1. Spy vs. Spy (PS2)

Spy vs. Spy (PS2)

Er waren eens twee spionnen die maar niet met elkaar konden opschieten.Deze spionnen met bleke, snavelvormige gezichten hadden ruzie gekregen over wie nou het mooiste pak aan had. De ene een zwarte, de andere een witte. De witgeklede spion vond het zwarte pak veel te somber maar toen hij wat kruit op zijn pak gemorst had bij het maken van een bom begon de andere spion waarvan het pak nog netjes schoon was te schaterlachen. ‘‘Zie je wel dat mijn pak beter is dan die van jou want ik heb er geen last van als ik wat kruit op mijn pak mors’’. Vervolgens kregen de twee hevige ruzie met elkaar en konden ze elkaar wel de hersens inslaan.

Die ruzie heeft zich geresulteerd in het spel genaamd spy vs spy.

Het spel kent bijvoorbeeld een story mode waarin het de bedoeling is de andere spy te treiteren. Je hebt een schuilplaats waarin je wapens kunt kopen. Geld krijg je door vijanden te verslaan en van dat geld kan je bijvoorbeeld een val of een nieuw wapen kopen.

Het verhaal achter deze ‘story mode’ is erg onduidelijk. Er wordt niet uitgelegd waarom de spionnen achter elkaar aan zitten en waarom je bepaalde voorwerpen moet verzamelen.

Door het ontbrekende verhaal wordt de story mode naar verloop van tijd erg saai. Ook is de gameplay erg eentonig, het is simpelweg een valletje zetten door bijvoorbeeld een bokshandschoen in een kluis te stoppen en langs paden gaan waarbij je een beetje moet platformen. Door de story mode te doorlopen kun je wel meer arena’s vrijspelen en nieuwe accessoires vrijspelen voor je zelfgemaakte spion. Het maken van je spion is best geinig en je kan hiermee ook spullen combineren. Zo kan je erg leuke en niet voor de hand liggende combinaties maken van verschillende kledingstukken.

Gelukkig bestaat het spel uit meer dan alleen de story mode en er zitten gelukkig aardig wat modi in het spel. Zo heb je om te beginnen de moderne speelstand waarin je een aantal voorwerpen moet verzamelen en vervolgens te ontsnappen. Voordat je het voorwerp kunt pakken moet je eerst wel een aantal obstakels overbruggen zoals het ontwijken van lasers en dergelijke. Probleem is echter dat je tegenstanders nooit gaan zoeken voor de voorwerpen die verspreidt over het level liggen. Het enige wat je tegenstanders doen is in het midden van het level je opwachten om vervolgens je voorwerp af te pakken. Hierdoor wordt alles veel minder leuk omdat de vallen die je kan zetten dan geen nut meer hebben omdat de tegenstanders toch geen kijkje nemen in een kluisje waar misschien wel een val inzit die door jou geplaatst is.

Geniepig in je vuistje lachen als je iemand te grazen heb genomen is er dus niet bij.Ook vallen die bij deuren geplaatst worden kunnen niet gebruikt worden doordat je vijanden nooit een deur openen.

Er zijn gelukkig ook vallen die wel effect hebben op je computertegenstander en dat zijn namelijk de vallen die je kunt activeren door een hendel over te halen. Deze vallen zijn echter zinloos in de multiplayer omdat het heel makkelijk is om ze te passeren. Je kan ze passeren door erover heen te sluipen maar meestal is dit niet nodig want je ziet de vallen meestal al van mijlenver aankomen en heel vaak kun je er zelfs langs zonder ook maar over de val heen te gaan. De vallen die je kunt activeren met een hendel kennen wel veel humor. Het is erg leuk als er een piano op je hoofd dendert of een robot die je in een kist stopt en op de transportbaan zet. Deze momenten zorgen vaak voor een glimlach op je gezicht. De leuke humor kan niet verhinderen dat de slechte ai sommige modi verpesten zoals de moderne modus maar ook Last Man Standing is hierdoor belachelijk slecht uitgewerkt. Ik kan een potje winnen door ergens te gaan staan waar je tegenstanders zonder rede niet kunnen komen. Terwijl je vijanden aan het vechten tegen elkaar en levens verliezen kun jij gewoon afwachten zonder dat je wordt aangevallen.De ai in de klassieke modus is wel in orde. Tegenstanders proberen hier wel de voorwerpen bij elkaar te verzamelen in plaats van geen fluit uitvoeren en je opwachten.De klassieke speltype lijkt veel op de moderne speelstand en is erg versimpeld. Ook hier kun je voorwerpen verzamelen om vervolgens op de vlucht slaan met een helikopter maar alle platformonderdelen ontbreken en dat maakt de klassieke modus al erg snel saai en eentonig.

Er zitten ook standaard speltypen in zoals Deathmatch. In Deathmatch is het natuurlijk de bedoeling elkaar overhoop te schieten met machinegeweren, bazooka’s en ander lichtgevaarlijk wapentuig. Deathmatch gaat nog sneller vervelen dan alle andere modi die in het spel zitten en als je eenmaal alle grappen en modi kent dan is er nog weinig leuks te beleven behalve de multiplayer. In de multiplayer is het spel iets meer de moeite waard omdat je hier geen last hebt van de slechte ai. Door het gebrek van een multitap (en vrienden) kon ik de game niet spelen waarvoor hij eigenlijk bedoeld is. De game met zijn vieren spelen is denk ik een stuk leuker. De game heeft ook nog een online mode die ik niet heb gespeeld maar waarschijnlijk zitten er toch weinig mensen meer online te spelen op de goede oude Playstation 2 en al helemaal bij een spel zoals Spy vs Spy verwacht ik niet al te veel mensen online.

Conclusie en beoordeling

Spy vs Spy heeft een leuke multiplayer en veel humor maar er is weinig nagedacht over de gameplay en de intelligentie van de tegenstanders. Door de problemen met de ai wordt het pijnlijk duidelijk dat dit spel alleen geschikt is voor een potje multiplayer.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • humor
 • maken van je eigen spion
 • multiplayer
 • Minpunten
 • onduidelijk verhaal
 • slechte ai verpesten sommige modi
 • eentonige gameplay

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • stoer, maar geen must

 • zou bijna een ps3 kope

 • Kvind hem niet zo mooi eigenlijk :)

 • Horloge is wel mooi, maar beetje te duur. voor dat geld heb je volgens mij een beter horloge ?

 • Mooi hoor! Maar beetje jammer dat het van MGS4 is.. Als je dat koopt lijk je net een \"Fanboy\"

 • ja! die MOET ik hebben te vet , ik moet nog een nieuw horloge dus ^^

 • Voor 125 euro kan ik wel een mooier horloge halen.

  Ik houd niet zo van die fanboy-spullen.

 • 125 euro ….

  Dan draait het alleen om die handtekening

 • @Ombudsman

  125 euro voor een horloge is goedkoop.

 • K heb un horloge waar een batterij inzit die 10 jaar mee gaat, dus die 3 jaar vindt ik niet zo heel speciaal :P

 • Ik heb een horloge die niet eens loopt op batterijen. Automatisch opwindbaar bij beweging van je arm, dus hij gaat 'oneindig' lang mee, zolang de horlogekwaliteit dat toestaat. Ik vind het nogal duur voor zo'n type horloge, maar het gaat om de exclusiviteit.

 • horloge of een xbox 360 xD hahahahah

 • horloge is vrijwel identiek aan deze tw steel die ik heb, afgezien van het bandje dan

  http://s7ondemand4.scene7.com/is/image/Signet/5818664?$detail475$

 • Hé zoon horloge heb ik alleen dan met een leere band.. :P

  voor 20 euro gekocht op de markt :) vind de mijne mooier en hij is nog 105 euro goedkoper ook :P

 • Lijkt op TW-Steel horloges

 • 3 jaar op één batterij; eigenlijk wel veel ^^

  cool horloge, dat moet ik toegeven :P

 • lol wel geinig.

 • Best goedkoop voor een horloge.

 • wel oke maar er zijn mooiere horloges op de wereld, dus ik ga er geen €125 voor betalen

 • Ik vind 'm niet eens mooi!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren