1. Metroid Fusion (GBA)

Metroid Fusion (GBA)

Ik heb het hele Metroid gebeuren op de NES enzovoort gemist, puur omdat ik me toen daar nog niet in interesseerde. Ik was meer bezig met knikkeren en lekker buiten spellen. Zonde eigenlijk als ik er nu over nadenk, want wat heb ik allemaal wel niet gemist? De hectische avonturen in de ruimte, gevechten tussen oerlelijke eindbazen die verdacht veel op je schoonmoeder lijken, de voldoening als je de eindbaas verslaat en weer een nieuwe vaardigheid krijgt. Dit moest veranderen dus ik ben naar de eerste beste winkel gegaan, en kocht daar een GBA SP samen met mijn eerste Metroid game: Metroid Fusion. Is dit het begin van een nieuwe liefde?

Maar één manier om daar achter te komen, en dat is het spel spelen! Ik drukte het spel erin en zette hem aan. Toen de intro eenmaal begon kreeg ik al het magische gevoel in m'n buik. De muziek gecombineerd met de beelden zorgen voor een ervaring die ik nooit zal vergeten. Maar wat de beelden lieten zien was ook een beetje verontrustend. Samus was toegewezen om een stel biologische wetenschappers te beschermen op de planeet SR388. Ze werden aangevallen door een wezen die op de planeet woonde, Samus vernietigde het wezen wat helaas geen verstandige keuze was. Het wezen genaamd Hornaod, was geïnfecteerd door een onbekende parasiet dat Samus lichaam binnendrong. Eenmaal op de terugreis begon de parasiet, wat ze ‘X’ noemde, haar centrale zenuwstelsel te infecteren waardoor Samus bewusteloos raakte en het schip roekeloos een astroïde veld invloog. Samus werd net op tijd gered en opgenomen omdat ‘X’ haar Power Suit infecteerden. Ze was ernstig ziek maar er werd een tegengif gevonden. Ze maakten uit Metroid cellen een vaccin die de ‘X’ parasiet vernietigde. Hierdoor werd Samus gered maar haar pak werd een soort levend onderdeel van haar lichaam. Het bleek dat de Metroids de natuurlijke vijand was van de ‘X’ parasiet. Omdat Samus alle Metroids had vernietigd op SR388, had ‘X’ zich in andere levensvormen kunnen inplanten. In het B.S.L research station wilden ze het ecosysteem nabootsen en dus hadden ze een paar Hornaods meegebracht. Ook deze Hornaod bevatte het ‘X’ parasiet en zo is het hele B.S.L research station geïnfecteerd geraakt. Samus wordt terug gestuurd om de ‘X’ parasiet te vernietigen en daar begint het avontuur.

Allereerst wil ik toch even zeggen dat dit één van de games is waarvan ik vind dat het echt een spannende verhaallijn heeft. Meestal spoel ik de cutscenes door zodat ik gelijk kan spellen, maar bij Metroid Fusion was dit anders. De muziek en hoe alles in beeld werd gebracht zorgde er voor dat ik toch bleef kijken. Op sommige momenten bezorgde het me zelfs kippenvel en ik krijg alleen kippenvel van een game als hij echt goed is.

En dat hij goed is bewijst hij maar eens. De omgevingen zien er echt mooi uit en elke sector op SR388 heeft een bepaald stijltje. De ene sector is speciaal voor nachtwezens terwijl de andere voor onderwater wezens is. Zo krijg je leuke afwisseling tussen levels en monsters waar tegen je moet vechten. Sommige springen als gekke kikkers terwijl elders er een soort piranja-achtig vissen zwemmen die gemeen kunnen bijten. Maar de eindbazen overtreffen hun natuurlijk. Die zijn echt goed gedetailleerd en sommige maakten me ook echt bang. Zowel door het geluid wat erbij werd afgespeeld, als het monster zelf. Zo liep ik door een groot deel van een sector met ramen op de achtergrond. Vanuit het niets vloog er een donker schim voorbij en dankzij het geluid wat erbij werd afgespeeld schrok ik me de eerste keer kapot. Maar waar ik pas echt bijna in m'n broek van moest pissen, waren toch wel de voetstappen die je heel rustig hoort als de SA-X weer in de buurt is. De SA-X is een kloon van Samus maar dan met al haar vaardigheden. Genoeg reden dus om weg te rennen zodra je

hem tegen komt. Natuurlijk is er een manier om deze eindbazen te verslaan maar dat moet je eerst altijd zelf uitvogelen. Denk je de eerst keer nog dat hij God-mode aan heeft staan, terwijl je de volgende keer denkt: ‘Oooh, moet dat zo!’ Zelfs dan is het nog even zweten om hem dan ook echt op zijn knieën te krijgen en de genadeslag te geven. In het begin heb je nauwelijks wapens door de ‘X’ parasiet die jouw infecteerde. Hierdoor ben je al je vaardigheden verloren. Er zijn gelukkig twee manieren om deze terug te krijgen. Door naar een Data Room te gaan en daar de vaardigheid te downloaden of door een eindbaas te verslaan. Zodra het monster is vernietigd verschijnt namelijk de Core-X, deze zijn omringt door een dik, puntig laagje. Heb je de laag eenmaal vernietigd dan kun je hem absorberen en een nieuwe vaardigheid krijgen. Dit geef je ook een gevoel dat je echt iets gehaald hebt en de vaardigheid verdient. Er zijn dan ook talloze vaardigheden te vinden en krijgen. Denk aan nieuwe rakketten, beams die dwars door muren kunnen schieten of bommen die het halve scherm vernietigen.

Dit klinkt best simpel als je erover nadenkt, beetje lopen, monsters schieten, eindbaas verslaan en hoppa! Weer een nieuwe vaardigheid. Gelukkig is dat niet het geval anders zou je dit spel binnen 2 uur al uitgespeeld hebben. Je krijgt bij de Navigation room te horen wat je moet doen, waar je heen moet of hij toont hoe deze sector eruit ziet. Binnen 3 á 4 uurtjes heb je deze game wel uitgespeeld maar dan waarschijnlijk slechts op 68%. Ben je een echte verzamelaar? Dan ga je alle power ups verzamelen zodat je niet met maar 60 missles Ridley moet verslaan, maar met 120 missles! Het is dus niet alleen een shooter met een vet verhaal en leuke monsters. Het bevat ook nog eens leuke puzzel elementen, want sommige power ups zijn pas na wat denkwerk te krijgen.

Één en al positief lijk ik wel over deze game. Bijna elke game heeft wel iets wat je irriteerde en zo ook deze game. Ik merkte af en toe ook dat ik hopeloos verdwaald was en dat ik geen idee had wat ik moest doen. Je kunt dan net niet die ingang vinden of je loopt gewoon de verkeerde kant op, ik heb het meegemaakt. Ik ben dan ook niet echt een puzzel maniak, ik schiet liever blind met een minigun, dan dat ik een tonnetje opblaas om iedereen neer te krijgen. Afijn, je begrijpt wat ik bedoel. Desalniettemin is dit toch een game die ik gewoon al vier keer opnieuw heb gespeeld. Ik wil toch oh zo graag 100% halen en Ridley een dikke vinger geven als ik met 200 raketten aankom! Oftewel: ik heb er een nieuwe liefde bij!

Conclusie en beoordeling

None

Het feit dat ik deze game gewoon al vier keer opnieuw heb gespeeld en nu bezig ben met de vijfde keer zegt eigenlijk al genoeg. Deze game houd je gewoon bezig totdat je eindelijk de 100% hebt gehaald en al die monster het nakijken hebben. Het zou me niks verbazen als ik het nog een voor de zesde keer zou gaan spelen om te kijken hoe snel ik hem kan uitspelen. Iedereen die een GBA heeft zou deze game minimaal één keer geprobeerd moeten hebben alleen om te kijken of het echt iets voor hem is. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Goede verhaallijn
 • Leuke afwisseling tussen levels en monsters
 • De vele wapens en vaardigheden
 • De spanning
 • Minpunten
 • Af en toe kun je even vast zitten

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |

Reacties

 • aaaaaaaaahhhhhh laat dat spel gewoon uitkomen cliff blezinski:P  Edit:

  Heb eindelijk eens eerste post  en die wapens zijn zo vet weet je:D
 • vette wapens  llker koenie ga zo door xD

 • @koennie3332

  je hebt geen leven  ontopic:

  Gears of War 2 wordt vet. • Een mooie lijst!

 • Leuke lijst wapens!

  Kan niet wachten het spel te spelen =)

 • Nice, maar volgens mij heeft cod4 meer.

 • hij is al uitgelekt godver. wij meoten gewoon nog 3 weken wachten en die klere piraten zitten nu gewoon al te spelen

 • Een mooie lijst, maar ik denk dat veel games wel wat meer wapens hebben, of zit ik er nu volkomen naast?!

 • Supervette wapen! Word zeer wreed! :D

 • Wat is er nou leuk aan om alle wapens al te weten voordat je het spel hebt? :P

 • @ultimate venom

  ik ga miss als iemand me ff naar zaandam kan brengen vragen of ik hem daar bij een vriend al mag spelen dus moet ff kijken is wel egt stom voor ons microsoft pak die gasten ff aan:P

 • vet . wel veel bij gekomen .

  hij mag nu wel komen , vind ik helemaal niet erg .

 • Zoo vette wapens! kijk er zo naar uit!

 • De hele game is al bekend vanwege de k*t piraten

 • Ik denk dat \"BOOMMM!!\" een goed woord is om deze lijst te beschrijven.

 • Wow, dat zijn nog eens wapens!

 • Microsoft please doe wat aan die piracy! Ik kan er niet tegen al spelen mn friends al Far Cry 2, Fable 2, Gears of War 2 en zelfs fucking Fallout 3! :O  @topic

  Ik vind het aanbod eigenlijk maar een beetje schraal. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van die wapens zeg ik: Kwaliteit boven kwantiteit!! :D


 • Haha ubervet, ben hem al aan het downloaden.

 • aaaaaaaaahhhhhh laat dat spel gewoon uitkomen cliff blezinski:PHet is cleffy beffy!  Vette wapens, veel oude vertrouwde ook.

 • Vette shit :P nou volgende week eerst de screenshots :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren