1. Sega Soccer Slam (NGC)

Sega Soccer Slam (NGC)

Als een menselijke vuurbal beweegt hij zich over het veld. Dat is beste manier om te beschrijven voor de ontzagwekkende kracht die er wordt losgelaten. El Diablo is diegene die in vuur en vlam staat en ramt zijn oponenten aan de grond. Zelfs met de bal aan de voet is hij veel te krachtig om door de tegenpartij gestopt te worden. Het doel is in zicht, hij maakt zich klaar om een schot te lossen. Hij tilt de bal de lucht in en de tijd lijkt even stil te staan: El Diablo springt naar de bal toe en met alle macht die heeft ramt hij de bal richting de goal. De keeper kan de actie niet goed inschatten en duikt te laat naar de linker bovenhoek toe. El Fuego scoort dankzij de inspanningen van El Diablo die zijn doelpunt viert doormiddel van een schreeuw en roept dat hij kwaad is. Ja, het is weer tijd voor potje gezellig multiplayer voetbal in de vorm van Sega Soccer Slam voor Nintendo’s spellenkubus.

Nou, wat heb ik me vermaakt met deze game. Realistische titels rond deze sport genieten mijn voorkeur, maar het is lastig om deze titel niet leuk te vinden. Dat komt waarschijnlijk doordat alles mag in deze game. Waar in de FIFA’s en Pro Evo’s van deze wereld voor buitenspel en overtredingen worden gefloten, is er in Soccer Slam helemaal geen scheidsrechter aanwezig.

Ben je gek, er wordt naar hartelust geschoffeld, getackeld en gebeukt! Niet dat ik ermee zit, ik ram gezellig mee. Het onbesuist spelen stopt eigenlijk nooit, in de wedstrijd bedoel ik dan. De bal blijft in het spel omdat het nooit wordt onderbroken voor een ingooi, corner of vrije trap. De game is één grote arcade ervaring die zijn weerga niet kent. Nu zullen de voetbal liefhebbers onder ons deze arcade aanpak vervloeken en denken dat dit een nogal dom en bovenal kiddy spelletje is, maar even wachten met conclusies trekken. Deze game is niet anders dan een FIFA Street. Hetzelfde idee, maar nu met excentrieke en felgekleurde personages.

Dat dit spel weinig met voetbal te maken heeft snappen we nu wel, maar je moet nog steeds doelpunten maken toch? Ja, natuurlijk. Je doelpunten maak je met verscheidene teams bestaande uit drie leden en een naamloze keeper. Deze teams vertegenwoordigen bepaalde delen uit de wereld en het zijn stereotypes. Zo heb je een team uit Europa dat vertegenwoordigt wordt door onder andere een enorme hooligan uit Engeland (genaamd Halfpint, hoe verzin je het) of neem nu El Fuego: een team dat bestaat uit drie heetgebakerde personen uit Zuid-Amerika. Beetje flauwe aanpak en we hebben het al 5000 keer gezien, maar toch zal er een lach verschijnen op je gezicht nadat een van de flamboyante spelers een goal heeft gemaakt. Allemaal leuk en aardig die cartooneske aanpak, maar daar speel je het spel niet voor. Het draait natuurlijk om de gameplay en die zit verdomd goed in elkaar. Het duurt niet lang voordat je de game onder de knie hebt en de raarste acties uitvoert. Dat wil overigens niet zeggen dat je aan de lopende band scoort. De keeper is een nogal koppig mannetje.

Om die keeper te omzeilen heb je natuurlijk coole moves nodig, zeker in een over-the-top voetbal spelletje. Daarvoor heb je de killer-kick. Tijdens de wedstrijd maak je allerlei acties zoals het veroveren van de bal of het scoren van een doelpunt.

Die acties zorgen ervoor dat er een meter vol zal lopen: is deze vol, kun je een killer-kick uitvoeren. Dat is een aanval die een enorme kracht zal loslaten op je tegenstander! Wel leuk voor het spelverloop is dat deze actie niet automatisch een goal betekend. Je kunt je killer-kick dus verprutsen, dus denk goed na hoe en wanneer je deze optie gaat inzetten. Al met al steekt Soccer Slam goed in elkaar, maar het teert wel te veel op de multiplayer. De singleplayer is veel te kort en de eenzame speler zal zich al gauw vervelen. Het is daarom een prima titel voor wanneer een aantal vrienden over de vloer komen. Een kratje Grolsch erbij en laat de pret beginnen. Een waarschuwing vooraf: geniet met mate van deze titel, hetzelfde geldt voor het bier. Teveel van het goede wil nog weleens misgaan...

Conclusie en beoordeling

None

Sega Soccer Slam is een toffe en heerlijk speelbare titel voor op je Gamecube. Natuurlijk moet je er wel tegen kunnen dat het spel rond de lederen knikker wat ‘lomper’ is, maar heb je hier niets op tegen dan kun je dolle pret verwachten. Zie het maar gewoon als FIFA Street maar dan met felle kleurtjes en aparte personages. Het speelt heerlijk weg en als multiplayer game is het zelfs leuker. De singleplayer is veel te kort en dat is een reden om de game te laten liggen. Als je het spel puur voor de multiplayer koopt, dan is hij absoluut aan te raden.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Multiplayer fun
 • Simpele gameplay
 • Killer-kicks
 • Geen scheidsrechter
 • Minpunten
 • Singleplayer is zwak
 • Stereotypes soms te overdreven

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Misschien dat er in de latere missies meer diepgang bij komt kijken? :) Hoop het wel in ieder geval, de screenshots zien er geweldig uit!

 • Ik heb de demo gespeeld, en ik vond het geweldig!

 • Ik wacht nog even af :) het lijkt mij wel leuk om als een generaal tegen je troepen te schreeuwen.

 • @spartans  demo? waar heb ik die demo gemist  het lijkt me echt een gaaf spel en ik wil hem ook zeker hebben


 • Ik wacht nog steeds op de PS3 demo! Iemand enig idee wanneer die uitkomt?

 • De demo was zeker leuk. Het commando's schreeuwen tegen je troepen geeft een veel beter gevoel dan met de muis de units ergens heen sturen. Nadeel was inderdaad wel dat je weinig overzicht had over de verldslag. Ook had ik er moeite mee(of heb ik iets gemist) dat je units alleen maar naar een bepaald doel kunt sturen en niet ergens naar een leeg stuk grond sturen om daar alles bij elkaar te verzamelen om van daaruit de aanval verder te plannen.

  Ik wacht nog even af, maar de kans is groot dat deze in mijn collectie beland.

 • Ik heb die demo gespeeld en ik vond hem zeker leuk om te spelen. Zo een game besturen met je stem is wel zeer innovatief. Helaas game ik in de salon en ik heb geen zin om tegen de TV te spreken terwijl andere non-gamers in de buurt zijn.

 • kijk enorm uit naar deze game :) 6 nov :):)

 • Ik heb de demo gespeeld,

  HET WERKT!!  Ik kan iedereen aanraden om de demo te proberen!

 • lijkt me tof via de headset ga hem zeker halen

 • het spel lijkt mij echt tof ik heb de limited edition al besteld wel jammer dat de demo alleen op de 360 is :( en niet op de ps3 maar ja ze zeggen wachten loont nog maar 10 daagjes wachten en dan kan ik ook naar mijn untits gaan schreeuwen

 • Hmm ja het is zeker tof, maar ik weet het nog niet, aangezien ik keuzes moet maken!:(

 • Nog ff'tjes jongens, dan kunnen we!

 • Deze game heeft mij op een of andere manier nog steeds niet helemaal weten overtuigen.

 • Ze doen net of dit zo nieuw is, vond de demo erg op socom 2 lijken. Niet qwa gameplay maar gewoon hoe het voice commando's geven werkt.

 • Lijkt me wel een aardige game.

 • 2 dagen voor mijn verjaardag als de game uitkomt! Maar dat je het overzicht soms een beetje verliest, dat vindt ik echt een groot minpunt.

 • Saaai….

 • Ik heb de demo gespeeld ik vind het echt een drama spel zonder enige spanning of actie  Als je op een gegeven moment meer units hebt wordt het idd heel onoverzichtelijk

 • Lijkt me echt lastig, die besturing…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren