1. Okami (PS2)

Okami (PS2)

Een game gebaseerd op een oude japanse legende. Een game met een ongekende stijl. Een game met toch wel gemengde gevoelens. De een vindt het niks, de ander vindt het prachtig. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon en zal dus zelf ervaren moeten worden om er een goed oordeel over te kunnen geven.

Het verhaal is gebaseerd op een oude Japanse legende. In een klein dorpje genaamd Kamiki Village, komt op een dag de gevreesde Orochi terug. Een monster die het hele land in duisternis hult. Al het leven is verdwenen. Mensen veranderen in steen, de dieren zijn ook weg.Zelfs de planten zijn niet gespaard gebleven. Aan jou de taak om alles weer in normale staat terug te krijgen. Jij moet op zoek naar Orochi. Jij zal hem moeten verslaan. Amaterasu is de zon god. Hij was de god die beschikte over de kracht van de celestial brush. Met deze krachten kon Amaterasu de zon weer laten schijnen of een boom om hakken.Doormiddel van deze technieken zal jij vijanden moeten verslaan en de omgeving kleur moeten geven. Deze krachten is hij verloren en zal hij terug moeten vinden.

Amaterasu gaat niet alleen op reis. Een fee die met hem meereist, helpt hem al zijn 13 celestial brush technieken terug te krijgen. De fee heet Issun, die uit zijn dorp is vertrokken omdat hij volgens zijn opa niet de kracht in zich had om een kunstenaar te worden.Samen met Amaterasu trekt hij het hele land door om de duisternis te verdrijven

Door je reis heen krijg je allerlei krachten van de Celestial Gods. Deze Goden geven jou steeds een nieuwe techniek. Elke kracht varieert. Je hebt 13 verschillende technieken die je kan beheersen.

Variërend van het tekenen van lelies op het water. Of de kracht om bomen hun bloesem terug te laten krijgen. Maar ook de kracht om stenen doormidden te hakken. Zo zijn er nog veel verschillende technieken die je op je reis tegen komt.

Tijdens het spel is het mogelijk deze krachten te gebruiken. Druk op de R1 toets en een soort papier verschijnt over het scherm. Met de linker analoge stick kan je dan de gewenste vorm tekenen.

Aan het begin is het een beetje wennen. Tekenen met je analoge stick is best lastig. Maar hoe vaker je het doet, hoe meer je het kan waarderen. Naast de brush, heeft Amaterasu ook wapens waarmee hij vijanden mee kan verslaan. Deze kun je vinden, verdienen en kopen op bepaalde locaties in het spel.

De visuele stijl is in één woord prachtig. Als je de omgeving hebt ontdoen van de duisternis, verandert het landschap in een prachtig kleuren spektakel. Overal verschijnen bloemen, het water in de desbetreffende omgeving krijgt weer kleur. Dieren komen terug en de mensen komen weer tot leven. Niet te vergeten de vijanden, die er stuk voor stuk goed uit zien.

Met deze game ben je met het hoofdverhaal toch al gauw 30 uur bezig. Naast het hoofdverhaal zijn er ook sidequests. Deze kunnen extra krachten bevatten of speciale items. Hier kan je nog een tijdje zoet mee blijven, wil je ze allemaal vinden. De muziek weet je nog iets meer in het spel op te laten gaan, daarom is deze ook een speciale vernoeming waardig. De muziek past perfect bij het spel. Dit zorgt voor een nog betere sfeer rondom het spel. Het zorgt er net iets meer voor dat je in de sfeer kan komen van het spel. Dit is dus een teken dat er met veel zorg aan het spel is gewerkt.

Dit is een speel dat je haat of geweldig kan vinden. De visuele stijl is sowieso prachtig. De vijanden zijn niet moeilijk te verslaan, je zal dus nooit of bijna niet dood gaan in het spel. Misschien kunnen de stemmen een irritatie vormen, maar als je dat vergeet is het een zeer goed spel. De replay waarde kan misschien wat laag zijn. Als je alleen voor het hoofdverhaal gaat tenminste. Maar het is ook leuk om alles te hebben, zodat je weer speciale items kan unlocken. Dit spel is zeker een aanrader.

Conclusie en beoordeling

Een spel waar je je lang mee kan vermaken. Het is tevens genieten van de visuele effecten. Iets nieuws proberen in een spel hoeft niet slecht te zijn. Het kan ook prachtige resultaten opleveren. Zo blijkt uit Okami.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Visuele stijl
 • Brush technieken
 • Verhaal
 • Muziek
 • Minpunten
 • Stemmen
 • Misschien iets sterkere vijanden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Crash 3 is tof! Vroeger erg veel gespeeld. PoP classic mag ik ook niet missen eigenlijk maar zonder creditcard heb ik geen keus vrees ik..

 • Zitten leuke dingen tussen :)

 • Koel: WWE Smackdown vs Raw maar eens proberen!

 • Naja niet veel bijzonders. Tenminste niet voor mij, ik heb bijna alles van dit allang op Live gedownload.

 • F*cking 4 euro voor een groene dwerg met haar op zijn oren en een verwoestende zaklamp.

 • ja zo kun je het ook bekijken :P  ik vind het best jammer dat jullie dit niet voor xbox live doen maar ik begrijp het wel xbox live wordt dagelijks ( ongeveer ) geupdate

 • Extra paarden!(H)

 • Leuke demo's.

 • Hell yeah, Nirvana :D

 • niks voor mij, misschien ff SvsR proberen.

  op amerika legobatman ff checken

 • ik ben nogwel ff bezig met FarCry2 ^^

 • Kom verdomme nu eens met Rollcage Stage II

 • Crash Bandicoot 3 Warped (4,99 euro)

  _O_ _O_ _O_ Mensen, koop deze game!

 • Zitten leuke dingen bij maar het is nog steeds achter het raam kijken naar toy's ,maar laten zehet betaal probleem nou eens oplossen want ik ga nog steeds geen krediet card aanschaffen voor dit.

  Wat een slechte Sony nl hebben wij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren