1. Transformers: The Game (PS2)

Transformers: The Game (PS2)

- Volledig aangepast-

Ik heb inmiddels mijn tentamens achter de rug en ben het leren zat! Nu heb ik wel mooi de tijd om weer lekker als vanouds te gamen. Vorige week heb ik Transformers: The Game ontvangen. Deze heb ik laten importeren vanuit Amerika. Ik verheug me erop om dit mooie spel te spelen. Ik weet nog dat ik als klein jongetje altijd naar de tekenfilms keek.

Allereerst krijg je een zeer mooie intro te zien. Ik riep mijn broertje er nog even bij en die dacht dat het de echte film was.

In het menu aangekomen, krijg je de keus tussen Autobots en Decepticons. Het lijkt me leuk om eerst met de Autobots te spelen. Na mijn keus kom ik direct als Bumblebee in de stad terecht. Wat mij opvalt, is dat het transformeren zeer mooi uitgewerkt is. ik zie dat ik al wat opdrachten kan doen, maar het lijkt mij veel leuker om de stad te verkennen en te kijken wat ik allemaal kan doen. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden. Het blijft niet alleen bij rijden, maar je kan gebouwen slopen, van alles oppakken (lantaarnpalen, bomen, bushokjes, hekken, je kunt het zo gek niet bedenken) en je kunt op gebouwen klimmen. Nadat ik mij hierin had uitgeleefd, ben ik naar de eerste opdracht gegaan. De bedoeling was dat ik de vijanden zou verslaan. Er kwamen direct een heleboel op mij af en ik ben naast het vechten en schieten, ook gaan slaan met bomen en lantaarnpalen. Als je hen dan een keer goed geraakt hebt, spatten ze helemaal uit elkaar. Dit alles is grafisch ontzettend goed naar voren gebracht.

Hierop is een onderdeel van de eerste opdracht te zien:

Toch voelde ik mij niet helemaal bevredigd. Wat nou als ik voor Decepticons gekozen had? Ik kon deze gedachte niet loslaten, dus besloot ik om weer naar het startmenu te gaan en te kiezen voor Decepticons. Nu kwam ik terecht in een militaire basis welke in een zeer mooie woestijn staat. Iedereen kent Blackout vast nog wel. Een mooie gevechtshelikopter. Het lijkt me leuk om eerst wat rond te vliegen, alvorens ik aan de opdrachten begin. De besturing valt ontzettend mee en grafisch ziet het spel er zo prachtig uit. Het transformeren gaat zo mooi dat je dat wil blijven doen. Als eerste opdracht moet je de gehele basis vernietigen. Het is verstandig om hierbij je raketten te gebruiken. Natuurlijk gaat dit niet makkelijk, want je wordt constant aangevallen door straaljagers, andere gevechtshelikopters en zelfs grondaanvallen ontbreken niet! Ook een leuke opdracht is dat je als Scroponok (een zeer en zeer mooi uitgewerkte schorpioen) vijf informatiepunten moet vernietigen. Omdat je voortdurend wordt aangevallen, kan je ondergronds naar je bestemming gaan.

Grafisch is het spel ontzettend goed en mooi uitgewerkt. De Transformers zien er heel goed uit. De achtergrondmuziek zorgt voor een goede sfeer. De gevechten zien er ontzettend mooi uit en als je de laatste klap geeft voordat de tegenstander doodgaat, dan krijg je een lichte slow-motion te zien. Tijdens het spelen ben je vrij in wat jij wilt doen. Alles is dan ook mogelijk. Wil je dus liever geen opdrachten spelen, maar lekker de omgeving verkennen, dan kan je dat dus gerust doen.

De gameplay kent bijna geen mankementen. Aanvallen, vechten en vliegen gaat allemaal heel makkelijk. Tijdens het rijden valt het sturen flink tegen. Lichtelijk tegen je analoog porren en je vliegt al uit de bocht. Dat is wel jammer omdat je tijdens de opdrachten (van de Autobots) veel moet rijden. Bij de derde opdracht moet je bijvoorbeeld achter een aantal auto’s aanrijden en omdat het sturen niet meevalt, kan je hen niet gemakkelijk bijhouden. Dit hoeft echter niet storend te zijn. Zodra je hieraan gewend bent, dan valt het allemaal mee.

Dit spel zal zeker niet teleurstellen!

Conclusie en beoordeling

None

Een heel leuke spel waarin je vrij bent in je doen en laten. Alles is mogelijk. Het spel is grafisch mooi uitgewerkt. Het spel kent ook zijn minpunten, maar dat maakt het niet minder plezierig.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Vrij in doen en laten;
 • Grafisch goed en mooi uitgewerkt;
 • Transformeren is een spektakel;
 • Letterlijk alles is te slopen.
 • Minpunten
 • Opdrachten duren soms te lang;
 • Sturen valt tegen;
 • Kan eentonig worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is niet goed maar of Call of Duty WaW het zo goed gaat doen

  als CoD 4 is maar af te wachten.

 • Guitar hero world tour gaat dat idd helemaal goedmaken..

 • Mej… zo'n 50% koopt WotLK binnen een maand, da's zo'n 4-5 mil copies. Goed voor de omzet, dat sowieso.

 • Was te verwachten ja en komt allemaal wel goed in dit kwartaal. Niks om je zorgen over te maken. Activision heeft altijd 1 van de sterkere line-ups in de industrie

 • Holy shosho (vraag me niet hoe dat in me opkwam!) dat is niet niks! Maar met WotLK zullen ze wel weer dikke winst maken!

 • Lol verlies er waren 11 miljoen actieve members op wow, 11 miljoen * 13 * 3 = 429 miljoen euro ik bedoel wtf ?! dat is dan alleen de subscription van wow. hebben we het nog niet eens over de gekochte games….. waar gaat al het geld heen mensen ?

 • Ik heb het gevoel dat Call of Duty 5 voor Call of Duty 4 hetzelfde is als Battlefield 2142 voor Battlefield 2. Daarmee wil ik zeggen dat CoD 5 en BF2142 enorm veel op hun voorgangers lijken!

 • dat verdienen ze inderdaad in het volgende kwartaal wel weer terug :)

 • Maak je niet druk! Komt wel weer goed,

  je hoeft echt geen medelijden met die lui te hebben hoor ;)

 • Met al die mooie games op komst hebben ze niet zoveel te vrezen.

  Tenzij World Tour met verlies wordt verkocht, maar dat zal wel niet. :P

 • Voor het volgend kwartaal ziet het er positief uit. Niet alleen komt de uitbreiding van World of Warcraft, ook is het kwartaal goed voor games als Call of Duty: World at War en Guitar Hero: World Tour.

  Dat is zeker mooi… Vooral omdat het alle drie hele mooi toptitels zijn.

 • Tsja je hebt altijd verlies bij overnames. Vergeet niet dat dit nog geen half jaar geleden is gedaan. Ondertussen is er weinig uitgekomen Rockband was min of meer verkracht op de EU markt gebracht daar hebben ze veel mee verloren.

 • das niet zo best die overname. Ik denk niet dat cod5waw het goed gaat maken, de game is echt minder goed als cod4.

 • @Baartjuh:

  11 miljoen spelers * (ergens gevonden) 2.8 kb/s up en down =

  30.800.000 kb/s. Laten we uitgaan van zo'n 10 datacenters van Blizzard waar de game gehost wordt en simpelweg een gemiddelde nemen dan is dat 3.080.000 kb/s oftewel 3.08 gb/s up en down dat een datacenter verwerkt wanneer alle gebruikers online zijn.  Natuurlijk zullen alle gebruikers niet tegelijk ingelogged zijn maar Blizzard moet ook ruimte hebben om te groeien en piek momenten met 100% zekerheid aankunnen. Blizzard heeft contracten met partijen om te zorgen dat deze verbinding met hun klanten gegarandeerd kan worden.  Datacenters zijn grote ruimtes waar een perfecte conditie wordt onderhouden om te zorgen dat de servers zo stabiel en efficient mogelijk kunnen draaien. Dit soort gebouwen vreten enorm veel energie en onderhoud.  Blizzard maakt om de zoveel tijd een dikke patch waardoor je weer een tijdje door kan. Over het algemeen kun je stellen dat elke content patch eigenlijk een game opzich is als je kijkt naar het aantal uren speeltijd dat in deze patches wordt gegeven. Development kost veel geld.  Daarnaast is er nog personeel bezig op de gewone taken van een bedrijf met veel klanten (administratie, klantendesk (incl. gm's) etc..)  Ik heb hier al een aantal punten gegeven waaruit je zou moeten kunnen afleiden dat Blizzard echt niet die 400nogwat miljoen die jij berekent hebt verdiend. Het meeste van dat geld wordt waarschijnlijk gebruikt om de huidige dienst in stand te houden, een gedeelte wordt in patches gestoken en een groot gedeelte geinvesteerd door Blizzard in nieuwe games (en Blizzard zijn manier van programmeren vreet veel geld) waaronder de nieuwe expansion bijvoorbeeld.  Tuurlijk zullen ze er veel geld aan overhouden maar het is echt niet zo dat dit zo hoog is als jij aangeeft.
 • oei

 • Lol, ik heb zelf ook geen van die spellen :p

 • Fusies kosten nu eenmaal bakken vol geld. Dit komt wel goed hoor ;)

 • zozo,, eerst EA nu Blizzard,, gaat goed

 • ja jammer

 • De WoW expansion gaat weer vele nieuwe members lokken, + CoD en Guitar Hero… Het ziet er idd erg goed uit voor Activision Blizzard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren