1. The Darkness (X360)

The Darkness (X360)

Na lang gewacht te heben was het dan zover. The Darkness voor de Xbox 360. een game waar ik zelf, en waarschijnlijk ook andere gamers, lang op heb gewacht. Het is immers een keer wat anders om de badass van een game te zijn.

Ik startte het spel. En in plaats van lekker langzaam in je rol te kruipen, wordt je wakker in een auto bestuurd door een dikke mobster. Naast hem bevind zich een ietwat sarcastische mobster, die je verteld over het feit dat je het goed verknalt hebt voor hen en vooral voor je zelf. Het geld (van je "uncle Paulie") dat je hoorde op te halen. Was niet op de plek van bestemming. En in plaats van netjes te vragen waar het geld zou kunnen zijn, heb je met je zogenoemde "Overgrown Triggerfinger" iedereen neergeschoten die ook maar iets in je buurt kwam.

Kortom een begin vol actie dus. Het enige wat je kan in de auto is stom om je heen kijken en af en toe een schot lossen. Toch maakt deze intro het spel aan het begin al spannend en zit je meteen vol in de actie. Erg leuk gedaan vindt ik zelf.

Nadat je een ongeluk krijgt in die zelfde auto, ga je op pad om op een bouwplaats een uitvoerder om te leggen, om het maar een beetje naar je "oompje" z'n zin te krijgen. Al gauw word je geconfronteerd met The Darkness. je ziet lampen flikkeren, en kort daarna hoor je een stem die je het kippenvel op je tenen geeft. Langzaam aan word je deel van The Darkness. Een "wezen" die je ongekende krachten geeft, maar tegelijk ook een zwakte (daar later meer over). Je hebt je "oom" goed pissig gemaakt. En al gauw begint er een kat en muis spel waar je U tegen zegt. Er zijn verschillende mensen die je dood willen hebben, en jij bent er bepaalt ook niet vies van. Je kunt met je nieuwe krachten de dag van je vijanden goed verpesten, om het maar zachtjes uit te drukken. Hoe je dat doet mag je zelf weten. Je kunt mensen stalken en daarna hun gezicht van de kop afrukken door de "Creeping Dark". Deze mogelijkheid van The Darkness krijg je het eerst. Het is zeer makkelijk om te sluipen en om kleine puzzels op te lossen(meestal een deur unlocken). Als tweede krijg je de "Demon Arm". Deze, als het ware, derde arm geeft je de mogelijkheid om van je vijanden sate te maken. En dan bedoel ik ook echt saté. Je kan op een zeer angename manier je vijanden in de ronte slingeren, alsof het stuiterballen zijn. Ook kun je met deze arm lampen kapot maken. Dan komen we meteen op je zwakte die The Darkness met zich meebrengt. Je kunt absoluut niet tegen licht! Ieder lampje lijkt teveel voor je te zijn. Als je maar iets te lang in het licht blijft verdwijnen je demons als rook. Als je de Demon arm nog niet hebt geunlockt, blijf je constant nutteloos kogels afvuren naar lampjes, om maar in het donker te blijven. Wat tot de enige Frustratie kan lijden. Maar als je de Demon arm hebt wordt lampen "slappen" een leuk fenomeen.

Als derde krijg je de Darkness Guns. Deze darkness power guns zorgen wel voor de enige afwisseling in het al wat kleine arsenaal aan wapens. Maar erg krachtig zijn ze niet. Dan komen we meteen op één van de nadelen van de game. De wapens die je hebt zijn cool en best wel krachtig. En soms, als je dicht bij een vijand gaat staan, kun je vette acties maken doormiddel van een Melee attack gecombineert met een headshot. Maar het aantal van wapens dat je tot je beschikking hebt, viel mij vies tegen. Het zijn er ongeveer een kleine twaalf bij elkaar. Dit hadden er volgens mij wel wat meer kunnen zijn. Bijvoorbeeld een rocketlauncher of iets dergelijks had wel gemogen om voor wat actie te zorgen.

In plaats van bommen en granaten hebben ze je in de game de mogelijkheid gegeven om "Blackholes" te maken (vierde mogelijkheid). Deze, meest krachtige, mogeklijkheid zorgt ervoor dat je zwarte gaten kunt maken dat alles naar hem toe zuigt. Maar dan bedoel ik ook alles. je ziet echt vanalles door de lucht vliegen, vijanden proberen zich machteloos aan iets vast te pakken, om er maar voor te zorgen dat ze niet worden opgezogen. Deze "holes" geven je de mogelijkheid om complete kamers, vol met baddies, uit te ruimen. Dit maakt je meteen bijna onoverwinnelijk. Dan komen we meteen op nog een klein minpuntje. de vijanden die je moet verslaan zijn niet echt die hards, om het maar even lullig aan te geven.

Ze worden niet echt veel sterker dan aan het begin van het spel, en hun AI. is niet echt geweldig goed. Sommige blijven stokstijf staan, tewijl andere van elende tegen muren aan blijven lopen.

Toch bederft dit alles de sfeer van The Darkness niet.

De game heeft een donkere sfeer met soms wat horror elementen.

Door je Darkness mogelijkheden, en je Darklings (demonen die rechtstreeks uit de hel komen om naar jou te luisteren) die je vijanden op gruwelijke maar toch amusante manieren omleggen, blijft de game boeiend en leuk om te spelen.

Toch is het spel niet alleen killen, killen en nog eens killen.

Net als in Riddick: escape from Butcher Bay, heb je af en toe "cool down" periodes, die zich voornamelijk in en nabij de metro stations afspelen.

Tijdens deze periodes kun je ook je goede hart laten zien, doormiddel van kleinere opdrachten te volbrengen. Dit zijn meestal zoek opdrachtjes die ook weer vor een leuke afwisseling zorgen.

De multiplayer is aan de kille kant. Ik had graag gezien dat daar meer tijd in was gestoken. na 5 a 7 uur heb je de multiplayer wel gezien, en ga je graag wat anders doen.

Als laatste het einde. Het einde van de game (waar ik niks over wil verklappen :D)loopt een beetje met een flater af vondt ik. ik had gaag meer actie gezien. misschien wel een Boss ofzo. dit is helaas in The Darkness ver te zoeken.

Ik heb veel plezier aan deze game gehad. En ik raad hem aan iedereen aan die ook maar iets geintereseert is.

Greetz

Conclusie en beoordeling

None

een goede game waar je echt wel de dagen mee kunt slijten. toch zijn er enkele puntjes die wat beter hadden kunnen zijn (multiplayer). Toch blijft deze game voor mij een echte MUST HAVE.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goede Sfeer.
 • Coole Darness krachten.
 • Goede verhaal lijn.
 • Afwisselend.
 • ultimate badass.
 • Minpunten
 • Ai.
 • Multiplayer.
 • af en toe de besturing.
 • korte singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren