1. Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

“mijn naam is Ash Catchum en ik kom uit Palet Town” Dat zijn de eerste woorden van de held uit de serie genaamd “Pocket Monsters” oftewel: Pokémon. Dat was zo’n beetje 10 jaar geleden. We hebben ondertussen een hele reeks Pokémon games voorbij zien komen. Maar nu gaan we weer terug in de tijd voor Fire Red en Leaf Green. De remakes van Red en Bleu.

De Basis Van Het Spel

Zoals elke Pokémon was en nog steeds is, is dit ook weer een RPG. Het spel werkt de middel van menuutjes. Bij een gevecht krijg je keuze uit aanvallen, wegrennen, iets uit je tas halen of een andere Pokémon inzetten. Een gevecht gaat als volgt: de Pokémon die als eerst geselecteerd staat verschijnt in het veld. Je kan kiezen uit de 4 verschillende aanvallen die je Pokémon heeft en je kiest er 1. Vervolgens kan je tegenstander terug aanvallen en jou Pokémon verzwakken. Als het HP van jou of van jou tengenstanders Pokémon op 0 staat, is je Pokémon "fainted". Dat betekent dat hij niet langer kan vechten en je kan daarna zelf een Pokémon kiezen waar je mee verder vecht. FR & LG (Fire Red en Leaf Green) bevatten nog steeds al die oude locaties uit Red en Bleu. Veridian Forrest & MT. Moon. Het enige verschil is dat de graphics flinke vooruitgangen hebben geboekt. Als je Emerald, Ruby of Sapphire heb gespeeld, weet je waar ik het over heb. De icoontjes van de Pokémon zijn ook een stuk beter geworden. Elke Pokémon heeft zijn eigen icoontje en hoeft er dus geen te delen zoals in die goede oude tijd. Bij Bills PC is dit precies hetzelfde, alleen kan het hier nog wel eens problemen opleveren. Het gebeurt nog wel eens dat er icoontjes door elkaar worden gehaald, er staat namelijk geen naam van de Pokémon bij zoals voorheen.

Verder werkt dit goed. Bij de PokéDex is ook het een en het ander veranderd. Zo kan je nu Pokémon zoeken door middel van het doorzoeken van klassen. Maar je hebt natuurlijk ook nog de standaard A-Z zoek opties.

Je "bag" ook wel bekent als tas, is ook overzichtelijker. Zo staan de Berries, key items en TM en HM's niet meer door elkaar maar heb je een aparte TM/HM case en een Berrie Bag. Zo blijft alles netjes geordend.

Het Doel van Het Spel

Het doel van het spel is best simpel: de Pokémon League halen, je PokéDex vol krijgen en zoveel mogelijk Pokémon tot Level 100 trainen. Je bent hier natuurlijk heel veel tijd aan kwijt. Als je niemand kent met Pokémon FR of LG is het niet makkelijk om het voor elkaar te krijgen om de PokéDex vol te krijgen want bij een aantal Pokémon moet je de Pokémon traden om hem te laten evolueren. Dit kan tot problemen lijden zoals ik net al vermelden.

Je krijgt bij het spel een draadloze adapter. Dat heeft zo zijn voordelen, en zo zijn nadelen. Een voordeel is dat je niet meer met zo'n lompe kabel mee hoeft te lopen. Het nadeel is dat je nu wel strak tegenover elkaar moet staan om dat hij het anders niet doet.

Er zit ook een nieuw arsenaal aan aanvalen bij. Die je nog niet bij Bleu en Red had. Het is dus ook onmogelijk om Pokémon met een nieuwe aanval naar een oud spel te linken. Volgens mij zorgt dat voor problemen met het spel of de gameboy ofzo. Geen idee. Je hebt ook een nieuwe item erbij: de VS seeker. Met dat apparaatje kan je mensen opnieuw uitdagen voor een gevecht. Je zult zien dat de Pokémon van die mensen ook gegroeit zijn qua level. Het is wel een nadeeltje dat hij op batterijen loopt. Die kan je opladen door een bepaald aantal passen te lopen. Je hebt natuurlijk ook nog die oude items zoals Bycicle en de Item Finder.

Ook leuk is dat als je de Pokémon heb gehaald, je Pokémon uit Hoenn( Emerald, Ruby en Sapphire) naar Kanto toe kan halen. Hoe dat moet zit heel ingewikkeld in elkaar dus dat ga ik niet uitleggen.

Conclusie en beoordeling

None

Als je het mij vraagt, is dit weer een geweldige Pokémon game ;) hij is al een hele tijd uit, maar dat kan de pret niet bederven xD Hij blijft leuk voor thuis, op vakantie of voor een avondje lol met wat vrienden :) Je kan er zolang over doen als je wilt.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Tijds duur
 • overzichtelijk
 • Linken naar Emerald
 • Minpunten
 • bereik van adapter
 • Bills PC

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ligt het aan mij of schijnen er steeds meer problemen te komen bij sommige games. Fable 2 heeft ook problemen.

 • het voordeel is dat ze er wat aan kunnen doen.

  het slechte is dat ze van te voren niet echt alle fouten er uit moeten halen.

  wel is het zo dat bij dit soort mega uitgebreide games er altijd wel bugs in zitten. valt bijna niet te doen.

  maar dit lijkt mij wel een grote bug die toch opgevallen moest zijn.

 • Echt een domme fout, hoor. Dit is geen klein bugje :(

 • weird.

 • Vriend van me had idd na 10 uur Fable II n corrupte savegame. Daag, karakter.  OT: In Fallout altijd meerdere saves gebruiken, Je weet niet altijd zeker of je per ongeluk hele dorpen tegen je in t harnas jaagt e.d. :P

 • saints row had dat ook, als je de game uitspeelden kon je niet meer terug

 • Buuuuuugs

 • Hoop dat ze daar wat aan gaan doen, dit is toch wel erg irritant als het je gebeurd.

 • Waren beta-testers te duur? :P

 • dat komt omdat spellen zoals fable 2 en fallout 3 zo enorm groot en coplex zijn dat de kans gewoon veel groter is dat je bugs over het hoofd ziet en doordat de games zo groot zijn gaat er veel tijd in de ontwikkeling zitten en aangezien ze toch altijd graag niet te lang met een spel bezig willen zijn omdat er dan eventuele kopers afhaken omdat het ze te lang duurd gaat dat wel eens ten koste van het verwijderen van bugs wat ook enorm tijd rovend is daarom word het noodzakelijk dat elk fatsoenlijk spel minstens een patch sturen nadat het spel is uit gekomen als ik moest kiezen tussen een patch achteraf of 6 maanden langer wachten met een game dan weet ik wel wat ik zou doen zowel als programmeur als gamer.

 • @ draco  wat zou je dan doen als programmeur en als gamer?

 • Das ook klote..

  Moet Shankdown ff op ze club zetten ;)

 • ja geloof me als iemand gaat zeuren over dat die mensen stom zijn enzo omdat er nog bugs inzitten krijgen ze met mij te maken!!  ik doe nu een opleiding gamedesign en dan kom je er echt eens achter hoe vaak je met bugs te maken krijgt, en dan lijkt het me logisch als je iets over het hoofd ziet..  maar geen paniek er komen toch wel patches ;)


 • Het nadeel is dat als je Fallout uitspeeld je dan weer begint bij je laatste save, dus voor je de eindbaas (denk ik) hebt verslagen. Save jij in een opgesloten kamer, dan kan je daar dus niet meer uitkomen.

  Knap lullig dus, maargoed, ik ga ervan uit dat iedereen wel meerdere save slots gebruikt. Zeker bij dit soort games.

 • @ Burak:

  Patch ;)

  Maar kut nieuws zeg.

  Ik heb hem besteld :S

  Naja ik speel games (op gears of war na) toch niet heleme direct uit, ik ben niet z'n speler die spellen uitspeelt.

  Ik ouwehoer veel.

  Maar dit is toch wel kut
 • Ja ik ben ook overnieuw begonnen want ik had pas 1/4de van de game gehaald. Nu ben ik als slecht overnieuw begonnen. Zonde want ik hoopte dat als je het spel uitspeeld dat je overnieuw kan beginnen met all je perks en points. Maar dat kan dus helaas niet. Ik ontwijk nu ook alle primary missions want er is zoveel te zijn en te halen.

  Het is de enige bug die ik tot nu toe ben tegengekomen. O ja 1 bug dat ik ergens opgesprongen was en er niet af kwam.

 • Dit is geen bug. Het spel eindigt daar gewoon, net zoals Assassin's Creed dat deed.  Als je de hele wereld wil verkennen moet je dat maar voor het einde van de main quest doen.

 • Inderdaad. Geen bug, dit is al lang bekend als gameplay mechanic.  Nu denkt iedereen dat het spel slecht is omdat IG zo slecht nieuws geeft :(

 • Raar…

 • Denk inderdaad niet dat dit een bug is..

  Dat was namelijk ook in Saints Row 1.  En je moet altijd meerdere saves maken dus ik denk niet dat dit een groot probleem gaat worden!  Desalniettemin word deze game te vet! So join the club!Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren