1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

Dat Mario er zo mollig uit blijft zien is mij een raadsel. De beste man doet immers aan veel sporten zoals: voetbal, tennis en basketbal. En hij heeft al heel wat virtuele kilometers afgelegd in de Super Mario games. En dan gaat Mario binnen kort ook nog mee doen aan de Olympische Spelen. Hoe dat mollige mannetje dit allemaal voor elkaar krijgt is en blijft mij een raadsel. Maar voor dat Mario zich gaat storten op nog meer andere sporten gaat hij iets doen wat hij al heel wat jaartjes doet. Namelijk karten en dan nog wel op de DS. In Mario Kart DS.

Mario gaat dit natuurlijk niet in zijn eentje doen. Maar brengt weer een hoop vrienden en vijanden mee. Natuurlijk zijn de bekenden characters zoals Luigi Wario en Yoshi weer van de partij, maar ook de iets minder bekende characters zoals Daisy en Dry Bones karten vrolijk mee. Het karten gebeurt op heel wat nieuwe banen en klassieke banen uit de voorgaande delen. Nu zijn die klassieke banen uit de snes versie wel een beetje op gepoetst en mooier gemaakt, maar toch blijf je duidelijk verschil zien tussen de oude banen en de wat nieuwere banen. En dat verschil blijft niet alleen grafisch. De oude parcours komen namelijk wat eentonig en kaal over in verhouding met de banen uit de Gamecube en in mindere mate de Nintendo 64 banen.

Er zijn dus heel veel banen in Mario kart DS te vinden. Maar verder blijft de game het zelfde als zijn voorgangers. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Je geeft gas vliegt wat tegen standers voor bij pakt wat items en deze gooi je in de strijd. Je kan ook driften in de bochten door middel van de r knop en de d-pad. Als je dit goed doet kom je met een grote vaart uit de bocht glijden en dat levert je flink wat winst op. Eigenlijk maakt dat driften de game er wel makkelijk op. Vooral op 50 en 100 cc niveaus levert het je een gruwelijke voorsprong op. Op 150cc is het gelukkig wat uitdagender en zal je toch wat meer je best moeten doen. Als je de iets wat makkelijke singleplayer cups op alle 3 de niveaus heb gehaald. Kan je het nog altijd tegen je vrienden op nemen. Of je gaat online je heil zoeken. Het verschil online in niveau is heel groot. Soms lig ik echt een halve baan voor en soms rijd ik zelf een halve baan achter iemand aan. En dan heb je altijd nog de irritante gewoonte van mensen om weg te gaan als ze kansloos achter liggen. En natuurlijk de mensen die het nodig vinden om de verkeerde kant op te rijden. Dit kan heel frustrerend worden omdat het op een grote schaal gebeurt.

Als je op de singleplayer en de online modus bent uit gekeken. Biedt Nintendo je nog wat andere mogelijk heden. Namelijk de Battle en de Missions modes. In de Battle mode kan je kiezen uit Balloon Battle en Shine Runners. Met Shine Runners is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk Shine’s verzamelt. Want om de zoveel minuten valt de gene met de minste shine’s weg. En met mijn persoonlijke favoriet Balloon Battle is het de bedoeling dat je doormiddel van de microfoon in de DS ballonen op blaast en tegenstanders van ballonen ontdoet door schilden bananen en bommen op ze los te laten. Wie als laatst nog een ballon over heeft, heeft natuurlijk gewonnen. In de missions mode loop je in wat stages simpele opdrachten af zoals: “Verzamel alle muntjes op de baan”. En als je wat opdrachten gehaald heb komt er een simpele baas om de hoek kijken die je binnen een aantal minuten moet verslaan.

Dan wil ik nog even een open deur intrappen. En iets zeggen wat iedereen al aan de screens heeft kunnen zien. Dat Mario Kart DS er heel goed uit ziet. Vooral aan de banen van de Gamecube kan je dit zien. Want deze banen zien er op de DS bijna het zelfde uit als op de Gamecube en dat is toch een groot compliment voor de DS lijkt me.

Conclusie en beoordeling

None

Mario Kart DS is een juweeltje. Zowel qua gameplay als het grafische aspect. Eigenlijk doet deze game alles goed. Alleen kan het driften de singleplayer op 50 & 100cc een beetje uit balans brengen. En kunnen de klassieke banen wat eentonig en kaal overkomen. Maar eigenlijk zijn deze min puntjes niks vergeleken de plus punten die hier onder staan beschreven.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Online racen
 • veel verschillende modes
 • Graphics
 • Veel characters +veel parcours
 • Minpunten
 • Driften kan de singleplayer te makkelijk maken
 • klassieke banen kunnen eentonig over komen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben niet echt zo van the beatles… vooral niet als de game alleen maar nummers bevat van the beatles.

 • Ik hou niet echt van de Beatles. Deze game laat ik lekker aan me voorbij gaan

 • Een hoop fans zijn nu in hun nopjes :P :D

 • Leuk idee.

 • Sorry dubbelpost

 • Ik vind de Beatles super tsjill, maar of het nou iets is voor een muziekgames. De zang is misschien wel interessant, maar het is niet zeer hoogstaande muziek, zoals bijv. de simpele drums. We wachten af.

 • @Easy-Roy: fans van een jaar of 50 die nauwelijks gamen? :P

 • Maar of we daar ook echt \"blij\" van worden..

 • Ik denk gewoon dat het precies hetzelfde wordt als Rock Band, alleen dat het een andere naam krijgt, omdat mensen anders gaan lopen zeuren dat het een downloadable content had moeten zijn, zoals bijvoorbeeld bij GH: Aerosmith gebeurde..

 • Ik spring nu zowat van mijn stoel, Beatles fan in hart en nieren :D

 • zoals bijv. de simpele drums

  Simpele drums? Sommige van de Beatles tracks hebben vrij zieke drums hoor. En daarbij, het maakt niet echt uit of het nou lastig is of niet: De meeste Beatles tracks klinken leuk om te spelen en zo moet het.  @nieuwtje

  Zoals ik al eerder heb gezegd: Vette shit. The Beatles is dé shit en de inspiratie voor zowat alle muziek die tegenwoordig de charts beheerst (en ja, daar hoort rap bij). Ik ben dan ook erg blij met het feit dat er een Beatles game komt en ik kijk ook zeer uit naar meer informatie.  Trouwens, het lijkt me niet dat er extra instrumenten bijkomen. Iedereen weet dat een piano nou eenmaal niet gaat werken en de game moet volgens Harmonix goed te spelen zijn met de Rock Band instrumenten.
 • geweldig kopen zeker weten

 • Leuk voor de fans, maar de meeste zijn al zo oud dat ze niet eens weten wat een console is. Voor de jeugdige fans misschien wel wat, maar imo te weinig om een succesje uit te halen. Dan zie ik het liever als een GH uitbreiding.

 • Dit is voor mij het beste nieuws van afgelopen maanden…Hell…ben met de Beatles opgegroeid ( dacht destijds toen ik ,in 1977 alweer, de 1e LP kocht van mijn verjaardagsgeld, dat het een of ander onbeduidend groepje was…. weet nog goed hoe duizelig ik was toen ik al die LP's bij de toenmalige Disko Danser…nu FRS… zag staan en dacht….Tjee die krijg ik nooit bij elkaar. Duurde een tijdje maar toch :P  Na al die jaren hebben de Beatles me nog steeds een beetje in hun greep. Ze blijven de grondleggers en inspatiebron voor velen.  Damn…dit is echt te goed om waar te zijn…


 • Leuk voor de die-hard-fans ( die over het algemeen ook al de 50 zijn gepasseerd.)

  Maar de Beatles hebben wel een paar leuke nummers naar mijn idee..

 • Carmen07 en jongens van 13 die niet zo van muziek games houden

 • @ Eating Owl…nou je zegt eigenlijk iets heel zinnigs. De Beatles zijn nog steeds een van de meest verdienende artiesten 'as we speak',  Je kunt er vanuit gaan dat erg veel 'fans' met de game aan de slag gaan….ook mensen die eerder niet gamen en helemaal gek zijn van het fenomeen….Ben eens een keer na zo'n fanclubmeeting geweest en die echte fans kopen alles wat lost en vast zit…. en vergeet je niet in het aantal… Harmonix linkt nu een game en een fanbase van vele tientallen miljoenen.  Dit kan MEGAGROOT worden


 • @Tallon 4 NL

  Precies wat ik wilde zeggen. Ik ben 16 (bijna 17) en ik ga de game echt zonder twijfel halen. Er zijn best miljoenen fans van The Beatles die misschien niet vanaf dag 1 fan zijn, maar wel zeker genoeg liefde voor The Beatles hebben om de game blindelings te kopen.  Ik durf zelfs te zeggen dat zelfs nu nog The Beatles een grotere fanbase hebben dan Metallica en Aerosmith, welke beiden zijn verschenen of nog gaan verschijnen in band-only games van Guitar Hero.

 • Dus dan komt er een game met echt alleen maar goeie muziek?

 • awesome!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren