1. E3: Men of Valor

E3: Men of Valor

Sommige mensen krijgen van schietspellen nooit genoeg. Ikzelf houd ook wel van een potje knallen op zijn tijd en dan het liefst in een wat realistischere setting, zoals de Tweede Wereldoorlog of de Vietnam Oorlog. Het is dus niet vreemd dat mijn aandacht bij Vivendi al snel uitging naar de Vietnam shooter Men of Valor.

In Men of Valor draait het om de infanteriegevechten tussen de Vietcong en het Amerikaanse leger. In de singleplayer modus ben je een marinier uit het 3e bataljon, genaamd Dean Shephard. Je bent onderweg in een Huey helikopter wanneer je in het begin van het spel wordt aangevallen door de Vietcong. Er crasht een vliegtuig op jouw helikopter, wat een enorme explosie veroorzaakt. Je overleeft de totale chaos ternauwernood, en kunt met je M16 vanaf dat moment je woede botvieren op elke Vietcong strijder die je tegenkomt.

De actie in het spel is voor het grootste deel scripted. De makers hebben op deze manier geprobeerd de intensiteit van het oorlog voeren nog meer op te krikken. Dit haalt wel wat van de vrijheid weg, maar in de praktijk werkt het best goed. Het doet allemaal realistisch aan. Het zal echter de replaywaarde niet ten goede komen, immers: iedere keer zal precies hetzelfde gebeuren. Je eigen keuzes zullen wat dat betreft niet zo heel veel invloed hebben. Dat is jammer en misschien zelfs wel een beetje uit de tijd, gezien het feit dat de meeste FPS spellen juist dat element van vrijheid proberen te verwerken. Ontwikkelaar 2015 (bekend van Medal of Honor: Allied Assault) heeft echter wel genoeg aandacht in kunstmatige intelligentie gestoken om ervoor te zorgen dat je, wanneer je eenmaal aan het vechten bent, wel degelijk je best moet doen om te overleven. Vijanden zullen zich verschuilen, je in een kwetsbare positie proberen te drijven en ze zullen ook versterking roepen als ze het niet alleen af kunnen. Behalve het te voet schieten zul je in de singleplayer modus verder nog machinegeweren van helikopters en boten bemannen. Erg leuk is ook de missie waarin je als scout doelen moet aangeven voor de artillerie.

Minstens zo belangrijk als de singleplayer modus is uiteraard de multiplayer modus. Zowel op de Xbox als op de PC zal Men of Valor volledig online gespeeld kunnen worden. Misschien wel het leukst is om met maximaal vier spelers de singleplayer modus in Co-Op door te werken. Behalve dat zijn er natuurlijk ook nog de standaard multiplayer opties. Op Xbox Live kan er met acht spelers gespeeld worden, of met zestien als er op een Dedicated Server gespeeld wordt. Op de PC was er aanvankelijk ook een maximum van zestien spelers, maar het is onwaarschijnlijk dat dat ook zo blijft, aangezien de standaard tegenwoordig toch wat hoger ligt dan dat.

Qua techniek weet ik niet goed wat ik van het spel moet denken. Voor dat ik op de E3 het spel speelde vond ik alles wat ik ervan gezien had vrij goed. De E3 demo voldeed echter van geen kanten aan de eisen. De Xbox versie die ik speelde deed me zelfs nog het meest denken aan oude PsOne spellen. De filmpjes zagen er nog wel leuk uit maar in-game werd ik er niet vrolijk van. Het deed allemaal erg ‘pixelig’ aan. De ontwikkelaar die erbij stond gaf tekst en uitleg en verzekerde mij ervan dat dit niet het uiteindelijke grafische niveau zou zijn. Afwachten dus.

Men of Valor staat voor september van dit jaar op de planning. Hoewel het best lekker speelde en de scripted events goed bijdroegen aan het realisme vrees ik dat dit spel het wel eens zou kunnen afleggen op het gebied van techniek. Dat zou erg jammer zijn en ook een beetje onverwacht, gezien ontwikkelaar 2015’s ervaring met oorlog-schietspellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • ziet er goed uit, misschien wordt het wel wat

  • lijkt me niet zo heel cool…het schieten zag er raar uit, maar hoe het uiteindelijk werkt, zal misschien wel goed zijn

  • Deze ga ik zeker halen……    Lijkt me Vet over xbox L!VE

  • Hoop het voor ze en ik hoop ook, dat ze er wat van hebben gemaakt, omdat ze al de zoveelste zijn met een game van de Vietnam oorlog…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren