1. Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)

Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)

Harry Potter games draaien eigenlijk altijd om de films. Dat is raar, waarom niet over de boeken? Veel goede LOTR games zijn wel gebaseerd op de boeken. Maar op een dag was het rustig in het Harry Potter filmwereld en bedacht EA dat ze het toch een keer konden proberen. En als je de Harry Potter boeken leest, wat is dan het vetste? Juist, Zwerkbal.

Dat is gelijk een van de enige, en grootste pluspunten van deze game. Zwerkbal is vet, niet alleen om naar te kijken of over te lezen, maar ook om te doen. Harry Potter: WK Zwerkbal draait, zoals de titel al doet vermoeden, om het WK Zwerkbal. Maar voordat je naar het WK mag moet je eerst terug naar Zweinstein. Hier kies je jouw eigen team, waarbij je kunt kiezen uit de vier afdelingen Grifoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw. Elk schoolteam heeft de echte spelers uit de boeken, net zoals de negen landelijke teams waarmee je het WK kunt spelen. Eigenlijk acht, de negende is Bulgarije en die moet je eerst vrijspelen. Maar goed, terug naar Zweinstein. Hier moet je een paar korte oefeningen doen om de besturing onder controle te krijgen en mag je tussen de training door tegen de drie andere afdelingen spelen. De trainingen zijn nog redelijk, hoewel de besturing aan alle kanten zuigt. Gelukkig kan je in het menu alle controls veranderen en nadat ik ze op een logische plek had gezet begon ik weer met de training. De trainingen worden goed uitgelegd door de verschillende Zwerkballers uit de schoolteams. Het enige nadeel is dat je behandeld wordt alsof je helemaal niks weet, waarschijnlijk omdat dit spel voor de wat kleinere Potter-fans bedoeld is. Ik had dit al als voorteken kunnen zien, maar ik ging gewoon door met spelen. Nadat je alle trainingen voltooid heb en de drie andere afdelingen verslagen heb krijg je van het schoolhoofd de Zwerkbal Cup en kaartjes voor het WK en kan je aan het echte werk beginnen.

Door het kleine aantal teams is het WK zo uitgespeeld. Ik zou niet weten hoe lang het duurt, want ik ben na de eerste WK wedstrijd al gestopt. Dit omdat het spel veel te makkelijk is. EA heeft zelfs de kleinere gamers onderschat en daarom het spel veel te makkelijk gemaakt. Waar je bij de trainingen nog aardig wat zelf moest doen hoeft dat niet tijdens de wedstrijden. De computer vliegt al voor je en je hoeft alleen maar de bal over te gooien en op het goede moment op doel schieten. Én je kunt een beetje naar links of rechts sturen. Goh, is dat niet geweldig! Dit resulteerde in een overwinning met 360-0 in de eerste wedstrijd, de tweede won ik met 320-10 en de derde met 420-30. Dit was nog op Zweinstein zelf dus ik hoopte dat het WK wat moeilijker zou zijn. Niet dus, de eerste WK wedstrijd won ik met 660-40. Daarna ben ik dus gestopt met spelen.

Om het wat moeilijker voor jezelf te maken kan je tegen een vriend spelen. Niet online, niet LAN, nee, gewoon met twee man achter één computer, met hetzelfde toetsenbord. Nu zijn de controls al irritant, maar met zijn tweeën is het al helemaal onmogelijk. Steeds maar dat gekloot met de verkeerde knoppen drukken en te dicht op elkaar zitten. Helaas EA, ook hier sla je de plank weer helemaal mis. Kom op, we willen een uitdaging!

Nou, daar heeft EA wel voor gezorgd. Het is al een uitdaging om dit spel te spelen. De graphics bijvoorbeeld. Die zijn om te huilen. Het publiek lijkt op papieren plaatjes, de spelers hebben allemaal hoekige hoofden en onafgewerkte armen en benen en de omgeving is al net zo nep als het publiek. Alleen het stadion zelf gaat dan nog wel. Het geluid stelt ook zwaar teleur. De (Nederlandse) stemmen zijn nog wel redelijk, maar het publiek dat niks anders doet dan “Yeah!” schreeuwen en het irritante geluid van de rondvliegende ballen, wat voor elke bal precies hetzelfde neppe geluidje is, helpt ook niet echt mee. Ook je medespelers hebben een beperkte woordenschat, ze kennen hooguit vijf verschillende zinnen. Als elk land nou nog zijn eigen zinnen had zou het nog wel gaan, maar er zit gewoon geen verschil in of je met Engeland, Duitsland, Scandinavië of wat dan ook speelt. Al met al stelt Harry Potter: WK Zwerkbal dan ook enorm teleur.

Conclusie en beoordeling

EA had een goed concept in handen, maar tot mijn grote teleurstelling zagen ze de jongere gamers als doelgroep. Nu is daar niet zoveel mis mee, maar dan moet je ze niet onderschatten. Gevolg daarvan is een game die veel te makkelijk is, een klote besturing heeft, een verrotte multiplayer heeft, er niet uit ziet en een bijzonder slecht geluid heeft. Het feit dat het vet is om Zwerkbal te spelen red het spel niet, daarvoor kan je ook de demo spelen. Conclusie: Harry Potter: WK Zwerkbal is Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, kortgezegd KUT!
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Zwerkballen is vet
 • Training is nog redelijk
 • Minpunten
 • Veel te makkelijk
 • Besturing
 • Mutliplayer alleen achter één pc
 • Graphics zijn om te huilen
 • Geluid is slecht

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oh….  Maar dat zou the joker WEL doen…

 • Wat een bras game wordt dit zeg

 • Okee jammer, wil wel zien hoe ze een realistische headshot eruit ziet ingame

 • Wat een onzin.. Mortal kombat staat bekend als een brute vechter en dan vinden ze een headshot te grof en waarom niet gewoon een hogere leeftijd op het spel zetten kinderen die dan jonger zijn kunnen toch wel aan de game komen net zo als gta 4.. (en vele andere..) Beetje jammer dit..

 • Logische keus, Midway moet ook zijn centjes denken. Wel jammer dat er geen optie in zit dat je het toch wel kan zien, zoals een wel-of-geen-bloed-optie.

 • zonde

 • Jammer dat ze zo mikken op die T rating, verliezen zo denk ik aardig wat die-hard MK fans. Alles voor de centen hè.

 • zucht die fuckers toch ook je kan niet van 1 van de meest geweldadige games een T game maken… bah hypocrieten.

  Plus het feit dat deze game Midway echt never nooit uit de financiële problemen kan halen.

 • Oh tering, dat fatality vind ik zo mooi. Ben niet eens fan van MK. Maar goed :S

 • Zucht, ESRB.. ga eens dood

 • Haha das wel een leuke finisher, typisch Joker :p

 • Fout! Jammer dat Mortal Kombat af stapt van hun gruwelijke fatalitys.

 • Dat is wel jammer. Anderzijds snap ik ook niet waarom er perse een T-rating op zou moeten komen zitten. Is Mortal Kombat ooit echt iets voor kinderen / tieners geweest?

 • Wat een gezeik. Ik zou die headshot erin laten en genoegen nemen met het feit dat de minimum leeftijd wordt opgeschroefd. Je gaat toch niet jouw idee laten beïnvloeden, door iemand die zegt dat het net iets te gewelddadig is?

 • Echt onzin dat deze game een T for Teen rating MOET hebben voor die klote rechten.

 • Wat een zooi. Als het geen teenrating was geweest, hadden de kinderen die de game willen hebben hem toch wel gehaald.

 • Dat is wel jammer. Anderzijds snap ik ook niet waarom er perse een T-rating op zou moeten komen zitten. Is Mortal Kombat ooit echt iets voor kinderen / tieners geweest?

  Anders wil DC de rechten voor de personages niet verlenen.

 • Don't f%ck with The Joker.

 • omg dit valt tog wel mee:  http://www.youtube.com/watch?v=ykSTaTArMxk  srs….ga failliet ofzow


 • zucht die fuckers toch ook je kan niet van 1 van de meest geweldadige games een T game maken… bah hypocrieten.

  Plus het feit dat deze game Midway echt never nooit uit de financiële problemen kan halen.

  Nu onderschat je de naam van DC wel heel erg. Helemaal uit de problemen gaat deze game Midway niet halen nee, maar ze gaan er heul veul centjes mee verdienen.  Jullie moeten ook allemaal niet zo zeiken omdat er een fatality is veranderd :') Het gaat toch om de gameplay of niet dan? Maak je niet ongerust er zal vast nog genoeg gore inzitten.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren