1. Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

We leven in een tijd waar ontwikkelaars in een cirkel ronddraaien; keer op keer komen dezelfde soort titels uit, maar met andere personages. Innovatie schijnt een moeilijk en onbekend woord te zijn voor het grootste deel van de ontwikkelaars, maar zo nu en dan zijn er spelmakers die het lef hebben om de grote Van Dale erbij te pakken.

Midway gaat als ontwikkelaar al geruime tijd mee, maar ook zij vallen vaak in de achteloze ban van inspiratieloze spellen. Nu willen ze dit taboe wederom doorbreken door Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy uit te brengen. Op het eerste gezicht een doodnormaal actiespel, maar schijn kan vaak bedriegen. In tegenstelling tot het standaard knalwerk heeft Psi-Ops genoeg potentie om het actiegenre te veranderen.

In Psi-Ops speelt Psi-Agent Nick Scryer de hoofdrol. Nick heeft zijn geheugen laten wissen en vervangen door valse herinneringen om te kunnen infiltreren bij een organisatie die bekend staat als “The Movement”. Al snel helpt Nick een aanval af te slaan die gepleegd wordt door The Movement, maar faalt hier uiteindelijk in en wordt gegijzeld. Nu hij diep in de organisatie is meegenomen kan hij zich een weg banen naar de intrigerende waarheid.

Wat Psi-Ops zo bijzonder moet maken is de manier waarop je telekinetische krachten in het spel kan gaan gebruiken. In Psi-Ops kan je tegenstanders in de lucht laten bungelen, om ze zodoende van de ene kant van de kamer naar de andere kant te laten vliegen. Ook is het niet uitgesloten dat je tegenstanders door ramen heen kan laten vliegen, zodat voor jou de weg weer vrij is. Ook zal je objecten in de omgeving kunnen gebruiken om op plaatsen te komen die je normaliter niet zou kunnen bereiken.

Andere vormen van telekinetische krachten zijn er ook; zo kun je met Mind Control de tegenstanders naar je eigen wil omzetten en hun dingen laten doen die ze normaliter niet zouden willen doen. En met Aura View kan je elementen zien die in de “echte” wereld niet te waarnemen zijn. Ook zijn er nog vele andere telekinetische krachten in het spel terug te vinden, elk met hun eigen voordelen.

Psi-Ops is een non-lineair spel, wat inhoudt dat de vele situaties in het spel op verschillende manieren op te lossen zijn. Zo kan je voor rauwe rechttoe - rechtaan actie gaan, of je pakt het rustiger aan en gaat voor stealth en gebruik van telekinetische krachten. Wat we ook van Psi-Ops mogen denken, het is wel een spel waar we reikhalzend naar uit kijken.

Psi-Ops is nu de tweede titel in korte tijd die laat zien dat er nog genoeg onbekend materiaal is om mee te werken. Alleen van de ene titel weten we al dat het een grandioze titel is, dat is namelijk The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher’s Bay. Een spel dat laat zien dat een gouden ring mooier is dan een metalen ring. Laten we hopen dat we straks met Psi-Ops een diamant bij deze gouden ring kunnen zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • lijkt me een geweldig spel!

 • Hier ga ik geen geld voor uitgeven. Studios moeten meer tijd besteden en meer geld investeren voor het maken van games.

 • Waar heb jij het over dan?

  Dit is juist een spel waar ze duidelijk wat mee hebben gedaan…

  Beetje onlogisch wat je nu zegt.

 • dit is misschien wel interessant alleen zegt mijn gevoel dat t tussen een 7 en 8 komt niet veel hoger maar ik kan t mis hebben.

 • Ja het ziet er best gaaf uit maar het is misschien niet echt een topper.

 • mwa, coole gameplay maar het lijkt me verder niet echt een game voor mij

 • @enterprise

  daar sluit ik mij voledig bij aan dat telikinese lijkt me super deze komt ckertjes wel in mijn collectie :)

 • Dit spel maakt toch ook gebruik van de Havok engine?

 • ziet er zeer strak uit :D

 • MOET ik hebbe :D ik houd van ragdoll efects, ik was al onder de indruk van max payne 2…maar dit..AMAI!

 • Hmz, klinkt erg origineel..ben benieuwd hoe ze dit gameplay gaan presenteren… leuke concept…

  ben benieuwd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren