1. Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Need for Speed Most Wanted is de opvolger van Need For Speed Underground 2, Deze game is de Tiende uitgave in de Need For Speed reeks maar de game wordt er niet minder op.

In deze Need For Speed is het je doel om de "Beruchste Straatracer te worden. Dit alles word je door wedstrijden te winnen en rivalen uit te dagen. Op een dag wordt je uitgedaagd door Razor.

Je gaat tegen hem racen en al snel meldt Mia, dat is je vriendin, dat er aan je motor is gesleuteld en je moet meteen de race stoppen. Razor mag, omdat je verloren hebt je auto meenemen. Maar de politie heeft alles gezien en je wordt de cel in gegooid. Als alles achter de rug is zal je samen met Mia een nieuwe auto kiezen. Je krijgt 30.000 euro om een auto te koprn en als je Underground 2 op je memory-card hebt staan krijg je 3.000 euro extra dan kun je namelijk de Volswagen GT kopen. Je kunt dan kiezen uit ongeveer 4 auto's. Als je in je schuilplaats bent begint het pas echt. Je kan uit verschillende races kiezen en je zal regelmatig worden uitgedaagd. Als je die wedstrijden wint zal je stijgen op de Blacklist. Dit is een lijst met de vijftien beste straatracers in de stad. Sta je eerste op de Blacklist? Dan ben jij de Beruchste Sraatracer van de Stad!

Opklimmen in de Blacklist doe je in verschillende stappen. Voor je iemand kan uitdagen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet een aantal race-events winnen én een bepaald aantal zogenaamd 'pursuit milestones' behalen door de politie te irriteren (en vervolgens uit hun handen te blijven). De jongens in uniform hebben een hekel aan straatracers en zullen als ze je in de stad zien rondcruisen altijd de achtervolging inzetten. Je kan natuurlijk ook onmiddellijk een pursuit oftewel achtervolging opstarten vanuit een menu.

Het spel telt meer dan 30 echte wagens die je kan winnen of kopen. We begonnen het game met een relatief middelmatige Chevy Cobalt, maar konden uiteindelijk toch beslag leggen op een veel snellere Supra en een nieuwe Corvette C6. Je vindt verder nog een Ford GT, een Ford Mustang GT en andere wagens van BMW, Mitsubishi, Porsche, Lamborghini, Lotus enzovoort. Je zal je eerste wagen moeten kopen, maar naarmate je opklimt in de Blacklist krijg je de kans om de wagens van je tegenstanders te winnen. In zo'n geval is hij al helemaal opgetuned, als je hem zelf koopt moet je nog tijd en geld investeren in het upgraden van je nieuwe racemonster. Ook nu heb je weer een uitgebreide keuzen aan dingen om zowel het uiterlijk als de prestaties van je wagen te aan te passen. Aardig om weten is dat het aanbrengen van stickers en ander fraais, het heat-level van je wagen omlaag helpt.

Naast de carrieremode is er ook een reeks uitdagingen die je een wagen en een bepaalde opdracht in je handen duwen. Racegoals zijn makkelijk te begrijpen, maar de pursuit uitdagingen zijn al wat ingewikkelder en kunnen je vragen om specifieke milestones te scoren zoals doorheen vijf wegversperringen te rammen of een bepaalde hoeveelheid schade aan de omgeving toe te brengen. Je kan ook gewoon een quick race kiezen of online gaan natuurlijk. Deze onlineluikt draait zuiver om het racen en dat is toch wel een beetje teleurstellend. Samenwerken om uit de handen van de politie te blijven of sommige spelers in die politiewagens te stoppen had het nog veel leuker gemaakt.

Ik vindt de graphics zelf erg mooi. Bijna alles in het spel ziet er prima uit. De omgevingen vindt ik er ook heel mooi uitzien . De auto's zien er erg mooi uit. En niet alleen de auto waar jij in rijd, maar ook de auto's die niet aan de race deelnemen.

Het is fijn als een spel er mooi uit ziet, en Need For Speed Most Wanted ziet er erg mooi uit.

De Gameplay zit goed in elkaar. Het racet allemaal lekker , de botsingen zijn realistisch en als je een sprong maakt zie je dit ook in slowmotion gebeuren. Dit is erg leuk. Ook zit er iets nieuws in dit spel wat ze de speedbreaker noemen. Als je dit indrukt(rondje) gaat de tijd veel langzamer. Dit is handig als je bijvoorbeeld een bocht omgaat en er staat daar een wegversperring. Door de timebreaker heb je dan net wat meer tijd om te voorkomen dat je recht op die wegversperring knalt.

Een grote verbeteringen tegenover de vorige delen zijn de politieachtevolgingen. Af en toe zal de politie verschijnen bij je wedstrijden of als je gewoon aan het rondrijden bent. De politie geeft het spel nog wat extra's, iets wat de vorige delen niet hadden. Als je bezig bent met een achtervolging zal je de politie met elkaar horen praten. Dan overleggen ze bijvoorbeeld hoe ze je zullen pakken. Als je een goede achtervolging hebt gedaan en je bent ontsnapt dan krijg je punten. Als je genoeg punten hebt en je hebt genoeg wedstrijden gewonnen kan je de volgende op de Blacklist uitdagen. Als je verder in het spel komt zal de politie ook beter worden, helikopters inzetten en spijkermatten neerleggen.

Het geluid is meer dan degelijk. Je motorgeluid past zich aan naarmate het type wagen en zelfs naarmate specifieke prestatieupgrades. De rest van de geluidseffecten scoren net zo hoog en het stemmenwerk in de story mode is heel behoorlijk. De beste stemmen komen echter van de politie. Als je achtevolgd wordt zal je meeluisteren op de politiefrequentie en ze horen samenwerken in hun poging je klem te rijden. Dit over en weer praten klinkt soms griezelig authentiek en na een tijdje ontcijfer je zelfs de verschillende codes zodat je weet wanneer een spijkerstrip of een wegversperring te verwachten. De muziek is een standaard mix van rock en hip-hop die je ondertussen al gewend bent van EA games.

Conclusie en beoordeling

None

Erg leuke game met meer uitdaging dan vorige NFS games. Dit is een verbetering van eerdere NFSMW recensie
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Meer keuze uit Auto's
 • Politie
 • Graphics
 • Minpunten
 • minder tuning mogelijkheid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga geen nieuwe PSP kopen in alle geval, speel er toch weinig op :P

 • Tja, da's nou genaaid als je als feature hebt 'scherper beeld'..

 • zoek het verschil tussen lelijk beeld en …

  … lelijk beeld

 • Ik denk dat ik de nieuwe versie wel koop!! Hoop dat het ooit nog wordt opgelost.. Van dichtbij zien die beelden er niet uit zeg :P

 • Waar is Koppa nou? Die nog wel wilde beweren dat Sony altijd met de beste kwaliteit aan komt zetten…

 • balen, wou net eentje kopen voor m`n broertje.

 • wat zijn de andere verschillen tussen deze nieuwe en de oudere versie?

 • Update: SCEA response, after the break.

  \"On some occasions, scan lines may appear on scenes where brightness changes drastically, due to the hardware features of the new LCD device on PSP-3000. Installed with this new LCD device, PSP-3000 offers more natural and vibrant colors on its screen, but the scan lines have come out to be more visible as a result of improving response time to alleviate the afterimages on PSP-3000. Since this is due to hardware specification, there are no plans for a system software update concerning this issue.\"

 • Vind het best wel jammer dat Sony dit probleem niet wil verhelpen.

 • Ik hou toch niet van handhelds.

 • Slecht hoor, dat soort fouten horen er toch echt niet in te zitten.

  Veel fouten vandaag bekend van de ontwikkelaars hier op IG :p

 • Ik vind het niet eens lekker gamen zo'n PSP

  nooit gehad, nooit gehoeven

 • Ben ik blij dat ik pas geleden een PSP-2000 gekocht heb :).

 • Tjaa, ik koop toch geen nieuwe =)!

 • @RED REVOLUTION: hoe weet je dan dat het niet lekker gamet ;)

 • Lekkere ghosting die 2 beeldjes.  Geef mij maar een een console.

 • Als het aan de hardware ligt moeten ze maar nieuwe hardware maken? Schandalig dat ze dit zo laten… En ik snap het niet goed, is het bij alle spelletjes of aleen sommige?

 • yes ahahah verdiend voor de nep fans :P

 • Is niet al te best.Jammer voor de mensen die er geld aan hebben uitgegeven.

 • Shame…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren