1. Resident Evil 4 (NGC)

Resident Evil 4 (NGC)

De Mansonfamilie, de Scientology kerk, de Jehova´s getuige, de Children of God. Inmiddels bestaan er in deze wereld al heel wat sektes. Sommige met goede bedoelingen andere weer met kwade. De sektes met kwade bedoelingen zijn het vaak niet eens met de wereld en plegen aanslagen op gebouwen en/of op bekende personen. Maar nog nooit is het gebeurd dat ze een presidentsdochter hebben ontvoerd. Want wat zou jij doen als de presidentsdochter was ontvoerd door een duistere sekte en jij kreeg de taak haar te redden. Wat zou jij doen als je in de schoenen stond van Leon S Kennedy!

Aan de lucht te zien is het waarschijnlijk vroeg in de morgen. Je rijdt in een busje samen met twee agenten door een donker bos. Je word afgezet ergens en je loopt een stukje. Totdat je bij een huisje komt. Eenmaal binnengekomen vraag je een vreemd uitziende man met een bijl of die misschien de presidentsdochter (Ashley) heeft gezien.

Plotseling begint de man die eerst zo aardig leek (niet dus) op me af te lopen met z´n hakbijl en hij begint een vage taal tegen me te spreken die me sterk aan Spaans doet denken. Maargoed hij begint dus tegen me te praten en ondertussen loopt hij op me af met een hakbijl in z´n handen. Ik raak in paniek en schiet hem een paar keer in z´n hoofd. Hij valt op de grond en gaat op in stof. Ondertussen hoor ik weer het Spaansachtige taaltje bij de deur. Ik loop er naartoe en merk dat deur geblokkeerd is. Ik zoek naar een andere uitgang en spring maar door het raam. Achter me hoor ik de zombieachtige mensen schreeuwen. Ik draai me om en begin wild op ze te schieten. Het avontuur kan beginnen denk ik bij mezelf!

Dit is slechts één van de spannende momenten die je zult beleven in Resident Evil 4. Want het spel zit er vol mee. Het is net alsof je een film aan het kijken bent en jij bent zelf de hoofdrol speler. Het verhaal zit vol met vreemde wendingen waarbij je zult denken: WHAT THE FUCK! Zoals ergens in het verhaal zal je een verkoper tegen komen. WHAT THE FUCK! Een verkoper in een plek vol met zombieachtige mensen die Spaans spreken?!? Maar toch zul

je dankbaar zijn dat hij er is. Want zonder hem zou je het een stuk moeilijker hebben. Hij verkoopt je namelijk verschillende wapens, tune-ups voor je wapens, schatkaarten, first aid spray´s en nog een heleboel andere dingen. Deze spullen kun je in je koffer stoppen. Je koffer kan vol raken en dan zul je keuzes moeten maken tussen spullen of je zult een nieuwe, grotere koffer moeten kopen. Grotere koffers zullen later in het spel verkrijgbaar zijn. Net zoals betere wapens, betere tune-ups etc. Meer vreemde wendingen zullen je pad kruisen zoals: vreemde vrienden, rare briefen en zombieachtige mensen die zonder reden weggaan. Zodra er eindelijk is één van je vragen is beantwoord komen er 3 nieuwe bij.

Maar goed je doel is niet om je vragen beantwoord te krijgen. Maar om Ashley te bevrijden en in veiligheid te brengen. Gellukig zit hier wel wat afwisseling in en is het niet alleen maar Spaans sprekende zombieachtige mensen afknallen. Zo komen er af en toe wat bazen tevoorschijn. Met veel afwisseling in locatie. Ze komen bijvoorbeeld op een meer of in een oude schuur. Af en toe rolt er wel is een steen achter je aan en dan moet je heel snel a/b drukken en hem op het juiste moment ontwijken door op de schouderknoppen te drukken. Verder zijn er nog wat filmpjes tussendoor die zeer vermakelijk zijn.

Niet alleen door de mooie graphics(voor de gamecube). Maar ook door de stijl. Dit is één van de eerste games waarin ik soms echt zat te hopen op een filmpje. Niet alleen om even te ontsnappen aan het opgejaagde gevoel en de spanning.(Dit is mijn eerste echte horror game, ik kan er nog niet zo goed tegen). Maar ook omdat ze gewoon leuk en spannend zijn om te zien. En ik vind dat Leon heel goed met de situatie omgaat en dat hij heel koel blijft ondanks er allemaal zombieachtige mensen (die Spaans spreken!) achter hem aan zitten. Nog even over de afwisseling want later in het spel zullen er andere mensen zich bij je voegen en dit zal veel afwisseling in de game brengen. Je zult aan andere dingen moeten denken en soms sneller moeten reageren. Of je dit leuk vind of niet moet je zelf maar uitvinden. Ik vond het in ieder geval een leuke toevoeging.

Conclusie en beoordeling

Resident Evil 4 komt op je af, grijpt je vast en sleurt je mee in het horror avontuur van je leven. Alleen het verhaal alleen al is goed voor dagen speelplezier. Steeds als je denkt dat het is afgelopen verschijnt er weer een heel nieuw level. Zelfs iemand die niet van horror games houd (zoals ik) kan zich zeer met deze game vermaken.
9,7
Score
97
Score: 95
  • Pluspunten
  • Hoge replaywaarde!
  • Spannend!
  • Grafisch goed!
  • Goed verhaal!
  • Mooie duistere stijl!
  • Leon is vet!
  • Minpunten
  • Soms frustrerend dat je geen antwoorden krijgt op je vragen.
  • Zombieachtige mensen spreken Spaans.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren