1. Xbox 2 eerder dan PlayStation 3

Xbox 2 eerder dan PlayStation 3

Het lijkt erop dat Microsoft de opvolger van de Xbox véél eerder uitbrengt dan de PlayStation 3. Een groot software bedrijf, dat werkt aan Xbox 2 programma´s, vertelde IGN namelijk dat Microsoft het apparaat in ieder geval voor de kerst van 2005 in de Amerikaanse winkels wil hebben. Het lijkt erop dat het voor de Amerikanen november 2005 word en dat wij moeten wachten tot begin 2006.

Hetzelfde bedrijf zegt ook dat de opvolger zeker geen Xbox 2 gaat heten. Microsoft denk namelijk dat het dan lijkt alsof het apparaat inferieur is aan de opvolger van de PlayStation 3, vanwege dat laatste getal. De harde schijf is vrijwel ook van de baan, dat hebben al diverse andere bedrijven bevestigd. Als de opvolger inderdaad geen harde schijf bevat is hij ook niet backwards compatible met de huidige titels.

Veel ontwikkelaars denken dat Sony hun derde PlayStation uitstelt tot 2007 of eind 2006. Ze kunnen hierdoor hun Blue Ray-technologie zeer geavanceerd maken en perfectioneren, iets dat het bedrijf een flinke voorsprong op Microsoft bied.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nog langer wachten op de PS3 :'(

 • En de cube dus ertussen of eerder dan de xbox…… als nintendo z'n beloftes waarmaakt

 • Ik ga het nog wel zien..

 • Niet backwards compatible vanwege die harde schijf? Wie zegt dat? Kan eventueel een ander opslagmedium gebruiken voor zaken die voorheen op HD stonden. Misschien was de HD veel te groot voor de meeste gebruikers en is't nu 2Gigabyte Flashram. Er werden trouwens veel games illegaal gekopieerd naar die harde schijf met gemodificeerde XBOXen.

 • en wat is blue ray?

 • Logisch, uit de PS2 kan nog veel meer worden gehaald op bijvoorbeeld visueel gebied, terwijl de Xbox meteen al op z'n toppunt zat qua hardware, omdat het het ontwikkelen net als op de PC werkt. En Microsoft wil gewoon de eerste zijn, zodat het meteen een voorsprong heeft. Op de E3 was al duidelijk dat MS meer met de Xbox 2 bezig was (weinig/geen nieuwe titels voor huidige Xbox).

 • Aaah tering :( boooo ps3 moet als eerste komen van de 3, dat scheelt echt. • Ze kunnen hierdoor hun Blue Ray-technologie zeer geavanceerd maken en perfectioneren, iets dat het bedrijf een flinke voorsprong op Microsoft bied.  Wat voor voorsprong ? Enkel een grotere opslag. Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar het lijkt me wat overkill voor 90% vd games.

 • Blu-ray is een techniek waarmee je CD-Roms e.d. kunt lezen. Het maakt gebruik van een blauw laser i.p.v. een rode. Dit blauwe laser heeft een kortere golflengte, zodat een CD-Rom/DVD/etc. nauwkeuriger kan worden gelezen, wat inhoudt dat er meer GB op een schijfje past.  Bron: Gamersnet.nl

 • MOOI!!!!!!!!!! eindelijk gerechtigheid :D

 • ja die voor mij heeft de blue-ray goed uitgelegd, ik zou het beetje dom vinden als microsoft nu veel later kwam dan PS2, en nu ineens veel eerder, dat zou betekenen dat de PS3 waarschijnlijk stukken beter is, die blue-ray techniek lijkt mij wel heel nodig, aangezien er geruchten zijn dat Final Fantasy XII zo groot is dat het niet op 1 DVD zou passen…, een grote als 30GB geeft juist de ruimte om mega grote games te maken, en door al die nieuwe snufjes wordt alles mooier etc. etc., en kost dat ook weer meer ruimte, al mag dat blue-ray gedoe wel wat sneller gaan hoor en gewoon mee gaan werken als het 'goed'werkt

 • Er kan dan natuurlijk veel meer op een schijfje maar t heeft natuurlijk niet te betekenen dat die games beter zijn dan die van de xbox 2 of de revolution omdat veel mensen de oude oude ''kleinere en simpelere'' veel beter vinden dan de huidige generatie games dus dat zegt niets.

 • Nou van mij mogen ze best nog wel ff wachten. Ik vind de console die ik nu heb wel best.

 • Ik weet eigenlijk niet voor welke Console ik nou zou moeten kiezen, want aan de ene kant vind ik Xbox heel goed maar aan de andere kan koop je misschien de Xbox2 en dan schijnt de PS3 veel beter te zijn :s

 • nou, aan de andere kant is het best handig dat ze al zo vroeg met de nieuwe consoles komen. ik ben nou nog wel ff zoet met deze generatie consoles, als ik dan toe ben aan de nieuwe zijn ze ondertussen misschien weer een stuk goedkoper geworden.

 • Echt wat een gezeik over backwards compatible. Echt ik kan niet begrijpen dat iedereen dit zon belangrijke functie vinden. Als ik een ps1 spel speel doe ik dit echt niet op mijn ps2. Aleen dat gezeik met de memcards al. Nee ik speel mij oude xbox spellen wel op xbox 1 en de andere op de nieuwe.  Echt als ik nou ga kijken hoeveel games ik van mijn ps1 op mijn ps2 heb gespeelt nou dan hoeft die nieuwe console van mij niet 50$ duurder. Dus als de xbox2 hierdoor goedkoper word geen probleem. Doe toch mijn consoles niet weg. Dus zie het probleem er ook niet zo van in.

 • ik had gelezen dat de n revolution al op de volgende e3 geshowt zou worden als dit een beetje een vooruitgang is op de cube en hij is niet zo duur dan weet ik zeker dat een hoop mensen em gaan kopen alleen omdat het al de eerste next gen console is.

 • blue ray = dvd technologie die nog helemaal word ontwikkeld door sony en o.a. ook door toshiba. schijnt knetter goed te werken.  @calculadora

  de ontwikkelaars geven zelf aan dat het moeilijk word backwards compatible te zijn op de xbox als er GEEN hardeschijf inzit. maar waarschijnlijk heeft ie gewoon beide NIET. dus niet compatible en geen harde schijf.  ik ben trouwens blij dat de PS3 niet als eerste komt. als eerste betekent vanzelfsprekend ook als eerste verouderd. toen PS2 uitkwam heeft MS en NINTY nog tijdje gewacht, ze konden daardoor hun systemen beter maken. als eerste zijn is dus na de release van de andere consoles het kutst. • Ik weet eigenlijk niet voor welke Console ik nou zou moeten kiezen, want aan de ene kant vind ik Xbox heel goed maar aan de andere kan koop je misschien de Xbox2 en dan schijnt de PS3 veel beter te zijn :sJe moet zoals zo niet kijken welke console beter is. Kijk naar de games dat een console te bieden heeft. Vind je dat de NGC leukere games heeft dan de Ps2 en de X-box dan neem je een NGC. Vind je weer dat de Ps2 betere games heeft dan de NGC en X-box dan neem je de Ps2. En zo gaat het door. Dus kijk naar de games en niet qua innerlijke kracht van een console.

 • ach, dit soort nieuws boeit me niet echt..ik vermaak me nog prima met deze generatie

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren