1. Pokémon Red & Blue (GB)

Pokémon Red & Blue (GB)

Revolutionaire games kom je maar zelden tegen, daarom verkopen ze ook goed. Natuurlijk moet je eerst met een goed idee komen en dat kan natuurlijk wat tijd in beslag nemen. Deze game was zelfs zo revolutionair dat er een tv-serie van werd gemaakt. Dit soort games ondervinden meestal een lading aan kritiek, maar laten we eens zien of dat wel terecht is.

Pokémon (of voluit Pocket Monsters) zijn wezens die gebaseerd zijn op levende dieren en verhaaltjes en dat zie je ook heel goed terug uit de game. Pikachu, het oh zo bekende wezentje is namelijk gebaseerd op een muis en ook dat vind je letterlijk terug, meer bepaald op je pokédex. De pokédex is een apparaatje waarop je kan zien welke pokémon je al bent tegengekomen en welke je al eens gevangen hebt. Er zijn er maar liefst 150, al is er een manier om er meer te vinden.

Tijdens dit avontuur dat maar liefst meer dan 30 uur in beslag neemt, is het dan ook de bedoeling om ze allemaal te vangen en te trainen. Je legt dan ook een weg af in enorm veel verschillend uitziende omgevingen, die er grafisch ook nog eens goed uitzien. Iets dat je niet van veel andere games kan zeggen van die tijd en dat is dan ook heel leuk meegenomen.

Aan een game heb je natuurlijk niets als het je niet weet te boeien, maar van dat dilemma is er geen sprake in deze game. Het weet je mee te slepen in de game vanaf het moment dat je jouw eerst pokémon krijgt, tot het moment dat je de game weet uit te spelen, maar daarvoor moet je natuurlijk wel de nodige obstakels ondervinden. Deze komen in de vorm van wilde pokémon (die je kan vangen) en door trainers getrainde pokémon (die je natuurlijk niet kan vangen). Het spreekt voor zich dat de pokémon van trainers moeilijker te verslaan zijn dan wilde, maar daarom kan je natuurlijk verschillende soorten pokémon bij je dragen. Elke pokémon heeft zijn eigen type en heeft zijn zwakheden. Zo kan je bijvoorbeeld niets beginnen met een 'vuur-pokémon' tegen een 'steen-pokémon', nadenken is dus ook een vereiste in de game.

Natuurlijk moet je die pokémon eerst nog gevangen krijgen en dat doe je met behulp van zogenaamde 'pokéball’s'. Naarmate je vordert in de game komen er ook meerdere pokéball’s tot je beschikking die wat krachtiger zijn dan de gewone. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je de pokémon eerst moet verzwakken alvorens je ze kan vangen. Dit doe je natuurlijk door met één van je pokémon (waarvan je er zes van kan bij hebben) aan te vallen door één van de vier aanvallen die het kan te selecteren. Het zou natuurlijk wat makkelijk zijn als elke keer dat je een pokéball gooit, je er daadwerkelijk één vangt. Het komt dan ook voor dat de pokémon uit de pokéball breekt en er misschien zelfs vandoor gaat. Het kan dus voorkomen dat je meerdere pokéball’s zal moeten gooien voordat je hem hebt gevangen.

Gelukkig wordt dit alles nooit saai want de game wordt ook op muzikaal vlak goed ondersteund door meeslepende deuntjes die je zeker zullen weten te boeien. Toch zijn er ook dingen die je gaan irriteren. Zo zijn er enorm veel lange gesprekken in de game aanwezig die het tempo soms uit de game halen. Ook zit er een soort virus (dat Missingno heet) in de game waardoor je op een bepaalde plaats een 'pokémon' kan vinden dat je op zijn minst een gedrocht kunt noemen en level van nul tot 999 kan hebben. Natuurlijk zit er een negatieve zijde aan dit virus, het kan namelijk je hele game blokkeren waardoor je niks meer aan het schijfje hebt (spreek uit ervaring).

Laten we nu toch maar met een positieve noot eindigen, want je kan namelijk met trainers uit de game pokémon ruilen en als je wil ook met je vrienden. Hiervoor heb je wel een 'linkcabel' nodig, maar het is zeker de moeite om pokémon met elkaar te ruilen. Er zijn namelijk pokémon die alleen in ''Blue' voorkomen en andere dan weer alleen in 'Red'. Ook groeien geruilde pokémon veel sneller dan diegene uit je eigen game, wat natuurlijk ook leuk meegenomen is. Nog een andere functie van die 'linkcable' is de mogelijkheid om tegen elkaar te strijden en te zien wie het beste team heeft. Bezigheden genoeg dus.

Conclusie en beoordeling

None

Wat heb je meer nodig dan deze game, het is gewoon één van de beste games ooit gemaakt, maar heeft natuurlijk ook zijn foutjes. Het weet je gewoon te boeien tot het einde en zelfs dan zal je nog vele dagen (weken, maanden) doorbrengen met deze game. Het grootste pluspunt aan deze game is gewoon het feit dat je er jouw vrienden bij kan betrekken. Het is zeker een aanrader en zal menig gamer charmeren.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • De pokémon.
  • Ruim en boeiend avontuur.
  • Audiovisueel prachtig.
  • Vernieuwend.
  • Functies van de 'linkcable'.
  • Minpunten
  • Tergend lange gesprekken.
  • Virus dat aanwezig is in de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren