1. MapleStory (DL)

MapleStory (DL)

Ik loop met mijn party door de bossen vlakbij Ellinia. Alle aankomende slimes en andere beesten worden genadeloos afgeslacht. We lopen door een teleport en staan in een grote boom. De party leader springt op het touw binnen handbereik en de rest van de party volgt hem. Daar is weer een teleport. We gaan er weer doorheen. Opeens is de omgeving totaal anders en staan we oog in oog met een grote groep Horny mushrooms. De hel breekt los! Overal vliegen pijlen en magische aanvallen in het rond. Terwijl ik druk in gevecht ben heb ik niet door dat mijn leven met een enorm tempo omlaag gaat. Ik spring op het eerste touw wat ik zie. Na een paar minuten van bijkomen spring ik weer terug in het gevecht en begin ik weer met het killen van de Horny mushrooms. Een paar minuten later zijn alle laatst ge-spawnde Horny mushrooms ook vervangen door xp voor de party. De party leader roept: MOVE ON!. En we gaan verder naar een volgend level opzoek naar meer onschuldige slachtoffers die wij tot xp kunnen maken.

Dit was één van de epische gevechten die je kunt meemaken in de wondere wereld van Maple story. Maplestory is een 2D MMORPG die zich afspeelt in: Victoria island. Het is idee van Maplestory is vrij simpel gewoon side scrollen naar de andere kant van de levels. Onderweg kom op veel verschillende monsters tegen. Die je dan kan aanvallen met een standaard aanval, die verschilt per class( Warrior, thief, magician en bowman).

Later in het spel zullen er meer aanvallen beschikbaar zijn afhankelijk van hoe jij je character opbouwt. Want je kan je character op vele verschillende manieren opbouwen. Per level dat je omhoog gaat krijg je 5 punten die je kunt verdelen in: intellect, dex, strength en geluk. Als je bijvoorbeeld een magician bent is het dus slim om veel punten te besteden aan intellect. Buiten de 5 punten die je kunt besteden aan het upgraden van je stats krijg je ook nog 3 punten die je kunt besteden aan verschillende aanvallen, bonussen of het upgraden van die aanvallen of bonussen.

In tegenstelling tot veel andere MMORPG´s kies je bij Maplestory niet gelijk als je, je character maakt welke class je gaat worden. Deze zware beslissing zal jou pad kruisen later in het spel. Als je level 10 hebt bereikt om precies te zijn. Behalve als je de magician wil worden. Dat kan namelijk al op level 8. Zodra je, je poppetje hebt gemaakt kom je terecht op een eiland dat Maple island wordt genoemd. Rustig loop je over dit eilandje rond zonder al te veel schade op te lopen(de monsters zijn nogal zwak), je voltooid wat simpele quests (verzamel dit of vermoord zoveel van deze monsters) verder grind je nog een beetje en je bent in no-time level 8 of 10(natuurlijk mag je het eiland eerder verlaten maar dit raad ik je af). Als je het maple island hebt verlaten kom je aan in Lith Harbour op het eiland Victoria. Lith Harbour; een klein havenstadje met niet al te veel voorzieningen. Victoria island is opgedeeld in 5 grote steden. Lith Harbour (beginners), Kerning city (thiefs), Henesys(archers), Perion (warriors) en Ellinia (magicians). Je eerste reis door het eiland is dus afhankelijk van welke class je kiest. Als je bijvoorbeeld een thief wil worden ga je naar Kerning city.

Als je een class hebt gekozen is het doel verder simpel; verder levelen en zo sterk mogelijk worden. Dat verder levelen doe je door zoveel mogelijk quests te voltooien en zoveel

mogelijk te grinden. De quests in het spel zijn nou niet de meest uitgewerkte. Het is meestal van; verzamel dit, verzamel dat, kill 20 van deze monsters. Allemaal van dat soort dingen. Als je een hoger level wordt komt hier volgens mij wel meer diepgang in. Ook zal je als je level 21 bent deel kunnen nemen aan een PQ(party quest). Hierin zal je met samen met je party verschillende levels langs moeten gaan en in die levels een soort van puzzels moet doen. En op het einde moet je dan nog een eindbaas verslaan. Misschien als je een hoger level bereikt komen er ander soort PQ. Maar die heb ik nog niet meegemaakt. Dus ik heb er ook niks over te vertellen. Een PQ is één van mij favoriete onderdeel van het spel. Dit brengt wat meer afwisseling in het spel. Al moet ik zeggen dat ik het soms wel een beetje lang vond duren voordat je een party had.

Later in het spel kom je voor nog meer keuzes te staan. Als je level 30 bent vertakt je class zich namelijk en zal je een keuze moeten maken uit drie verschillende vertakkingen. Dit is voor elke class verschillend. Deze vertakkingen zullen later ook weer veranderen in een andere class maar daarvoor hoef je geen keuze te maken. Aangezien je vertakking die je hebt gekozen later ook weer veranderd moet je niet alleen kijken naar wat je nu wil maar ook naar wat je in de toekomst wil. Even nog een voorbeeld. Stel je bent een warrior. Dan kan je bij level 30 kiezen uit: Fighter, Page en spearmen. Stel je kiest Fighter. Dan zal je tegen level 70 veranderen in een crusader en dan tegen level 120 weer in een hero.

Tot slot nog even wat over de graphics en het geluid. Met de graphics is in principe

niks mis het hangt ervan af waar je van houd. Het is allemaal een beetje kiddy getekend. En daar hou ik niet zo van. Maarja ik kan er mee leven. Maar als je hier echt niet tegen kan. Raad ik je dit af om dit te spelen. Want het hele spel zit namelijk vol met kiddy monsters, kiddy poppetjes en allemaal van dat soort dingen. Met het geluid is verder ook niks mis al is het soms wel irritant om de hele tijd hetzelfde geluidje te horen als je een aanval doet ofzo. In dat vlak had wel wat meer afwisseling gemogen maar verder is het allemaal dik in orde!

Conclusie en beoordeling

None

Maplestory is een leuke, originele en uitgebreide MMORPG. Als je hier eenmaal mee bent begonnen ben je ook wel eventjes bezig. Zeker een aanrader!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Verslavend!
 • Veel afwisseling in classes
 • gratis!
 • D
 • origineel!
 • Minpunten
 • soms saai
 • kiddy stijl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • boeh, ik wil dat Capcom em maakt.

 • dus afgezien van honkbalknuppels is de link met Dead Rising erg klein

  Hah, ik kreeg zowaar een smile op mn face!:)

 • Eerst maar eens de trailers afwachten voordat ik ga juichen :).

 • Dead Rising is toch geen bal aan imo…

 • \"niet officieel bevestigd nóg ontkent\" leuk dat je al benadrukt wat grammaticaal fout is. :P

 • Ja leuk als andere mensen foutjes in je bericht stoppen bij het nakijken :P… (ahum Piet) och tis vrijdag he ^^

 • Sorry, mijn schuld. Of eigenlijk die van Paulus omdat ie me al de hele dag loopt te treiteren met irritante muziek ;b

 • Dead Rising 2 zal niet het niveau van Dead Rising 1 voor de xbox halen

 • Waarom maakt Capcom `m niet gewoon zelf?

 • Ben zeer benieuwd of dit wat gaat worden…

 • ik denk dat ik voor deze game wel een 360 gaat haalen :p en de nieuw halo en Gear of war alleen voor deze games

 • Kijken of zij het wel een intersante game kunnen maken. Bij DR1 was ik snel uitgekeken.

 • fingers crossed voor een beter save systeem

 • \" Dead Rising 2 zal niet het niveau van Dead Rising 1 voor de xbox halen\"

  Wat is dat nou weer voor een vreemde opmerking Lollystokje? Er is nog niet eens wat bekend over deze game, dus waar baseer je dat op?  Dead Rising was trouwens een uber vette game die ik heel wat uurtjes heb gespeeld!


 • @Lollystokje: dat is nu eens echt een beargumenteerde reactie jongen. Slaat echt als een lul op een trommel.

 • Hopelijk kunnen ze het vorige deel overtreffen, want dan zal ie zeker de moeite waard zijn om een uit te proberen.

 • En ik wil nog steeds dead rising 1..

 • Hopelijk doen ze een goed werkende coversystem want deel 1 had er geen 1 zelfs. en dat samen met het vreemd werkende save system was toch de minpunten van deel 1 wat ze in deel 2 moeten verbeteren.

 • Volgens GameKings is het al zeker!

 • Dead Rising was echt moeilijk man! Ik hoop echt dat ze een heleboel veranderen want die game deed zoveel fout dat ik er om moest lachen… Ik vond hem over het algemeen wel goed maar geen topgame… Die godverdomse saves en dat klote levenssysteem, echt bullshit !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren