1. Animal Crossing (NGC)

Animal Crossing (NGC)

Gebrekkige onderhouding, zeurende buren, lelijke kinderen, hangjongeren: het klinkt allemaal niet prettig. Het is voor de mens fijn dat het in een leuke buurt of dorp woont. Maar jammer genoeg is dat niet voor iedereen weggelegd. Bent u iemand die liever ergens anders had willen wonen? Bent u van mening dat het beter kan? Herkent u de problemen die hierboven worden geschetst? Dan zou het verstandig zijn om te verhuizen. De vraag die je aan u zelf zult stellen is dan natuurlijk: waarheen? Geen nood, want Nintendo en de Nook bouwgroep bieden wellicht uitkomst. In het Animal Crossing district (Via de snelweg te bereiken met warppipe 19) treft u een prachtige gemeenschap aan die gestaag groeit: Forest Village! In dit prachtige bos treft u een rustiek dorpje aan waar er geen problemen zijn en de sfeer altijd gezellig is door middel van fantastische buren. Wij hopen u door middel van deze brochure genoeg te informeren over onze prachtige gemeente. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Tom Nook,

Bestuurslid Forest Village

Tja, reclame krijgt iedereen, ook deze jongen. Negen van de tien reclameuitingen die ik krijg ontvangen meteen een enkeltje naar de papierbak, maar deze brochure wist mijn aandacht te trekken. Oké, elke tekst waarin het woord Nintendo is verwerkt heeft direct mijn aandacht, dat moet ik eerlijk toegeven. De openingstekst sloeg overigens de hamer op zijn kop, want ik wil wel eens iets anders zien dan het dorpje waar ik ben opgegroeid. Weet je wat, laat ik eens lekker gek doen en gewoon direct naar Forrest Village vertrekken. Niet alleen omdat de nieuwsgierigheid overheerst, ook om mijn eigen bevindingen te noteren en om deze voor te leggen aan jullie, de lezers van memberrecensies. Het lijkt me logisch dat jullie graag meningen lezen van anderen over bepaalde ervaringen en niet direct alles geloven wat er allemaal wordt verteld in een brochure dat aan zelfverheerlijking doet. Op naar Animal Crossing!

Eenmaal aangekomen op het station van Forest Town, loop ik op mijn gemak naar het dorpje toe. Het begin bevalt me wel; veel groen en een warm zonnetje dat op mijn bolletje schijnt. In de verte kan ik al een stel huizen zien staan, het duurt niet lang meer voordat ik het dorp bereik. Wanneer ik het dorp bereik zie ik een viertal huizen, die momenteel leeg staan. Nou is het woord “huis” misschien te groot. De correcte term is hok. Wat een trieste bedoening, als je daar moet gaan wonen heb je toch iets verkeerds gedaan. Het ziet er ook lang niet zo gezellig uit zoals de brochure doet vermoeden. Enigzins somber begaf ik me naar het oostelijke gedeelte van het dorp, waar een hutje staat. Er staat Nook’s Cranny en dit moet een winkel zijn. Binnen wordt ik warm onthaald door een wasbeer genaamd Tom Nook. Tom is blij dat er weer nieuwe mensen komen wonen in Forest Village en begleid me terug naar de rand van het dorp. In de tussentijd vertelt hij in alle geuren en kleuren over zijn dorp en hoe bijzonder het wel niet is. Ik had eigenlijk geen belangstelling voor zijn verhaal, want ik zag de bui al hangen. Om deel uit te maken van de snelgroeiende Forest Village gemeente moest ik in zo’n krot wonen.

Dat is niet eens het ergste: wat ik moet betalen voor dat “hutje op de hei” is ronduit schandalig. Het is zelfs zoveel dat er een lening moet worden afgesloten. Nook vindt het daarnaast ook meer dan terecht dat ondergetekende wat klusjes moet opknappen. Met tegenzin werk je de eerste paar dagen voor Nook om van de opgebouwde schuld af te komen. Het gaat niet verder dan wat pakketjes bezorgen, het voordeel hiervan is de mogelijkheid om kennis te maken met de andere dorpelingen. Na die eerste dagen ben je op een gegeven moment klaar met je taken en begint het leven in Forrest Village pas echt. De eerste dag begon met een tripje naar een vijver dat vol vissen zit. Na een tijdje begon me dat te vervelen, dus slenterde ik maar door de bossen. Ik kwam een wolf genaamd Fang tegen, die me vertelde dat ene Samson nog steeds zijn stripboek niet had teruggebracht. Ik verzekerde hem dat hij het stripboek binnen een paar minuten kon verwachten. Dat gebeurde ook en Fang was zo tevreden over me, dat hij mij briefpapier gaf om hem te schrijven. Dat zou hij fantastisch vinden. De hint is overduidelijk, maar vandaag had ik geen zin om te schrijven. Dat is het mooie van het leven in Forest Village: niemand die zegt wat ik moet doen, ik bepaal zelf hoe ik de dag doorkom.

Na een paar weken Forest Village ben ik achter een aantal schokkende dingen gekomen. Zo kan ik als ik een schep bezit, wat gaan graven in het dorp. Ik vind regelmatig zakken met Bells, de munteenheid van dit dorpje. Van dit geld koop ik meestal nieuwe kleding of ga ik bij de lokale kleermaker wat nieuwe patronen maken voor mijn huis. Je kunt echt alles maken, echt alles. Als groot fan van de Transformers heb ik direct een Autobot logo ontworpen, die er werkelijk fantastisch uitziet. Ik kreeg zelfs een compliment van Fang voor mijn ontwerpkunsten, dat deed me goed! Fang is iemand binnen het dorp waar ik goed mee kan opschieten en dat laat ik ook blijken door hem wat te schrijven, cadeautjes opsturen etc. Er zijn meerdere bewoners waar ik het goed mee kan vinden, maar je kunt natuurlijk niet met iedereen vrienden zijn. Dat is maar goed ook, want sommige dieren in dit dorpje zijn nogal gek. Zo stuurde ik een vriendelijke brief naar Bea, een poes die nogal nors tegen me doet. Die brief (+ cadeau) was bedoeld om het ijs te breken. Ik kreeg een brief teruggestuurd waarin stond dat mijn schrijverskunsten niet al te best zijn. Ook zo leuk in Forest Village: niemand die je vertelt dat je sociaal moet zijn. Dus stuurde ik een brief terug met nogal schunnige teksten. Een dag later ontving ik weer een bericht van Bea. Vreemd genoeg vond ze deze brief wel leuk en het leek haar zelfs prettig wat ik had voorgesteld. Nogal geschokt las ik de brief voor een tweede keer. Ik schudde mijn hoofd en zei zachtjes tegen mijzelf: “Perverseling.”

Het is nu paar maanden heen sinds ik voor het laatst naar Forrest Village ben afgereist. Ik moet eerlijk bekennen dat het leven in dit dorpje zijn voordelen heeft. Mijn dorpsgenoten zijn leuke personen (een paar perverse freaks niet meegerekend) en hebben mij inmiddels geaccepteerd. Dat komt omdat ik elke dag wat klusjes voor hen opknapte en ze vonden dat ik dat zo goed deed, dat ze me een echte vriend noemen. Leuk. Daar schuilt de kracht van dit dorpje: het communiceren met de dieren in het dorp en de vrijheid om alles of niks te doen. Dat is best prettig. Je kunt op een dag zin hebben om alleen te praten. Je kunt ook in een actieve bui zijn en je koopt wat bloemen om het dorp op te vrolijken. Maar je kunt ook schijt hebben aan de personen in het dorp en je gaat alleen maar klusjes opknappen. Heerlijk, die keuze. De mogelijkheden zijn divers en er valt zoveel te doen. Toch heb ik het gevoel dat er iets mist. Dat ligt niet aan de virtuele wereld van Forrest Village waarin de tijd parallel verloopt aan die van de werkelijke wereld. Ook niet aan de bewoners. Het ligt aan het feit dat er geen internetfunctie is verwerkt. Er zijn natuurlijk meer mensen op deze planeet die er ook voor hebben gekozen om in Animal Crossing te wonen, maar ik kan hun dorpjes niet bezichtigen via het wereldwijde web. Het is dus wachten geblazen tot men bij de Nintendo coöperatie een Wii versie gaat uitbrengen. Ik weet haast zeker dat ik dan ook leuker ga vinden. Maar op dit moment ben ik een gelukkig en vrij mens. Dat heeft zeker zijn waarde.

Conclusie en beoordeling

None

De brochure heeft niet gelogen: het leven in Animal Crossing is hardstikke leuk en gezellig. Het zal voor jullie duidelijk zijn dat dit soort games bedoeld zijn voor mensen die houden van de Sims of misschien Harvest Moon. Zo’n persoon ben ik ook niet, maar op een of andere manier kon Animal Crossing me boeien. Misschien komt het wel doordat de game een “alles mag, je hoeft niks” uitstraling heeft. Er is geen verhaal die je vertelt dat je naar een andere stad moet, een nieuw level moet bereiken of iets dergelijks. Er is vrijheid, dat is lekker. Gewoon doen waar je zin in hebt. Dat de ervaring niet compleet is komt doordat Nintendo de vorige generatie zo veel geld in de ontwikkeling van zijn online beleid heeft gestoken. Grafisch stelt het ook niet veel voor, maar daar speel je dit spel niet voor. Dit is het ultieme relaxen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Heerlijk relaxen
 • Geen druk
 • Interactie met dorpsbewoners
 • Huis zelf inrichten
 • Eigen kleding maken
 • Minpunten
 • Grafisch N64 niveau
 • Ideale online game... maar Nintendo en internet...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heckler & Koch MP5



  Heerlijk wapen….maar heb liever een goede gadget van Q.

 • zzonde van je geld om zulke games te kopen..een keer uitspelen dan laat je weer in de kast verrotten

 • Wou hem graag huren, maar nu kun je dat hier ni meer :(

  Maar ik ga hem zeker niet halen

 • ooit van me vriend lenen

 • Vet, vooral die Golden Gun

 • Die golden Gun <3

 • Golden gun ftw.



  Goldeneye flashbacks ^^

 • Heb genoten van je drie items joey :)

 • net artikeltje

 • Gasten ga je schamen … jullie vergeten de Walther PPK!



  http://www.universalexports.net/00Walther.shtml



  Hier James Bond (Pierce Brosnan) in Facility (GoldenEye N64) in de chemical factory. :) http://www.universalexports.net/Graphics/guns/ppkbros.jpg


 • op zich wel leuk gedaan, maar ik vind bond games niks :P

  alleen de multiplayer bij everything or nothing was wel vermakelijk

 • @ReSpawN, die staat er wel onder de naam Wolfram PP7

  Waarom de naam Wolfram, geen idee.

  Want op die gun zelf al die je op de loop het Walther logo staan.

  Maar dat is de Walther PPK en die heet in de games enz een PP7.

 • Geplaatst op woensdag 5 november 2008 om 00:07 door Joey de Mol (Joey-Sensei)

  Telkens wordt het om 00:07 gepost :P



  Die goldengun was altijd supervet in Goldeneye. Één schot en je vijand was dood :P

 • Zoals ReSpawN zei, die walther was ook een echte bondgun.. Toch veel meer dan de MP5 :S

 • MP5 en Golden Gun :D



  Zijn dit ook wapens die terugkomen in QoS?

 • Lezen blijkt ook een kunst. Natuurlijk is de Walther PPK een echte Bond-gun, en hij staat er dan ook tussen. Alleen heeft deze gun in de moderne Bond-games de naam Wolfram PP7 meegekregen.

 • golden gun

 • Golden Gun blijft het beste wapen :D

 • Golden Gun? Die kan niet op tegen de Golden PP7 in GoldenEye :P.

 • Dit zijn allemaal domme guns waarom nou geen tommy gun?!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren