1. EyeToy: AntiGrav

EyeToy: AntiGrav

Tot nu toe diende de EyeToy meer als gimmick dan als een bepalende rol in een spel. We hebben EyeToy’s mogelijkheden kunnen toepassen tijdens sessies met EyeToy: Play en EyeToy: Groove. Laatst zagen we de EyeToy nog toegepast in het nieuwe Harry Potter spel, maar dat was ook niet meer dan een verklede versie van EyeToy: Play. Gelukkig heeft Sony laatst een racespel aangekondigd, namelijk EyeToy: AntiGrav. AntiGrav wordt ontwikkelt door Harmonix, bekend van Frequency, Amplitude en Karaoke Revolution. In AntiGrav zul je de EyeToy volop moeten gaan gebruiken. AntiGrav is namelijk een hoverboard spel, je zult dus je snelheid, richting en trucs via de EyeToy moeten gaan besturen.

De EyeToy zal drie verschillende dingen waarnemen: het hoofd van de speler en zijn beide handen. Je hoofd wordt op de normale manier gezien door de EyeToy. Voor je handen zul je echter speciale handschoentjes bijgeleverd krijgen. Deze felgekleurde neonoranje- of groene handschoenen zullen ervoor zorgen dat de EyeToy de handen altijd precies kan volgen, of je ze voor je lichaam houdt of niet.

Als de EyeToy eenmaal de locatie van je handen en hoofd heeft bepaald, zul je jezelf niet meer zien en veranderd het beeld naar in-game 3D. Aan de onderkant van het scherm zijn wel drie rondjes te zien die aangeven waar je lichaamsdelen zich bevinden, zodat je niet totaal de kluts kwijt raakt.

Al deze informatie wordt gebruikt om je karakter op zijn hoverboard te besturen. Een bocht maken doe je door je hoofd naar links of naar rechts te bewegen. Als je je hoofd naar beneden buigt, dan buk je, en springen zal je evenzo laten springen. Om je hoverboard dus goed te manoeuvreren zul je moeten leren je hoofd vloeiend te bewegen terwijl je door de verschillende levels racet. Ondanks dat het in het begin een beetje raar aanvoelt zul je spelenderwijs beter leren boarden.

Terwijl je over de rails grind zul je iconen moeten pakken die aan de zijkanten verschijnen. Om ze te pakken zul je één van je handen moeten gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je punten verzameld. Je zult ook met je handen trucs moeten uitvoeren als je een sprong maakt.

AntiGrav lijkt het eerste spel te worden dat op een innovatieve manier gebruik gaat maken van de EyeToy. AntiGrav zal acht karakters, verschillende hoverboards, tientallen trucs, meerdere wegen door een level en een interactieve soundtrack bieden. Dit alles mag je aankomende herfst gaan verwachten, dus stop maar met het wassen van ramen en het doorslaan van plankjes; dit is het echte werk.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Dit is het echte werk, zoals David al zei!!! :D

 • Woow de 1e stap in de toekomst.. nu komen er vast alleen maar dit soort spellen.. echt vet.

 • lijkt me grappig alleen lijkt me niet goed voor je nek als je lang gaat spelen:P

 • hmm…misschien tijd dat ik ook eens een eyetoy koop.

 • Dit klinkt wel lollig :)

 • Ik heb het spel gezien op de E3. Echt kickuh!

 • lijkt me wel leuk, alleen heb ik geen PS2

 • lijkt me vet….maar geen reden voor mij om een ps2 te kopen

 • gfx moeten nog mooier, maar het is leuk dat ze ook wat anders met eyetoy gaan doen…deze en eye toy sports lijken met het aanschaffen van de eye toy wel waard

 • @Venge, in de Impressie staat wanneer die verwacht kan worden. :)

 • lijkt me wel lachuh, kheb het nog niet egt geprobeerd, ksta dan een beetje voor lul in de winkel!

 • nouja zeg, wordt me reactie zomaar verwijdert. ^^'

  Kzal het dan wel niet herhalen. Lijkt me wel leuk, maar wel saai. En toch vraag ik me af… Wat als je, uhhh, jeuk hebt? :D

 • lijkt me vet….maar geen reden voor mij om een ps2 te kopen

  maar wel om een eyetoy te kopen :D

 • Nou die eytoy lijkt me wel geinig voor op een feestje ofzo of met je vrienden. Maar ik zou het nou niet zo snel in je eentje gaan zitten doen. Daarom vind het em eigelijk niet waard om te kopen.

 • het zag er op de e3 idd wel grappig uit, alleen blijf ik erbij dat je toch wel een klein beetje voor lul staat. Dus gordijnen dicht gewoon met vrienden en een drankje erbij en dan ist zeker lachen

 • vind niet mee vallen ik zou hem kopen voor 40 eurotjes

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren