1. Sega Soccer Slam (NGC)

Sega Soccer Slam (NGC)

Voetbal is een van de bekendste sporten ter wereld. Mensen over de hele wereld doen aan deze sport en vele fans kijken altijd met spanning naar de voetbaltoernooien op tv. Ook voetbalgames zijn erg geliefd. Voetbaltitels als Fifa en Pro Evolution Soccer worden ieder jaar erg goed verkocht. Maar ik heb altijd het idee dat elk deel hetzelfde is, met uitzondering van de wijziging van teams en spelers. Daarom is een game als Sega Soccer Slam een welkome afwisseling.

Waarom zul je je nu afvragen? Dat komt omdat Sega Soccer Slam een heel ander beeld geeft aan de populaire sport dan de bovengenoemde twee games. Hier geen teams met elk elf spelers, maar twee teams met elk drie spelers. Het voetbalveld is overigens ook maar een half veldje van een echt voetbalveld. Wat misschien het mooiste van allemaal is, is dat er geen irritante scheidsrechters zijn. Dus termen als hands, buitenspel of een overtreding bestaan niet in de wereld van Sega Soccer Slam.

In Sega Soccer Slam krijg je in het begin van de game de keuze uit een aantal modi. Deze bestaan uit de typische modes, zoals een vriendschappelijke wedstrijd, toernooi en de zogeheten Quest. De laatstgenoemde mode is in feite een rij wedstrijden en hoe verder je komt, hoe meer unlockables kunt verdienen.

Als je de desbetreffende mode hebt uitgekozen, is het nog kiezen uit een van de zes beschikbare teams. Deze teams komen uit alle hoeken van de wereld. Zo heb je teams uit Amerika, Afrika, Azië en Europa. Elk team bestaat zoals hiervoor ook al genoemd uit drie spelers. Elke speler heeft weer zijn voor en nadelen. Zo zijn grote spelers erg handig voor de verdediging, maar langzamer dan kleine spelers. Elke speler heeft ook weer zijn eigen karakter. Zo zit er bijvoorbeeld in een team, genaamd Volta een typische Schot met een Schots accent en natuurlijk een kilt.

De besturing in Sega Soccer Slam is erg makkelijk op te pakken. In feite heb je maar twee knoppen nodig voor de aanval. De A-knop is er voor een pas en de B-knop voor het schot. Als je een van de twee knoppen wat langer inhoudt, kun je een langere pas geven of een harder schot. Zo af en toe verschijnt er ook een lichtflits met het logo van je team. Als je dan de bal meeneemt naar waar die lichtflits verschijnt, kun je een verwoestend schot uithalen die haast niet te stoppen is voor de keeper. Zo zijn er genoeg manieren om te scoren, maar op een gegeven moment kan het nogal saai worden, want vaak eindigt bijna elke wedstrijd wel met een groot aantal doelpunten.

Om je team nog beter te laten presteren, bestaat er ook nog de mogelijkheid om upgrades te kopen. Deze bestaan uit voorwerpen, maar ook uit sportkleding. Deze upgrades zorgen ervoor dat je sneller kunt rennen of harder kunt schieten. Het is een leuke toevoeging, maar ook zonder upgrades kun je bijna elke wedstrijd wel winnen.

Grafisch is Sega Soccer Slam al wel wat achterhaald, maar ik heb wel eens lelijkere games gezien. De game stamt dan ook al af uit 2002, maar zelfs na vijf jaar vind ik het er helemaal niet verkeerd uitzien. De spelers zien er goed uit en ook de animaties lopen vloeiend. Wat ook noemenswaardig is, is het feit dat het publiek driedimensionaal is, dus hier geen publiek zoals je bijvoorbeeld in een Fifa ziet. Dit komt natuurlijk ook omdat de stadions ook veel kleiner zijn in Sega Soccer Slam. Ook het geluid draagt zijn steentje bij in de game. De typische stadionsfeer in het echt, zit ook in Sega Soccer Slam. Het commentaar is in principe niet verkeerd, maar kan soms in de herhaling vallen. Over de muziek in Sega Soccer Slam kan ik kort wezen. Deze is namelijk ook goed, vooral omdat bij elk doelpunt van een andere speler andere muziek word afgespeeld.

In Sega Soccer Slam is er ook nog een multiplayermode mogelijk. Dit kan natuurlijk een potje voetbal tegen iemand anders zijn, maar er zitten ook twee minigames in Sega Soccer Slam. Zo kun je een gevecht houden tegen elkaar of tegen bots en een minigame waarin je een bom moet afgeven aan iemand anders. Klinkt leuk, maar in praktijk is het dat helemaal niet.

Conclusie en beoordeling

None

Zoals ik in mijn inleiding al had vermeld, is Sega Soccer Slam een leuke afwisseling. De totaal andere manier van voetbal spelen is voor een tijdje leuk en ook multiplayer is vermakelijk. Helaas is de game niet echt bekend geworden. Helaas, want het is best wel een tof spel.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Audiovisueel
 • Simpele besturing
 • Leuke afwisseling in het voetbalgenre
 • Minpunten
 • Saaie minigames
 • Commentaar herhaalt zich vaak
 • Teveel doelpunten maken begint saai te worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb de Premier Edition al voor de PC dus dan is deze versie niet zo boeiend:P

 • Dat is goed nieuws, een game zoals deze met extra content en full HD kwaliteit staat op mijn verlanglijstje!! Helemaal omdat mijn PC die nieuwe games nooit aankan… :(

 • m'n pc kan RA3 hebben, maar ik zou 'm graag op een console hebben(die ik niet heb)

 • Ze mogen idd wel iets doen voor het wachten. Je zou haast medelijden gaan krijgen met de PS3 met dat constante achteruit stellen.

  Een doekje voor het bloeden weliswaar, maar beter dan niets.

 • 1080p is voor deze game een must en ik zou zeggen geef de ps3 ook keyboard en muis support :)

 • Het is toch geen spel voor op de console. Die besturing werkt echt voor geen ene meter.

 • Toetseboord + muis!

 • Nja dit vindt k een beetje moster na de maaltijd worden ben ik bang.

 • WTF ik dacht al dat de Ps3 versie een verloren zaak was. Goed nieuws, maar ik snap niet hoe je een RTS met een controller kan spelen, dus ik ga als ik RA3 nog koop voor de PC versie.

 • YES!

 • Kijk is aan doen ze goed…  En mensen die keyboard en muis support willen… koop em voor de computer!

  Wat een gezeur.


 • Hahaha gasten zeiken jullie nu met keyboard mouse support!!!!

  Je kan hem gewoon op de PC spelen betere online functie en beter update systeem.

  Ik ben geen RA3 voorstander maar dat gezeur van muis en toetsenbord is natuurlijk bullshit jullie willen hem spelen op de console dus doe het dan maar lekker met jullie gamepads.

 • Meh, PC versie valt vies tegen, hoe mooi het er ook uitziet. De saaie maps en bedenkelijke AI nekken het spel.

 • Saai.. Koop hem toch niet. Het spel zelf is ook van bedenkelijke kwaliteit.. Wat Shenmue en MaNiAc E zeggen.

 • jaja, mosterd na de maaltijd, ik wil hem gwn nu! of ik koop de PC versie.

 • Zal toch wel weer volgend jaar uitkomen, omdat je niet goed kan porten van xbox naar ps3..  Duz, dit kan je van je verlanglijstje halen.

 • Waardeloos voor de PS3 bezitters dat die `m weer later krijgen. De PS3 moet zo langzamerhand toch wel ingeburgerd zijn in het game wereldje. Dit is ook wel zo, maar dit soort dingen doen `m dan weer te kort.

 • nice

 • ik vind het maar niets deze Red alert 3 egt bagger ..  deel 2 heb ik 7 keer uit gespeelt

 • PS3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! thx EA :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren