1. Juiced

Juiced

De tweede helft van het jaar ziet er voor de racefanaten uiterst rooskleurig uit. Met titels als Burnout 3, Gran Turismo 4, Outrun 2, Forza Motorsport, SRS en Need for Speed Underground 2 staat er een veelbelovende line-up klaar. Ook dit jaar komt Juiced, dat het meest volledige streetracing spel moet gaan worden.

Een samensmelting van een arcaderacer als Ridge Racer en een simulatieracer als Project Gotham Racing 2/Gran Turismo, gecombineerd met een geweldige dosis tuning opties en een online modus die goed kan uitpakken. Zo kunnen we Juiced in het kort het best beschrijven. Met meer dan vijftig auto’s (inclusief de licenties) afkomstig uit verschillende landen die allen anders aanvoelen tijdens de rit, is er genoeg diversiteit. Het real-time tuning gedeelte speelt logischerwijs ook een grote rol in het spel.

Honderden authentieke onderdelen staan tot je beschikking, van turbo kits tot motoren en geluidsinstallaties aan toe. Uiteraard kunnen ook de banden, deuren, spoilers, bumpers, velgen en wat al niet meer naar wens worden aangepast. De gekste kleuren en decoraties kunnen worden gekozen waardoor de auto een lust voor het oog wordt. Al dit aanpassen gebeurt in real-time en kan in de Rolling Road Test Mode grondig getest worden voordat de race gaat beginnen. Wanneer een bepaald toegevoegd element niet goed functioneert wordt dit weergegeven en is dit op eenvoudige wijze aan te passen.

Het spel probeert de beste eigenschappen van een arcaderacer en een simulatieracer te combineren. Dit houdt in dat van arcadespellen het pleziergehalte moet worden meegenomen en van simulatiespellen de moeilijkheidsgraad er in moet zitten. Zo zul je dus de bochten enigszins via de ideale lijn moeten nemen om de snelheid te behouden en is de auto dusdanig te beschadigen dat deze naderhand met het verdiende geld gerepareerd dient te worden. Het schademodel en de reacties van de auto zitten echter niet helemaal tegen de realiteit aan (zo zul je bijvoorbeeld niet gauw uit de bocht vliegen), waardoor de arcade-invloed (de fun) het spel blijft kenmerken. Aan hen die de voorkeur geven aan één van deze stijlen is ook gedacht. Zij kunnen kiezen voor arcade of voor simulatie instellingen.

Qua spelmodi valt er onder andere te kiezen uit een Career Mode voor het echte werk, Solo Mode om te oefenen, Cruise Mode om je stijl te creëren en Arcade. De carrière modus werkt via een kalender waar verschillende races (point-to-point, circruit, style-base) op worden aangegeven. Zo kun je kiezen welke uitdagingen je aangaat en welke je laat schieten. De races zullen variëren van tijdstip en weersomstandigheid. Tijdens de race valt er het een en ander te verdienen. Uiteraard is er het gebruikelijke prijzengeld wanneer een race wordt gewonnen, maar ook Respect Points spelen een rol in het spel. Het geld is te besteden aan nieuwe onderdelen of ter reparatie wanneer je auto schade heeft opgelopen. Respect Points zijn te verdienen door je rijstijl. Hoe meer Respect Points, hoe meer gezag je krijgt. Wanneer je er voor kiest om een bepaalde race over te slaan kun je toch geld verdienen (of verliezen). Er kan namelijk geld ingezet worden op een bepaalde deelnemer en zo kan er toch nog geld in het laatje verschijnen.

Het spel bevat zeven locaties waar vier circuits zijn uitgestippeld. In totaal zijn dat dus 28 circuits, waar je inclusief jezelf met zes man op racet. De online modus, die op alle systemen aanwezig is, kan erg leuk worden. Voor het eerst kan er ‘crew-based’ worden geracet, wat inhoudt dat teams het tegen elkaar opnemen. Groepen bestaande uit twee of drie man kunnen worden gevormd. Tijdens het racen kan worden gecommuniceerd om tactieken te bespreken. Houd je het heft liever in eigen handen, dan bestaat er ook de mogelijkheid in je eentje te racen. Als inzet kan geld dienen, maar je kunt er ook voor kiezen je auto als prijs in te zetten.

Voorlopig staat Juiced gepland voor kwartaal drie van dit jaar (waarschijnlijk september) voor de Xbox, PlayStation2 en PC. Meer beelden van het spel zijn op de productpagina te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • damn, echt te zuur voor woorden, die SRS en NFSU 2 zijn tenminste nog te vet :D

 • Ziet er wel strak uit!

 • Ziet er goed uit, maar of de rest ook goed wordt

 • Lijkt mij iig erg vet. En Killercobra, die demo is van een vette beta

 • PS2 rules forever???  Wat lul je nou is een multiplatform game XBOX PC Ps2.  Suc6 fannoob


 • damn ziet er lekker uit, word zeer strakke game

 • Hmm.. ziet er idd wel goed uit, het heeft wel iets weg van NFSU.

 • @Solidsnake…..playstation sucks…….

 • Juiced is mogelijkerwijs het slechtste racespel dat ik in jaren gespeeld heb… ik ahd het gevoel dat ik een baksteen over de weg heen stuurde (nou ja, 'stuurde'…) Het zag er best leuk uit maar het reed echt voor geen meter.

 • @op een trieste manier mening uitdragende mensjes: Ga weer met duplo spelen ofzo..

 • hmm dit zal wel weer veel online racen worden…alleen waarvoor op pc zuigt racen maar is online goed, psp zuigt het hele internet gedoe maar xbox live ruled. dus ga ik voor xbox-live wie gaat er hier nog voor xbox-live? hiermee bedoel ik niet al1 juiced maar racegames over het algemeen.

 • Het zijn allemaal brakke versies nog die te spelen zijn. IGN was er ook niet tevreden mee

 • wanneer komt het idee bij die ontwikkelaars nou eens op om een goeie GameCube racer te maken? Hoe onderscheid je je nou als developer tussen al die andere 87 racegames op de Xbox en PS2? Niet met deze middelmaat m.i.

 • Ik speel toch liever NFSU…;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren