1. True Crime: Streets of L.A. (PS2)

True Crime: Streets of L.A. (PS2)

Crime alert, all units be advised. We got an ongoing hostage suitation. Suspect is armed and dangerous could be ex-millitairy, use extra caution. Please respond, Over.

Dit is een van de vele oproepen die je in True Crime: Streets of LA (TC) kan krijgen. In dit spel speel je de rol van special agent Nick Kang. Hij is geschorst wegens het “iets te nauw nemen van de regels”. Als er in de stad steeds meer criminaliteit komt wordt hij weer terug gevraagd. Na enige twijfel gaat hij op dit aanbod in. Je bent nu lid van de Elite Operations Division (EOD). In het verhaal zit je vooral achter de Russische Mafia en de Chinese Traing gang aan. Tussen de missies door zal je normale politie oproepen voorgeschoteld krijgen zoals degene hierboven. Je kunt ook auto's jatte...eh..ik bedoel "inbeslag" nemen. Het lijkt qua gameplay wel wat op GTA alleen hier hoor je bij de good guys.

Je moet vaak van plaats A naar plaats B rijden. Je kan ervoor kiezen om braaf dat te doen of toch maar misdadigers in de boeien te slaan. Dit is vaak erg verleidelijk omdat de afstanden enorm zijn. Heel Los Angeles zit in deze game verwerkt. Alle straatnamen, gebouwen, parken en ga zo maar door zitten erin. In het totaal is dit zo’n 375 vierkante kilometer! Wel jammer is dat je je hierdoor niet zo makelijk thuis gaat voelen in LA. Er is ook niet erg veel leven in de stad. Er lopen wel veel mensen in maar je kan niet in gebouwen en mensen hebben niet echt een leven(behalve een beetje doelloos op straat lopen dan).

Qua missies is dit spel wel wat minder. Je heb eigenlijk maar 4 soorten missies: Een Kung Fu gevecht, gewelddadige achtervolging, een shoot-out, en een stealh missies (zoals onze Nick dat graag zegt: “Let’s do it Ninja style!”). De missies zijn vaak simpel opgezet maar toch wel wat lastig om uit te voeren. Maar je kan daar wel wat aan doen. Je heb 3 skills waarvoor je allemaal extra’s kan unlocken. Je hebt:

-Shooting ( nieuwe wapens, sneller herladen enz)

-Driving ( nieuwe auto’s, allemaal vette moves)

-Fighting ( nieuwe combo’s)

Het is allemaal wel vrij veel van het zelfde. Stel er is een tasjes dief. Je probeert hem te overtuigen dat het zinloos is maar dit lukt niet. Hij ziet een kans op hier weg te komen. Hij sleurt een bestuurder zomaar uit zijn auto en hij rijdt weg. Jij stapt in je auto en scheurt hem achterna. Na een korte achtervolging met lege hulzen op je stoel het je de auto tot stilstand gekregen. De bestuurder wil nogsteeds niet opgeven en bijzwijkt bij het komende gevecht. Dit zal je heel erg vaak tegenkomen in TC. Wat trouwens ook leuk is: je kunt zomaar mensen op straat fouilleren! Als je iets vind (wapens, drugs) sla je hem /haar in de boeien en krijg je een good coppunt erbij. Die punten zijn ervoor om je te belonen voor je goede daden. Als je bijvoorbeeld iemand zomaar neerschiet krijg je bad cop punten. Als je daar teveel van hebt gaat de politie achter jou aan!

Wat wel speciaal is aan dit spel is het Good ending en een Bad Ending heeft. Als je een missie hebt gefaald dan hoef je hem niet perse overnieuw te spelen. Je kunt ervoor kiezen om door te gaan en een andere verhaallijn te volgen. Maar als je te vaak een missie zo heb "volbracht" ga je als vrij snel dood in het verhaal. Je kunt natuurlijk ook kiezen om de missie overnieuw te doen. Als je uiteindelijk alle missies in een episode (je hebt acht episodes met daar in een aantal missies) goed heb volbracht kan je een extra "ding" voor een bepaalde skill unlocken (denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto of lasersights op je pistool of een nieuwe combo).

Op grafisch gebied scoort het spel redelijk goed. Als je tegen een muur opbost met een auto's is die muur(en je auto) toch echt wel aan reparatie toe. Maar de personages vertonen helaas nog wel wat karteltjes.

Qua geluid is TC dik in orde. Er zit een vette soundtrack bij die de achtervolgingen wel wat spannender maken. Het is altijd wel een jammer om de auto uit te gaan want dan stopt de muziek. Ook is er een goed voiceacting in deze game. De zinnetjes van de personages ingame zijn wel wat standaard maar veel zijn best wel grappig.

Wat echt een minpunt is zijn de controls. Je moet vaak twee knoppen tegelijk indrukken bij bijvoorbeeld een gevecht: In gevechten moet je vaak snel handelen. En als je de verkeerde combinatie indrukt kan het zijn dat je toch wat eerder dan gedacht de begrafenis ondernemer moet gaan bellen. Het spel is helaas ook niet heel erg verslavend. Als je het net speelt is het erg leuk maar naarmate je verder komt heb je naar een half uur al wel weer genoeg. Dat is vooral omdat je eigenlijk al ongeveer weet wat er gaat komen.

Conclusie en beoordeling

None

True Crime: Streets of LA is op een paar dingen na best een geslaagde game. Het weet dan niet de vrijheid van GTA na te bootsen maar heb bied toch wel een kleine acht uur speelplezier. Als de makers er meer variatie in haden gestopt was deze game was dit een echt goede game geweest. Maar voor ongeveer 10 euro is dit een geslaagde game
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Gigantische stad
 • Good ending/Bad ending
 • Geluid
 • bijna) Geen bugs
 • Redelijk realistisch schademodel
 • Lage prijs
 • Minpunten
 • Eentonig
 • Controls
 • Niet heel erg verslavend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heerlijk rauw achtergrondmuziekje in de trailer.

 • dat had wel gemogen ook, want deze maand moet hij toch uitkomen ? en dan moeten ze dus nog die game verschepen en distributeren…… ben benieuwd of hij op tijd in de schappen ligt :-P

 • Awesome!  GOTY 2008 hier, fuck al die andere zooi :)

  Hopelijk komt die exclusieve DLC wel snel.


 • De muziek is cool, loopt lekker met de actie op het beeld mee!

 • Chill, ik heb meteen de MP3's gedownload samen met de trailer ^^

 • jippie:P

 • kan niet wachten:D

 • Had precies hetzelfde musicmaniac1965. Kunnen ze hem binnen een week drukken, verschepen, verspreiden en alles - om de release van 14 nov te halen?  Volgens mij moet zo'n game toch al zeker meer dan weken voor de release datum gold zijn?

 • Lijkt me echt een supervette game, misschien maar eens met kerst vragen :D

 • Zo zo dat was snel heb gisteren avond rond 1uur dit nieuws gesubmit en nu er al op :D  Deze game word voor mij de mooiste en beste game tot nu toe…  Mensen die intresse hebben ik ben maar gelijk een Club gestart sinds deze week…  Nee dit eenmalig ik ga niet spammen….  The Runners Club voor liefhebbers van Mirror's Edge…  http://www.insidegamer.nl/clubs/therunners

 • @musicmaniac1965  Ik denk het wel voordeel is wel dat de illegale wereld hem niet eerder heeft waardoor de downloads minder zullen zijn.  Ik hoop echt dat ze hier nog een 2de deel van gaan maken.

  Dit zijn namelijk de games waar ik van hou orgineel en goed uitgewerkt hier kunnen veel devs een puntje aan zuigen elke keer maar het zelfde ding maar dan met een ander omgeving…
 • als dit spel een commercieel success word, dan kan je er bijna zeker van zijn dat er een vervolg komt, en dat is maar goed ook ! zulk sort orginele games zie je niet vaak. een hoop mensen zeuren wel eens dat EA alleen kan voortborduuren op bestaande sucsessen zoals de sport spellen en de need for speed serie, maar met ME bewijzen DICE en EA dat ze wel van het platgetreden pad af durven gaan, en met iets nieuws te komen. ik zal ze dat belonen door de game te kopen (en NIET te downloaden…..)

 • Ik zie de lol er niet in, al dat rennen.

 • Bino_NL Geplaatst op 7 november 2008 om 11:45 4.346

  Ik zie de lol er niet in, al dat rennen.  dat is een kwestie van smaak. ik vond het free roam gedeelte in assassins creed ook wel erg leuk, en veele met mij, want AC werd veel verkocht ! van mirror's edge zou ik het niet weten of hij veel gaat verkopen, omdat er niet al te veel bloedderige actie in zit. en dat scheint nog het enige te zijn wat verkoopt ;-) hahahaha (dat laatste graag niet al te serieus nemen… lol)


 • heerlijk die muziek! Heerlijke game ook!

 • Wel mooi nieuws dat ie helemaal af is ja

 • Toffe trailer met toffe muziek, me like! Maar o o o keuzes keuzes keuzes:(

 • Mooi downloaden die nummers! :D  Zijn trouwens wel een aantal bekende DJ's gebruikt om die nummers in elkaar te prutsen! :P

 • Deze hebben we net ook al gezien :p.

 • Veeeeetteeee gameeee! kan niet wachtee~!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren