1. Rayman Raving Rabbids (Wii)

Rayman Raving Rabbids (Wii)

4 Juli 2007,

's avonds laat, kom ik mijn Wii halen, neem gelijk een spel mee, maar ja welke, ik denk dat het uiterlijk van de hoes het heeft gedaan. Ik stond met mijn Wii en Rayman Raving Rabbits bij de kassa!

De volgende dag startte ik het spel op en ja hoor, na het scherm "U heeft een nunchuck en wii-remote nodig om dit spel te kunnen spelen" hoorde ik de eerste uit-mijn-strot-komen-de-konijnen-geluiden al!

Toen ik eenmaal een nieuw account had aangemaakt kon ik beginnen, je start in een arena waar allemaal konijnen op de tribune je uit ziten te jouwen. In deze arena zijn 4 poorten waar je door heen kan, waar in elke poort 1 mini-game zit. Je moet per arena 3 mini-games hebben uitgespeeld voordat je naar de hoofdpoort kan, in deze hoofdpoort zit of een schietspel, race-spel of een vlieg-spel, waarvan het schietspel het meeste voorkomt, in het totaal bezit het spel zo'n 75 mini-games.

Gameplay: (inderdaad het is voor de Wii, niet waar! :)

- De gameplay, de game-play heeft bij RRR een goed gevulde waarde, ik denk ook dat deze titel op de andere concoles minder leuk zal zijn.

De besturing is ook heel divers, je moet sturen, lijntjes trekken, op en neer bewegen, nooit is het hetzelfde.

Uiterlijk: (Game-play boven graphics WOEHOE!)

- Het uiterlijk van de game is niet erg top, vaak zie je lijntjes en is het beeld soms nogal hokerig, toch heeft de opa van deze konijntjes; Ubisoft dat aardig weten weg te werken en merk je er eigenlijk niets meer van doordat de konijntjes goed zijn uitgewerkt.

Replay-waarde (Speciaal voor de Nederlanders)

- Ik zelf vind dit erg belangrijk, maar ik onderschijt ze het liefste wel.

De replay-waarde voor de singleplayer:

Als je alle mini-games hebt uitgespeelt (zo'n 30 uur) op 2 na (Konijntje hebben geen gevoel voor ritme 2x), heeft Ubisoft nog wat andere dingen verzonnen zo kun je proberen in de top 3 te komen bij elk spel maar kan je ook een soort zes-kamp houden van allerlei spelletjes samen, dit klinkt echter wel leuker dan dat het is, want het is de naam niet waard. De single-player replay is dus niet zo sterk.

De replay-waarde voor de multiplayer:

Deze is wel beter dan die voor de one-player. Zo kun je met maximaal met zijn 4 de strijd aan voor de fel-begeerde-eerste-plaats. Meteen het -punt is dat je deze meeste spelen niet tegelijk kan spelen, en je na elkaar moet. Ook zijn er dan nog een aantal mini-games die je helemaal niet in multiplayer kan uitvechten.

Wel is het lache dat je met ze tweeën (tegelijk) kan dansen, dit is echt wel leuk.

Vaak ga je hierdoor ook in single het spel nog is spelen, vaak alleen al om die geinige mzuiek nog is te horen.

De multiplayer replay-waarde is dus wel beter, maar had ook beter gekunt, dit moeten ze ook zeker in RRR2 die is aangekondigt verbeteren.

Muziek en geluid

Eigenlijk wilde ik dit speciaal voor dit spel ook ff onder de loep houden/leggen (of wat is het?)

Bij geen elk spel is het geluid steeds hetzelfde, het is vaak steeds anders, hier is ook veel tijd in gaan zitten.

Als je moet dansen bijvoorbeeld, zijn gewoon officieele liedjes omgevormd in konijnen taal en dat is echt vet. Dit zijn echt van die deuntjes die je van te voren voor het spelen al in je hoofd hebt!

De muziek en het geluid is echt geweldig!

Dan de uitslag!

Conclusie en beoordeling

None

Uiteindelijk is het een goed spel, maar eigenlijk is een 2de RRR niet nodig(maar dat terzijde) De pluspunten wegen, meer op dan de min-punten dus geef ik de game een 8 Een spel dat we niet Mr. wii kunnen nomen maar waar we ons wel zo'n 40 uur mee kunnen vermaken!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goede game-play
 • Een goede cast (Duizenden konijnen)
 • Leuke multiplayer
 • Muziek en geluid
 • Minpunten
 • Uiterlijk had iets beter gekunt
 • Replay-waarde is laag
 • Multiplayer en single-player mogelijkheden moeten omhoog

Dit artikel delen

Over de auteur

Christian gamer Hallo Ik ben Christian gamer, en kijk bijna elke dag (als ik tijd heb) op Gamer.nl Ik ben 15 jaar Toen ik 12 was kocht ik van mijn spaarcenten een Playstation 1 op de rommelmarkt, die ik 2 jaar heb gebruikt, daarna kreeg ik een Playstation 2 voor Sinterklaas en heb daarbij afgelopen winter nog een Wii bij gekocht. (Om in beweging te blijven als het zo koud is buiten) Ik heb dus een Playstation 2 en een Wii, op de wii heb ik 2 maand gespeelt maar ben ik terug gegaan naar de Playstation 2 omdat er gwoon (nog) geen leuke spelen (voor mijn smaak) zijn op de Wii. Mijn games-assortiment (zoals ze dat noemen) is niet erg groot dit zijn ze: Wii: - Wii Sports - Wii Play - Rayman Raving Rabbits I - Zelda Twilight Princess Playstation 2: - Tony Hawk Pro Skater 4 - Fifa 06 - Fifa 07 - Fifa 08 - Smash Court Tennis Pro Tournament 2 - Pro Evolution soccer 6 - The Warriors - Canes Canem Edit (Bully) Playstation 1: - Lilo and Stitch: Heisa op Hawai - Spec Ops Covert Assault Dit was mijn biografie! Christian gamer

Reacties

 • Meen je dat nou Rob? Ben je de shit?  OT: Lijkt me een toffe game :)

 • vet

 • Super game. Echt iets nieuws en het werkt prima. Ik heb de demo van Xbox live en het is een spel die ik in mijn collectie ga halen, maar eerst GoW2 :D

 • lijkt me wel vet lache

 • Ja ziet er echt vet uit, Heb ook al best lang gewacht op een Free run Game. En hij is de Shit xD, (Nouja, Faith).

 • Helemaal eens met de ondertitel :]

 • Nou is mijn ego best van epische proporties, maar ik heb die ondertitel op de fp niet bedacht hoor…

 • Hele vette game

  Ga ik halen als ik geld heb :P

 • tjah ik heb de demo gespeeld en hij is inderdaad erg vet maar waarschijnlijk laat ik hem liggen omdat de spelduur toch wat kort lijkt…  maar wie weet brengen een paar goeie recencies voor als het spel echt uit is mij op andere gedachten en schaf ik deze alsnog aan :)

 • heb hem al besteld.. ben echt heel erg benieuwd volgens mij word het echt een fantastisch spel

 • Demo ook gespeeld en inmiddels al meer dan 3 x \"uitgespeeld\".

  Heerlijke game en ga hem zeker halen!

  Hoop alleen dat het mogelijk wordt om die rode kleur weg te halen van objecten waar je op \"moet\" springen.

  Het zijn meer hints of tips omdat die wat extra's geven, maar wil toch liever mijn eigen route bepalen :P


 • toffe game ;)

 • Heb de demo ook gespeeld. Was heel verrast door de besturing, maar dacht in eerste instantie niet om hem te gaan kopen. Maar na hem nogmaals te hebben gespeeld kwam ik erachter dat sommige stukken ook 'anders' gelopen konden worden en toen zag ik ineens de kracht van het spel.

  Denk juist dat de time-trials leuk zijn om toch weer te proberen 'net' iets sneller het einde te halen etc.  @Bld: volgens mij kon je die rode-hints ook uitzetten - kan ik me ergens herinneren van ergens gelezen te hebben.


 • Ik dacht van te voren dat ik die time trials niet interessant zou vinden, maar het spelen is zo vet dat ik het waarschijnlijk toch wel een vette toevoeging ga vinden.

 • Deze game ga ik zeker halen

 • Zeker kopen!!

 • Verdomme! Weer die demo vergeten! Ik ga m NU checken..

 • De demo vond ik ook echt vet. Ze hebben van deze game een toffe First Person running game gemaakt.

 • Lijkt me een toffe game. Eerste indrukken zijn goed.

  Had er van tevoren lage verwachtingen van, zodat ie niet tegen kon vallen, enkel mee kon vallen, en dat is gelukt. Weet niet of ik hem gelijk met de launch haal, maar wil hem wel snel hebben.

 • Deze staat als eerste op me lijstje

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren