

VS BATTLE: Dit is gewoon wireless Multi-Player. Het is jammer dat je alleen met Multi-Card play tegen een ander kan strijden.

FREEBATTLE: Hier kun je gewoon vrij vechten.

PRACTICE: Oefen hier je skills.

DATAFILE: Hier kun je bekijken hoe je bijvoorbeeld een KameHameHa moet uivoeren

OPTIONS: Dit spreekt voor zich.

Als laatste heb je ook een modus die je kunt unlocken, die ik niet ga bespreken om het niet te spoilen. Dit zijn dus de modi van DBZ Supersonic Warriors 2.

Gameplay

De gameplay van dit spel is naar mij mening goed uitgewerkt. Met de A- knop vuur je ki blasts af, met de B-knop blokkeer je een aanval, met de Y-knop stoot je en de X-knop is een harde stoot. Met de R-knop kun je je KI opladen en de L-knop is een special attack, wat een KO-ken kan zijn. Wat wel leuk is is dat als er twee KI blasts tegelijk worden afgevuurd, je 1 knop moet bashen om jou blast te laten doordringen. Het spel speel je in een tag-team vorm. Je kunt 3 characters kiezen die je dan op het onderste scherm ziet, en je kunt wisselen van character door erop te tikken met je stylus of in mijn geval je duim. Elk personage heeft een hoeveelheid Dragonpower. In het begin van het spel heb je maar een beperkt aantal Dragonpower, waardoor je 1 sterke character kunt hebben of 3 zwakke characters, maar naarmate je verder komt unlock je meer dragonpower en uiteindelijk heb je onbeperkt Dragonpower. De CPU is in het begin makkelijker te verslaan maar later wordt het ietsjes moeilijker, maar het blijft toch gemakkelijk om de CPU te verslaan waardoor het té eentonig wordt. Dat is het grootste nadeel. Het enige motivatie die je krijgt om verder te spelen is om het verhaal af te maken, en dat is ook al zo gebeurd. De levensduur van het spel is dus ook niet lang. Atari heeft een redelijke game uitgebracht.

Conclusie en beoordeling

Ik vind het uiteindelijk een redelijke game geworden die na een tijdje té eentonig wordt en daardoor een korte levensduur meekrijgt. Het blijft een leuke game die je af en toe weer oppakt, maar zelf raad ik de game niet aan, omdat het toch een korte levensduur heeft.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Japanse stemmen...
 • Graphics.
 • Audio.
 • quot;What-if" momenten.
 • Minpunten
 • niet iedereen vind het leuk.
 • Na een tijdje té eentonig.
 • Korte levensduur.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kan best vet worden, het ziet er ook erg relaxt uit.

 • vet:) alleen heb ik nog geen psp

 • Njah, ik heb PSU, maar ik vondt het niet so'n fantastische game… Ik denk dat ik bij deze nog even de kat uit de boom ga kijken…

 • ben benieuwd, binnenkort eens een psp aanschaffen

 • Lijkt me wel vet als ik een psp had

 • Ziet er leuk uit, alleen de psp gaat wel hard achteruit!

 • Hoe meer rpg's er hier komen hoe beter !

 • Leuk voor de rpg-liefhebber, maar voor mij niks, hopelijk komen er wat meer vette games, want leuke games op de psp zijn dun gezaaid

 • Kanker leuk voor die kanker mongolen die dit kanker spel leuk vind!

 • Mensen van dit spel is een demo voor de psp te downloaden!

 • Het verhaal modus van de PC spellen zijn mooi. Het is online ook beschikbaar als mensen stom genoeg zijn om maandelijks te betalen.

  Dan hier een vraag.

  Moet je dan ook om online te gaan maandelijks betalen? voor dit spel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren