1. FIFA 07 (PC)

FIFA 07 (PC)

Iemand die als anti-voetballer normaal televisie wil gaan kijken, komt zwaar bedrogen uit. Voetbal is namelijk de populairste sport ter wereld en dat gaat gepaard met ongeveer 52 weken per jaar aan voetbal. Als het voetbal in de Eredivisie is afgelopen, volgt er elk jaar minimaal één groot toernooi. Ook het jeugdvoetbal wordt steeds populairder, mede door de recent behaalde successen van Jong Oranje. Ik ga het in deze recensie echter niet over voetbal op televisie hebben, maar over voetbal op de computer. Voetbal wordt op de computer mede vertegenwoordigd door FIFA. Dat spel speelt al meer dan tien jaar een grote rol op de markt en wordt tevens elk jaar weer op zijn vernieuwing beoordeeld (of juist het gebrek hieraan, zoals het nogal eens genoemd wordt). Ook FIFA 2007 ontkomt hier niet aan, vandaar dat we het spel maar eens goed onder handen moeten nemen.

Buitenstaanders die denken dat ze na een paar minuten spelen genoeg weten om het spel als niet-vernieuwend te bestempelen, hebben het helemaal mis. Op het gebied van modi lijkt er dan misschien weinig veranderd. Je hebt namelijk nog steeds de modi die je de mogelijkheid geven om een oefenwedstrijdje te spelen, een carrière als coach te beginnen of de modus om je eigen toernooi op te richten. In de singleplayermodi is dan ook weinig veranderd, maar online is er wel degelijk verandering waar te nemen. Je hebt nu namelijk de Interactive League die er voor zorgt dat je online aan een competitie kunt meedoen. Je kunt slechts kiezen uit vijf competities en misschien voelde je het al aan: de Nederlandse competitie zit hier niet bij. Dit is dan wel jammer, maar aan de andere kant geldt natuurlijk ook dat, als dit een succes wordt, Nederland binnen een paar jaar ook in deze Interactive League actief kan zijn.

Houdt de vernieuwing dan bij één extra modus al weer op? Nou, niet echt. Het spelletje is opnieuw veel realistischer geworden. Een goed voorbeeld hiervan is het passingsysteem. Een pass betekent niet langer meer simpel op de passtoets slaan. Het draait tegenwoordig veel meer om de begrippen timing en positiebepaling. Dat laatste klinkt misschien vooral mooi, maar het betekent vooral het opzoeken van de vrije man. Mocht je niet de moeite willen doen om goed na te denken over passes, dan zul je zien dat maar weinig passes aan gaan komen. Als je daar ook nog eens bij optelt dat de tegenstanders in verdedigend opzicht slimmer zijn geworden, dan ligt de conclusie voor de hand: voetbal in FIFA 07 is moeilijker geworden.

Conclusie en beoordeling

FIFA 07 kent dus wel degelijk minpunten, maar het is niet vervelend. Het spel brengt je namelijk alles wat je van een goede footie verwacht. Er is precies genoeg vernieuwing en verder zit al het goede uit de voorgaande delen er weer in. FIFA 07 is een stapje dichterbij perfectie en tovert ook nog eens een heerlijke pot voetbal op je beeldscherm.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Interactive League
  • Meer realisme
  • Minpunten
  • Geen Nederlands Elftal
  • Bugs
  • Kwalitatief slecht commentaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren