1. Pokémon Red & Blue (GB)

Pokémon Red & Blue (GB)

Vandaag is de grote dag aangebroken. Vanaf vandaag begin ik aan een avontuur in de Pokémon wereld, maar eerst moet ik naar de professor toe, om mijn starter Pokémon te halen. Wanneer ik binnen ben, zie ik drie verschillende Pokémon. Ik zie een blauwe schildpad die Squirtle heet, een reptiel met een grote bloem op zijn rug, genaamd Bulbasaur en een oranje draakje met een vlam aan het uiteinde van zijn staart. Uiteindelijk kies ik het draakje luisterend naar de naam Charmander. Samen met mijn nieuwe vriend begin ik eindelijk aan mijn avontuur om de beste Pokémon trainer te worden.

Pokémon zijn wezens die de planeet samen met de mensheid delen. Iedere Pokémon is onderverdeeld in verschillende soorten, gebasseerd op elementen, zoals vuur, water, elektriciteit enzovoort. Hierdoor kent elke Pokémon zo zijn sterke en zwakte punten. Zo kan een vuur soort gemakkelijk een gras type aan, maar moet het afleggen tegen een water Pokémon.

In Pokémon Red/Blue start je als een trainer die op het punt staat de weide wereld te verkennen. Nadat je je naam hebt doorgegeven, zul je door professor Oak op de hoogte worden gebracht van wat zich allemaal afspeelt in het wereldje van Pokémon. Nadat je je Pokémon bij Oak hebt uitgekozen, kun je beginnen met het avontuur. Gaandeweg zul je een hoop gevechten moeten afleggen. Zo verschijnt er om de zoveel tijd een wilde Pokémon of kan een mede-trainer je uitdagen tot een duel. Ook je aartsrivaal kom je regelmatig tegen, die denkt dat hij nogal stoer is en iedereen aankan, om je uit te dagen.

Je uiteindelijke doel is om acht badges te halen, zodat je aan de Indigo Leauge mag meedoen, waar je tegen de Elite Four moet vechten, de vier beste trainers van het hele land. Maar de badges zul je ook moeten verdienen. Om dit te doen zul je naar verschillende locaties reizen en gym leiders uitdagen tot een gevecht. Tel daar ook bij op dat de slechte organisatie Team Rocket ook jouw dwarsboomt en dan mag je spreken van een groot avontuur, waardoor er uren aan spelen verstrijken.

Om te voorkomen dat je vaak tegen een overmacht aan andere Pokémon moet vechten, is het vangen van andere Pokémon een slimme optie. Hiervoor zijn Pokéballs noodzakelijk om wilde Pokémon te vangen. In totaal kun je zes Pokémons bij je dragen. Elke andere vangst wordt getransporteerd en zal op je PC worden opgeslagen. Naarmate je meer Pokémon vangt en ze vaker gebruikt tijdens gevechten, zullen hun levels ook stijgen. Hierdoor kunnen ze nieuwe en sterkere aanvallen leren en uiteindelijk zelfs evolueren in een sterkere Pokémon.

Wanneer je Pokémon niet meer in staat is om te vechten, of hij is bijvoorbeeld verlamd geraakt tijdens een gevecht, dan kun je naar het dichtsbijzijnde Pokémon Center waar ze je Pokémon weer helen, maar je kunt ook langs de winkel gaan en wat middelen kopen tegen verlamming of om je Pokémon te herstellen.

Pokémon Red en Blue zagen er voor die tijd erg goed uit en dan spreken we over een game die al ruim tien jaar geleden uitkwam. Elke Pokémon kun je duidelijk herkennen, alhoewel ze van achteren wat minder zijn. De spelwereld zelf ziet er ook goed uit, alhoewel ik vond dat sommige omgevingen er hetzelfde uitzagen. De game wordt ook bijgedragen met passende deuntjes die de tempo van de game bepalen.

Als je uiteindelijk de Elite Four hebt verslagen en word uitgeroepen tot de beste trainer, is de game nog lang niet voorbij. Zo kun je op zoek gaan naar alle 151 Pokémon, om een volle Pokédex te bemachtigen, waarin elke Pokémon plus informatie is opgeslagen. Behalve vinden, kun je ook proberen om elke Pokémon te vangen en wil je de lat nog hoger hebben, dan kun je ze allemaal trainen tot je een ons weegt. Maar om elke Pokémon in je bezit te krijgen, zul je ook moeten ruilen met andere spelers via een linkkabel, aangezien er in Red Pokémon zitten die niet in Blue zitten.

Maar zoals het elke game betaamt, brengt Pokémon Red & Blue ook minpunten met zich mee. Zo heb je situaties tijdens een gevecht waarin trainers de meest belachelijkke aanvallen opgeven. Dit zijn aanvallen die alleen effect hebben op je snelheid of verdediging, maar tijdens het vechten merk je daar niks van terug. Ook moet je voorbereidt zijn om langdradige gesprekken te volgen. Goed, dat is gebruikelijk bij een RPG, maar heb je geen ervaring met een role-playing game, dan zul je toch wel geduld moeten hebben, want geduld is een schone zaak.

Conclusie en beoordeling

None

Pokémon, het mag dan al een paar jaar oud wezen, maar voor mij is deze game een van mijn favoriete games ooit. Ik heb hier zoveel fijne uren aan besteedt, dat ik weer zin heb om de game te gaan spelen. Nu hebben alle delen daarna bijna hetzelfde hebben gedaan als Red en Blue, dus kan er ook wel plaats komen voor vernieuwing. Maar of er ooit vernieuwing komt? Joost mag het weten.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Groot avontuur
  • Houdt je urenlang bezig
  • Het vangen van alle Pokémon
  • Audiovisueel voor die tijd
  • Minpunten
  • Soms nutteloze aanvallen van de vijand
  • Langdradige gesprekken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren