1. Call of Duty 3 (X360)

Call of Duty 3 (X360)

Angriff! Läßt sie in Angriff nehmen! Betrachten Sie heraus der Frontseite, sie kommend läßt sie erhalten! Dort Angriff an der Frontseite, Sie! gehen Sie zum Sergeant und sagen Sie, daß wir mehr Munition benötigen! Nee we zijn hier niet bij een Duitse Les, dit is oorlog. Dit is Call Of Duty 3!

Call Of Duty 2 was een van de top games bij de Launch van de 360, CoD is terug maar nu is het de beurt aan Treyarch en zal ik bespreken of CoD3 net zo vet zal zijn als deeltje 2. Wanneer je bij het Menu aankomt begint de Oorlog, het heerlijke geluid die je hoort doet je denken aan de Tweede Wereld Oorlog die nu al bijna 70 jaar geleden is ontstaan.

Je begint met de Campaign bij het trainingskamp, ikzelf dacht meteen aan films als; Saving Private Ryan en A Bridge Too Far.Bij het trainingskamp krijg je een paar opdrachtjes om de speler kennis te laten maken met de controlls, na een paar minuten hoorde ik het Achievment geluidje al dat de Trainingsmissie geslaagd was; Nu begint de oorlog pas echt! Je stapt met je mede soldaten een truck en wacht tot je vertrekt. Als de truck eenmaal is vertrokken zie je een Amerikaanse Soldaat die graag bij je in de truck wilt, een medesoldaat probeert z'n hand vast te houden maar het is te laat; een granaat valt precies op hem en het beeld begint te trillen.Je word meegetrokken door je medesoldaten en word rustig wakker. De Sergeant geeft de orders en geeft je de melding dat je over een muurtje klimmen waar de Duitsers op de Amerikanen staan te wachten. Eenmaal over het muurtje is de hel los gebarst, Duitsers die aan het schreeuwen zijn, explosies op het hele begraafplaats en kogels die naast je oren vliegen.Deze actie zorgt ervoor dat Call Of Duty 3 zo goed is, helaas gebeurt dat niet vaak.

De besturing is soepel en de mensen die CoD al is hebben gespeeld zijn er zo gewend aan. Ook mensen die nieuw zijn zullen binnen no-time gewend aan de controlls zijn.Onder andere granaten gooien voelt goed aan, de rechter schouderknop gooi je een handgranaat recht op een Duitser af terwijl je met de linker schouderknop een Rookgranaat gooit om de Duitsers hun zicht te verminderen.Wat nieuw is in CoD3 is een soort van Minigame, op sommige plekken staat er wel is een Duitser achter een hoekje wachtend op z'n prooi die plots op je springt die je probeert te wurgen.Door met de rechter en linker trigers in te drukken zal je de Duitser van je afdrukken waardoor je daarna met de A of B button een einde aan het leven van je tegenstander te maken.Ook zal je soms een bom op een luchtweergeschut moeten plaatsen waarbij je de linkerstick in de juiste richting moet draaien waardoor je de pin er uiteindelijk uit trekt met de A, B, X of Y button.Ze probeerden wat nieuws maar dat is niet gelukt, voor de 2de keer een Duitser van je afdrukken voelt niet meer leuk en een pin uit een bom trekken is ook niet echt interresant.

Mischien wel de grootste verandering is dat de Levensbalk weg is, dit zagen we onder andere ookal bij Games als Gears Of War en Rainbow Six Vegas.Wanneer je geraakt word het beeld rood, dat betekent dus dat je zo snel mogelijk dekking moet zoeken, doe je dat niet en je word meer geraakt dan is het voorbij.Wat ook een grotere rol krijgt zijn de voertuigen in zoal de Singleplayer als de Multiplayer. Zo heb je onder andere motoren en jeeps die goed aanvoelen en erg handig zijn.Ook heb je natuurlijk een tank want was in nou een WO2 Game zonder tanks? De tank voelt goed aan en is goed te bedienen.Vooral in de Multiplayer zijn voertuigen handig,een iemand die rijd en een iemand die zit en schiet. Dit is bijvoorbeeld optimaal voor een Capture The Flag Mode waardoor jij met je motor je ergens verstopt en je medespeler de vlag jat en dan met jou terug in de motor vertrekt richting je eigen basis.Wat je ook mischien wel opgevallen hebt, is dat de Grahpics veel beter is geworden vergeleken met Call Of Duty 2.Alles ziet er echt en realistisch uit, er is niks mooiers dan de granaat en bom-inslagen.Zo is er een level waar het regent, overal liggen plassen water, medesoldaten die nat zijn het ziet er gewoon heel tof uit.Huizen die in brand staan zijn verschrikkelijk mooi, helaas kan je niet blijfen staan kijken naar de huizen want voor je het weet heb je een kogel in je hoofd.Wapens die er identiek en strak uit zien, medesoldaten die er gewoon tof uitzien. Ik heb niks te klagen over de Grahpics!

En wat is nou een Shooter zonder Multiplayer? Niks, en ik kan je verzekeren dat hier een vette Multiplayer in zit.

Je kan Online knallen tot 12 tegen 12 man wat het totaal maakt van 24 spelers dus. De modes zijn tof, van 'Capture The Flag' tot en met Team 'Deathmatch'.De Levels zijn ontzettend vet, al hoor ik vaak dat mensen het wat te klein vinden. Dat hangt natuurlijk van jezelf af, vind je het te weinig? Er staan genoeg nieuwe maps op Marketplace die wachten tot jij ze koopt! Wat ook geheel nieuw is dat je nu kan kiezen uit maar liefst zeven karakterklassen! Zo heb je de standaard Rifleman, heb je een Heavy Assault, heb je een Medic en heb je onder andere een Anti-Armor die voor de explosies met z'n bazooka voor zorgt. Dit zijn maar 4 klassen die ik heb opgenoemd, maar er zijn meer.Alle klassen zijn goed uitgebelanceerd, je zal nooit een match winnen met alleen maar Riflemans, je hebt Medics nodig, je hebt Snipers nodig en meer, dit zorgt ervoor dat het altijd een ander match word.

Conclusie en beoordeling

Call Of Duty 3 is voor mij de beste van de reeks en zal je rond de 12 uur vasthouden voor de Singleplayer. Eenmaal de Singleplayer uitgespeeld is het gamen geblazen met de Multiplayer! Echte vernieuwing moet je niet verwachten van Call Of Duty 3, maar als je net zoals ik geintresseerd bent in een game die terug gaat naar de 2de Wereldoorlog en het je echt meelaat maken op je TV en er een dikke multiplayer bij plakt ben je dagen zoet!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grahpics
 • Sfeer
 • Controlls
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Niet super vernieuwend
 • Ranked Matches werken niet altijd goed

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi, jammer genoeg heb ik geen ps3, hopelijk komt er een soortgelijke game naar de 360:) Ligt het nu aan mij of ben ik helemaal niets te weten gekomen over de game (heb de videorecensie bekeken):p

 • wel nice man, weet alleen niet of ik deze titel in huis haal.  call of duty WaW en SOCOM staan op dit moment bovenaan mijn verlanglijstjexD

 • Dit is echt een vet spel.!

  Aleen niet genoeg geld deze dagen :(

 • Ik zou bijna een ps3 voor deze game halen -_-

 • HAHA, wie koopt er nu nog zo'n kutspel, wanneer GOW 2 binnen minder dan 2 weken uitkomt !

 • @ Butters BE: Kutspel? Een fucking 8½ is echt niet kut hoor :S  Jammer dat de game uitkomt in een periode als deze, waar hij waarschijnlijk ondergesneeuwd wordt door games die meer in de schijnwerpers staan.

 • Het kon beter, maar al bij al geen slechte game.

 • coole damage indicator

 • tja, smaken en kleuren … persoonlijk vind 'k deel 2 zelfs minder dan de eerste en Pure gewoon een pak leuker.

 • Lykt me niks =)

 • Goeie recensie. Heb dan wel geen PS3, maar lijkt me een aardig spel. Mis bij PURE juist die splitscreen modus, haalt een berg aan replay waarde weg.

 • Earth, Water, Air en Fire

  Captain Planet! He's a hero….

 • Quote:Earth, Water, Air en Fire

  Captain Planet! He's a hero….  LOL, zou ook Avatar kunnen zijn :-p • khep de demo s gespeeld bij een vriend kvond er eigenlijk niet veel aan.

 • Pure mist wel meer dan alleen splitscreen modus. Pure komt zelfs nog niet eens in de buurt van deel 1 van Motorstorm. Pure demo speelde ik 2x en gelijk weer gedelete. Vergeleken met dit is Pure een budget game.

 • - Visueel weinig verbeterd  Dat vind ik persoonlijk nogal een raar minpunt. Volgens mij is het eerder de bedoeling dat je kijkt naar de absolute graphics niet in vergelijking met het vorige deel. Motorstorm 1 was gewoon al erg mooi.

 • @Butters BE: mensen die geen 360 hebben………

 • Offroad koning van 2008 ^^

 • @ im2duvi

  Ik vond Motorstorm niet zo'n heel mooie game eigenlijk….

 • Lijkt me maar niets .

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren