1. Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Lang, heel lang geleden, toen ik nog een kleine Regis was, droomde ik vaak over elfjes. Met de komst van de Warcraft serie, kreeg ik eindelijk de kans om een elfje te zijn. Mijn droom kwam uit! Kan mijn droom voort blijven leven in dit nieuwe derde deel of verandert hij een nachtmerrie?

Aangezien het een sequel betreft, is het niet verwonderlijk dat het verhaal van Warcraft III verder gaat waar Warcraft II ophield. Voor degene die Warcraft II hebben gemist, zal ik het nog even verder toelichten.

The Burning Legion heeft de orcs door de Dark Portal gestuurd om de rassen van de fictieve wereld Azeroth te verzwakken en zo de komst van de eeuwige vijand, The Burning Legion, voor te bereiden. Thrall schudt de orcs echter wakker en verlost ze van de corruptie van The Burning Legion. Dit bekoopt degene die de orcs ‘verkocht’ aan The Burning Legion, Ner’zhul, met zijn leven. Zijn geest wordt echter gespaard en opgeslagen in een diamanten blok. Hij krijgt één kans om zijn fout te herstellen. Dit blok diamant wordt op het noordelijkste puntje van Azeroth, Northrend, gezet en van daaruit stuurt hij een plaag van ondood naar de mensen toe. De plaag laat Ner’zhul de geesten van de getroffen mensen overnemen en laat ze voor hem vechten. Het leger wat hij hiermee op de been brengt wordt The Scourge genoemd. Dit is het punt waar jij in actie komt, jij gaat namelijk met de menselijke prins Arthas naar het rampgebied om zijn ras van de plaag te bevrijden. Hierna speel je met nog 3 rassen, te weten de orcs, undead en night elves, die met andere problemen te maken krijgen.

In elke campaign krijg je met verschillende belangrijke personen te maken, zoals bij de human campaign de eerder genoemde Arthas. Dit zijn zogenaamde hero-units. Dit zijn units die sterker zijn dan andere units en ook bepaalde extra krachten hebben. Een hero stijgt ook in level door middel van experience points die hij vergaart als hij vijanden verslaat. Telkens als een hero in level stijgt, krijgt hij een mogelijkheid om een nieuwe skill te leren, dan wel een skill te upgraden. Heroes kunnen ook bepaalde items gebruiken, die door andere vijanden gedropt worden. Over de map zijn ook verschillende winkels verspreid waar je items voor je hero aan kunt schaffen, zo kun je bijvoorbeeld een health potion voor je hero kopen. Ook zijn er winkels waar je huurlingen of andere hulpmiddelen kunt kopen. Ook zijn er soms side-quests te vinden in een level, waarmee je een beloning kan verdienen, vaak in de vorm van wat huurlingen of een potion. Behalve deze neutrale NPC’s, zijn er ook vijandelijke NPC’s te vinden, genaamd creeps. Deze creeps zullen een belangrijke rol spelen bij het levelen van je hero.

Behalve de singleplayer, zit er ook een enorm uitgebreide multiplayer in Warcraft III. Via battle.net kan je deelnemen aan verschillende ladders en is het ook mogelijk om clans en dergelijke samen te stellen. Ook zijn er soms toernooien waar je aan mee kunt doen. Aangezien het ook mogelijk is maps te spelen die gemaakt zijn door andere spelers met de world editor, is er werkelijk een oneindige hoeveelheid varianten beschikbaar. Dit houdt de multiplayermodus fris en het blijft daarom ook lang leuk om online te blijven spelen.

Dit alles wordt redelijk goed in beeld gebracht, al zijn de graphics nu toch wel aardig achterhaald. Het is echter nooit zo dat je je ergert aan de graphics. Bekend uit de andere Warcraft delen is de ietwat cartoony stijl, deze stijl blijft ook in Warcraft III behouden. Maar vooral de cut-scenes springen in het oog. Deze zien er namelijk ontzettend goed en sfeervol uit en ook het geluid draagt hier aan bij. Het geluid is in de rest van de game overigens niet heel erg bijzonder, maar ook niet storend. Grappig zijn wel de geïrriteerde stemmetjes van peasants en andere units als je ze een opdracht geeft.

Conclusie en beoordeling

None

Als ik Warcraft III in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat woord briljant zijn. Werkelijk alles aan deze game is vet. De nieuwe hero’s zijn goed uitgewerkt, net als de rest van de game. Ook de verhaallijn is weer als vanouds, erg boeiend dus. Ook de multiplayer is erg uitgebreid en blijft door de eigengemaakte maps erg lang interessant om te blijven spelen. Deze game is voor elke RTS-liefhebber een must-have.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • boeiende verhaallijn
 • multiplayer
 • Heroes
 • Minpunten
 • geluid

Dit artikel delen

Over de auteur

RegisV IK ben Steve Vos (RegisV), ik hou ontzettend veel van gamen, net als iedereen hier natuurlijk. Ik volg de game-industrie al wat langer, maar ben nog niet zo lang lid van gamer.nl. M'n andere hobby's zijn voetbal en ik lees ook altijd de Voetbal International en de Power Unlimited en soms kijk ik ook wel een xbox-magazine in, maar dat heeft ook weer veel met m'n andere hobby's te maken. Anyway, dit wordt al veel te lang, dus ik nok ermee! Latertje

Reacties

 • Prachtige recensie :p  \"+ Het microfoonsnoer is lang genoeg om me mee op te hangen\"  Ik benoem dit tot beste insidegamer pluspunt ooit! • + Het microfoonsnoer is lang genoeg om me mee op te hangen

  + BLØF verkrachten  _0_ leuke recensie


 • Whahaha, jij mag ook altijd de kut games reviewen.

 • Flink uitgebreide recensie. Heeft vast veel tijd gekost om die lap tekst te schrijven.

 • Hier word ik blij van =] :P

 • Geweldige recensie XD Arme jij, dat je die game nog moest spelen ook XD

 • kutspel! ^^

 • Wat een recensie. Ik zag de inleiding en de eerste gedachte die bij me op kwam, was welke kneus dit nu weer moest hebben geschreven. :P

  Toen ik verder las, begreep ik pas waarom het er stond. Nu heb ik eerder medelijden met je dat je dit spel hebt moet spelen. Dee grootste kneus van allemaal is dit spel zelf. XD

 • Het microfoonsnoer is lang genoeg om me mee op te hangen  _O- Te prachtig

 • Boogie Superstar pakken, pandje verlaten Gerard! xD

 • Hehe gerard :), zolang je tegen Paulus en mij moet FIFA-en zal er weinig van die Robot terecht komen denk ik ;)

 • Lol :p

 • ik heb het spel ook maar ik heb allemaal gewone muziek van rihanna tot britney spears en allemaal de echte artiesten

 • Haha lompe recensie:P

 • Geweldige recensie over een geweldig spel.

 • Je moet altijd de kutspellen spele maar je kunt ze ook geweldig afzeiken_0_

 • heerlijke lompe recensie _O_

 • @siebelol: Dat is ook het probleem. Hij schrijft de beste recensies over de minst goede games, waardoor hij al die crap blijft krijgen :)

 • Epic recensie

 • + Het microfoonsnoer is lang genoeg om me mee op te hangen

  + BLØF verkrachten

  Heerlijk sarcasme :D

  Deze game is echt poep, maar dat wist ik van te voren al.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren