1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Nadat Princess Peach voor de zoveelste keer was ontvoerd door de slechte Koopa King Bowser en zoals routine weer gered was door Mario, had ze het wel een beetje gehad met die grote, lelijke en stinkende reuzenschildpad. Peach was uit op wraak. Ze hoorde van Toad dat Bowser een korte vakantie nam in Hyrule. Peach dacht bij zichzelf dat dit wel een mooie gelegenheid zou zijn om wraak te nemen. Ze stapte in haar privé jet en vloog naar Hyrule. Ze sprong uit het vliegtuig, opende haar parasol en zweefde rustig naar beneden. Net op dat moment viel er een hamer uit de lucht die Peach elegant opving. Ze rende met de hamer in haar handen naar Bowser, gaf hem een harde klap en zag hem vervolgens met een mooie boog het luchtruim invliegen…

Super Smash Bros Melee (SSBM) is het vervolg op het succesvolle Super Smash Bros voor de Nintendo 64. Net als in de N64 versie is het ook hier weer de bedoeling om met allerlei Nintendo-figuranten te vechten. Er zit alleen een groot verschil tussen de gemiddelde vechtgame en deze Super Smash Bros variant. Bij SSBM is het namelijk niet de bedoeling om de health balk van je tegenstander leeg te laten lopen, maar is het de bedoeling om je vijand het level af te slaan. Natuurlijk laten de doorgewinterde vechtersbazen zich niet zomaar van het slagveld afslaan. Daarom is het de bedoeling dat je ze eerst eens flink verzwakt. Naarmate je tegenstanders steeds meer klappen krijgen, stijgt hun schadepercentage. Bij een laag percentage kan je de tegenstander maar moeilijk de lucht in krijgen maar, naarmate dit percentage stijgt, zullen ze al snel tientallen meters door de lucht vliegen.

Het scala aan vechtersbazen is een stuk uitgebreider dan het vorige deel. De oude veteranen als Link, Mario en Pikachu zitten er allemaal weer in. Natuurlijk waren zij niet de enige figuranten van Nintendo die zin hadden om een potje te knokken. Falco, Dr. Mario en nog vele anderen waren ook wel in voor een relletje op z’n tijd. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet meteen alle speelbare characters tot je beschikking hebt. Je begint met een klein aantal en moet nieuwe vrij spelen. De oude rotten uit het vorige deel, zagen er na al dat knokken niet echt meer geweldig uit. Ze besloten maar eens een extreme make-over te laten doen en de chirurg heeft zijn werk goed gedaan, want de Nintendo-figuranten zien er beter uit dan ooit tevoren. Dat geldt echter ook voor de omgeving, een aspect wat in de Smash Bros serie altijd een grote rol speelt. Zo zijn de meeste levels interactief. Neem bijvoorbeeld het Kirby level; in dit level staat een grote boom die soms spontaan begint te blazen. In zo'n situatie moet je snel naar de andere kant van de boom rennen, anders blaast deze je zo het platform af.

Je kunt de vechtersbazen vrijspelen door verschillende spelmodi uit te spelen. In SSBM is de keuze van spelmodi een stuk uitgebreider geworden. Natuurlijk heb je nog steeds de classic modus, waarin je “gewoon” een aantal tegenstanders verslaat, maar er zijn ook een aantal nieuwe modi toegevoegd. Zo heb je bijvoorbeeld de adventure modus. De titel zegt het eigenlijk al, het is een avontuur modus. In deze modus speel je een 2D adventure game, maar het is nog steeds de bedoeling je tegenstanders van het level te meppen. Dit is leuk gedaan en zo heb je weer wat afwisseling tussen de standaardgevechten in. Helaas is er na het vrijspelen van alle vechtersbazen niet echt meer veel te doen in de singleplayer mode. Maar daar waar de singleplayer na een tijdje ophoudt, gaat de multiplayer door tot het bittere eind. Eigenlijk is deze game gewoon gemaakt voor de multiplayer en niks anders. De chaos die er ontstaat, de reacties van vrienden wanneer zij op grandioze wijze afgemaakt worden, dit en nog veel meer zorgt er voor dat SSBM echt een grandioze game is .

Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen, spelen items ook in dit deel weer een grote rol. De wapenkast is speciaal voor Melee weer helemaal gevuld en deze kon nog maar moeilijk dicht. Alle wapens uit het vorige deel zijn weer van de partij, maar aan wapens heb je natuurlijk nooit genoeg. Daarom is er een hele shitload aan wapens toegevoegd om je tegenstanders mee af te maken. De pokémontrainers hebben ook niet stilgezeten en hebben de pokéballs weer flink gevuld met allerlei nieuwe en sterkere soorten pokémon. Zo zie je een Unknown en soms zelfs een Lugia voorbij vliegen. Dit zorgt voor veel variatie en de wapens zijn vaak ook erg grappig.

Naast alle andere vernieuwingen, heeft Nintendo ook een heuse trofeeënverzameling gemaakt. Dit zijn allerlei Nintendo figuurtjes of objecten, maar dan als een trofee opgezet. Deze trofeeën kun je “kopen” met muntjes die je tijdens de classic- en de adventure mode verdient. Als je een trofee hebt “gekocht” komt deze in je galerij te staan. In deze galerij kun je jouw trofeeën eens goed bekijken en er staat nog een stukje geschiedenis bij over desbetreffende trofee. Dit is een leuke toevoeging voor de mensen die niet zo veel van de geschiedenis van Nintendo afweten, maar het voegt eigenlijk niks toe aan de verdere gameplay.

“Maar waarom heeft de game dan eigenlijk de subtitel Melee meegekregen?”, hoor ik je zeggen. Nou, dat heeft alles te maken met de verschillende Melee modi. Dit zijn eigenlijk gewoon de standaard gevechten, maar dan met een speciale aanpassing. Zo heb je bijvoorbeeld Giant Melee. In deze modus ben je gigantisch groot en dus moeilijk van het level te slaan. Terwijl je bij Tiny Melee weer super klein bent en dus snel door het luchtruim zal vliegen. Dit is een grappige toevoeging die de meest komische situaties zal creëren.

Conclusie en beoordeling

None

Super Smash Bros. Melee doet gewoon alles wat het vorige deel deed en doet dat minstens net zo goed. Met een groter scala aan vechtersbazen, levels en items, staat de game weer voor gegarandeert plezier. De Melee modi brengen weer wat leuke vernieuwingen met zich mee en ook de trofeeën zijn een leuke toevoeging. Helaas voegen deze weinig toe aan de gameplay, maar die is zo sterk dat het weinig uitmaakt. De singleplayer is niet echt lang boeiend, maar face it; SSBM is gewoon een multiplayer game. En wat voor een!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Pure multiplayer fun
 • Audiovisueel erg mooi
 • Meer van alles, meer vechtersbazen, meer levels, meer items
 • Trofeeën zijn leuk...
 • Minpunten
 • maar voegen weinig toe aan de gameplay
 • Singleplayer niet lang boeiend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm werken ze ook echt?:p

 • Ah ja goede vraag ;D

 • ik denk het niet  maar zo´n ding is wel vet

 • Een beetje onzin, loop bij de wapenhandelaar naar binnen, zorg dat je een wapenvergunning krijgt en dan heb je ook zo een AK-47 of een destert eagle!

 • Handig om een peuk aan te steken.

 • @Spartan  Niet in Nederland hoor grapjas;)

 • @gosse:  Eigenlijk wel, als je eenmaal een vergunning hebt in Nederland krijg je de meeste wapens mee ;)

 • Dat verschilt per vergunning. Als je een jaar lid bent van een vereniging krijg je niet meteen een vergunning voor bv een ak47…  Anywayz OT, niet echt een verzamel item om eerlijk te zijn.

 • voor mij alleen interessant als ze ook echt werken:p

 • dit gaat dus weer nergens over :P

 • ik moet het niet heben ik moet de GAME!! HEBEN!! Ik kan niet normaal slapen!!

  ik word gek

 • beetje obsessed Mc.lovin :p?

 • Heb ik al.

 • Lightweight model only 60 lbs when full

  Flame projection reaches lengths of up to 150 feet

  Dual tank design ensures a steady stream of fire

  Works with propane or natural gas  In de VS kan dat wsl allemaal, importeren naar Europa is een ander verhaal. • ik wil wel zon huurling:D

  dan heb ik een goeie gevaarlijke vriendXD

 • @jkn  heb je een vlammenwerper??

 • @im2duvi  Shit… Hij doet het dus echt… :|

 • Als ze nu ook nog echt werken :P

 • Wie is er nou ECHT fan van een spel zoals Far Cry? Kan me niet bij voor stellen dat iemand hier grove euris voor neertelt.

 • Wel grappig, maar denk dat je wel een paar honderd euries voor moet neerleggen en dat heb ik er echt niet voor over:P speel liever het spel voor 60 euro

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren