1. Boom Boom Rocket (XBLA)

Boom Boom Rocket (XBLA)

Ik was eens op een mooie avond op de Xbox Live Marketplace aan het rondneuzen. Ik had toch pas wat punten gehaald dus ging ik mezelf maar eens trakteren op een leuke Xbox Live Arcade game. Ik kwam een game tegen met de naam Boom Boom Rocket, het leek me wel een leuke game, lekker met vuurwerk stunten zonder er zelf pijn aan te hebben. Dus ik waagde het erop om de game te kopen.

Boom Boom Rocket is een game die je kunt vergelijken met Dance Dance Revolution. Er is een lijn op het scherm en er komen allerlei pijltjes naar boven met een speciale kleur. Al die pijltjes moet je op het goede moment zien te raken wanneer deze de lijn aanraken. Je zou kunnen zeggen dat deze game je al snel gaat vervelen. Daar zit je dan even flink ernaast. Boom Boom Rocket heeft zo veel variatie in het spel zitten. Natuurlijk zit er dan wel geen verhaal in, maar er zit dan wel een Standard game in waarin je tien verschillende liedjes moet spelen. Dan heb je de Endurance game, daar gaan de kleuren van langzaam naar sneller. De Practice game waarin je lekker op je eigen gemak kunt oefenen. En dan heb je Freestyle, hier moet je de kleuren van je vuurwerk combineren. Als geen een kleur ervan combineerd, explodeerd het hoogste vuurwerk. Dan is er nog de Visualizer, dit is nou zo een geval waar ik van hou, zet lekker je muziek aan op je Xbox 360 en het vuurwerk zal op je muziek exploderen. Je hebt ook nog een multiplayer en die viel een beetje tegen, als je tegen elkaar gaat spelen heb je links player 1 en rechts player 2. Zodra je bent begonnen komt er zoveel vuurwerk, dat je zelf niet meer weet welke kleuren van jou zijn en wanneer je nou die kleuren moet indrukken. Het is allemaal te druk.

Het is dan niet dat je hier een speciale mat bij krijgt waarop je moet dansen. Dit doe je gewoon met je eigen controller. Als de pijltjes te ingewikkeld zijn, kun je gewoon alleen de kleuren instellen. Op het eerst moet je dan ook effe wennen aan de controls, vooral als je de Xbox 360 een paar maandjes hebt, want dan ken je de kleuren op je controller nog niet helemaal uit je hoofd. In ieder geval, blijf gewoon oefenen en de controls zitten je dan niet meer in de weg.

De gameplay is goed over nagedacht. Normaal komen de pijltjes of kleuren naar boven in een rij. Bijvoorbeeld dat de gele kleur in de derde rij elke keer maar naar boven komt. Hier is dat niet zo, hier komen alle kleuren zig zag door elkaar zodat je hersens meer werk moeten verichten. Ook beweegt de achtergrond zelf voor wat meer afleiding, het zou erg irritant zijn maar dat is nou eenmaal ook de sfeer. Lekker op het geluid dat vuurwerk laten afgaan. Over sfeer gesproken, het ziet er allemaal goed verzorg uit je hebt echt het gevoel dat je op een hoog gebouw naar mooi vuurwerk zit te kijken, soms heb je het gevoel niet eens dat je zelf zit te gamen. Met een mooie achtergrond met grote gebouwen en een donkere nacht, hebben ze mooie felle kleuren van vuurwerk erin gezet. Zo kun je ook speciaal vuurwerk vrij spelen waardoor het nog mooier word. De Graphics zijn dan ook wel dik in orde bij deze Live Arcade game.

Het geluid is ook dik in orde, zo hebben ze aan oude bekende liedjes een leuke draai kunnen geven. Ze hebben er een remix van gemaakt waardoor je helemaal met de game meegaat. Soms als je echt mooi vuurwekr hebt gecombineerd of heel veel achter elkaar "awsome" hebt gekregen, hoor je: Aah of Ooh. Het geeft mij echt het nieuwjaars sfeer terug, ik krijg nu zelf al zin om vuurwerk af te gaan steken, maar dat kan ik maar beter laten..

Conclusie en beoordeling

Boom Boom Rocket gaf mij echt het nieuwjaars sfeertje in me terug. Lekker vuurwerk afknallen op lekkere muziek zonder er zelf pijn aan te lijden. Beter kan toch niet he? In ieder geval, deze game heeft een paar leuke opties in de singleplayer waaraan genoeg keuze is en je zeker geen spijt krijgt van je Microsoft Points. Alleen de multiplayer is een domper, ze konden die beter niet erin zetten want het was me te druk, ik kon het allemaal niet meer volgen door die drukte. Maar het is wel tof gedaan, dat je je eigen score kunt vergelijken met andere mensen. De sfeer maakt deze game dan ook helemaal compleet voor mij waardoor ik deze game een mooie 8 geef.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • kleuren
 • Graphics
 • Gameplay
 • Muziek
 • Singleplayer
 • Scores vergelijken
 • Minpunten
 • Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik laat het liggen. Ga liever voor goede Wii-spellen als Sonic Unleashed (volgende maand) en Wario Land: Shake It.

 • Mee eens! Miyamoto droomt een beetje heb ik het idee ;)

 • Wat een onzin, je moet wat zeggen.

 • Soms draait ie een beetje door!!!

 • Nou ik anders niet…

 • Yeah right, hardcore Jappen misschien.

  En 3 uur over een nummer. Zou gek worden als ik in 150 uur met maar 50 nummers bezig ben.

 • Doe niet zo raar Miyamoto. Kom liever weer eens met iets fantastisch zoals we van je gewend zijn.

 • laat me niet lachen grapjas

 • Nee, zij dwingen de hardcore gamers onderhand om dit soort games te kopen, omdat er voor de rest weinig goede games uitgebracht worden op de Wii. Dat is heel anders meneer Miyamoto.  Jullie zijn gewoon te arrogant om ook in te spelen op de hardcore gamers. Ze moeten maar gewoon slikken wat jullie ze voeren.

 • 3 uur bezig zijn met 1 stuk muziek ?

 • Nintendo's arrogantie en ignorance stijgt naar ongekende hoogten. Het feit dat m'n Wii sinds Smash Bros. stof staat te happen (en zelfs die titel was zo vercasualiseerd dat zodra ik alle chars had het opgaf, in SSBM koste het nog moeite om alle chars te halen.) terwijl ik met m'n PS3 daadwerkelijk keuzes moet maken welke game ik haal zoveel games als er komen. In het cube tijdperk moest dat ook met 3 toppers in de maanden november december, nu mag je blij zijn met eens in het half jaar een fatsoenlijke hardcore titel.

 • Is dit een grap?

 • Ik denk dat mensen met een wat meer vrije geest hier best veel plezier van kunnen hebben… het zal niet het succes van Wii Fit ervaren, maar denk dat heel veel mensen plezier er aan zullen hebben. Ik zie er mijzelf niet mee spelen, maar wie weet als ik het spel heb gespeeld dat ik daar anders over denk :)

 • Arrogantie idd :-(  Zorg eerst eens voor je eigen gamers, die ervoor hebben gezorgd dat Myamoto een nieuwe auto kon kopen !!!!!!  Ik wordt helemaal gek van die goedkope casual rommel………..  Ik heb veel vrienden (ja toch wel) , waarbij de Wii niet of nauwelijks meer gebruikt wordt. Sterker nog, veel van deze mensen hebben een PS3 of 360 aangeschaft !  Daar zou ik me als Nintendo toch zorgen om maken………


 • Kijk ze daar bij Nintendo doen alsof ze ook maar iets om de hardcore gamers geven het liefst komen ze alleen maar met die non game onzin.

 • Dag Myamoto, als ik voor een muziekgame ga dan wordt het Guitar Hero of Rock Band.

 • Hahahaha, ze lachen zich gek bij Nintendo….ze hebben de hardcore gamer al lang niet meer nodig..  Ieder gezin heeft zo ongeveer een Wii en die vinden dit allemaal geweldig, verkoop gegarandeerd…  Ik zie de eerste 6 maanden geen goeie game uitkomen op de Wii..iemand…??


 • Zit er idd ook aan te denken om een 360 aan te schaffen omdat de Wii op de een of andere manier iets van een week boeit als ik een nieuwe game heb en dan gaat ie weer de kast in.

 • and the story goes on… ;')

 • Misschien Hardcore gamers die geld te veel hebben …

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren