1. Grand Theft Auto: Vice City Stories (PSP)

Grand Theft Auto: Vice City Stories (PSP)

Toen ik mijn PSP ging halen kocht ik daar meteen G.T.A. Vice city stories bij. Ik was helemaal gek van San Andreas dus ik moest deze ook gewoon halen. Ik vond Vice city stories in vergelijking met zijn voorganger Liberty city stories er erg netjes uitzien. In Vice city hangt gewoon altijd een erg fijn sfeertje waar het leuk is om gewoon een beetje rond te lopen.

Je speelt in Vice City stories als Vic Vance, een man uit het leger. Dat is hij tenminste in het begin. Na ongeveer een kwartiertje spelen, word er ergens in je hut op de legerbasis drugs gevonden. Zonder twijfelen word Vic ontslagen uit het leger en beland hij op de straat. Niet lang na zijn ontslag word je al gebeld voor missies. Na een aantal missies te hebben gedaan zit je echt al midden in het leven van een 'gangster'. Je doet ervaringen op met wapens en voertuigen. In het begin kan je nog niet rennen, schieten en aimen tegelijk. Als je na een tijdje het goede niveau hiervoor hebt bereikt kan dit wel. Hoe verder je komt in het spel hoe meer verschillende voertuigen je ziet. Het rare (en misschien ook wel leuke) aan Vice city stories is dat je niet op het rijke eiland begint maar juist op het armere eiland. Verder in het spel kan je ook op dit eiland komen waar de echt zware missies pas komen.

In de vorige alinea heb ik er al wat over de voertuigen verteld. Wat ik altijd erg leuk vind aan G.T.A. is het voertuigenaanbod. Je komt in dit spel verschillende motoren, auto's, boten en helicopters tegen. Maar na een tijdje te hebben gespeeld zag ik zelfs water scooters. Dit vond ik erg gaaf omdat je Vic zo erg snel over het water kon laten verplaatsen. Wat ik niet wist was dat je maar op een paar plekken weer op een eiland kon komen. De water scooter is dus erg leuk om mee te racen maar niet om mee naar het andere eiland te komen. Voor op het ruwe terrein zijn er natuurlijk de sanchez en de quad. De quad is niet zo snel maar je valt er minder snel mee als je ergens tegen aan botst dan wanneer je ergens tegenaan botst met een sanchez. Met beiden is het mogelijk om Wheelies te maken wat ik altijd al erg gaaf vond. Ergens op het eerste eiland is een crossbaan waar je time trials kan doen op de quad en op de sanchez. Een vervoermiddel om mee door de lucht te reizen is de helicopter. Niet al te snel maar wel handig als je erg ver moet zijn en je hebt geen zin om steeds allemaal bochten te moeten maken. Het enige slechte aan de landvoertuigen is dat wanneer je heel hard rijd door een wijk alles er wazig uit gaat zien maar dit is niet iets zat heel erg vervelend is.

Een belangrijk deel uit Vice city stories is het leven in een gang. In de steden zie je vaak ergens een huis met een voertuig erbij. Boven dit voertuig is dan een pijl te zien. Dit betekent dat wanneer je dat voertuig kapot schiet er een gang-war begint. Deze zijn niet al te moeilijk als je jouw eigen gang ook bij je hebt. Heb je deze niet bij kan het knap lastig worden. Wanneer je de gang-war gewonnen hebt kan je ervoor kiezen om de gang-hideout in te gaan. Hier zijn meestal nog wat gang members van de tegenparij. Je moet ze doodschieten en daarna moet je nog de meubels kapot maken die in de hideout staan. Wanneer je dit gedaan hebt kan je de hideout kopen. Je kan ook kiezen waar je de hideout voor wil gebruiken. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit drugs dealen, stelen en pimpen. Als je er een hebt gekozen moet je beslissen of je er een grote zaak van wilt maken of dat je er een klein schuurtje van wilt maken. Een grote zaak kost veel geld maar dat verdien je uiteindelijk allemaal terug. Als je meer gang huizen hebt veroverd en gekocht heb je ook steeds meer kans dat een van je gang huizen aangevallen word. Dit kan na een tijdje knap irritant worden omdat het gewoon te vaak gebeurd.

De multiplayer van Vice City stories is echt heel erg leuk. Je kan ervoor kiezen om een game aan te maken of om juist een game te joinen. Wanneer je een van deze opties hebt gekozen kun je jouw karakter kiezen. Bijna al deze karakters ben je in de game tegengekomen. Ook zijn er personen zoals Snoop Dawg. Een pimp in een paars fluwelen pak. Er zijn allerlei verschillende game-modes maar daar wil ik verder niet op in gaan.

Ik ben geen fan van de hoofdpersoon in G.T.A. Vice city stories. Vic Vance lijkt erg veel op C.J. uit San Andreas maar dan de irritante versie. Vic Vance is nogal een macho en kan nogal domme opmerkingen maken.

De graphics zijn erg mooi voor een handheld. Het mooi ontploffen van een auto heb ik nergens op een handheld zo mooi gezien als in Vice city stories. Het geluid viel mij een beetje tegen. Als je net aan het rijden bent kan het zijn dat er geen geluid komt van je voertuig. Natuurlijk komt dit na enkele secondes alweer terug maar tog is het een beetje slordig. De radio is natuurlijk weer iets dat het helemaal goed maakt. Op de radio kom je vooral klassiekers tegen of je hoort iets als een talkshow. Dit is erg fijn want als je aan de andere kant van de stad moet zijn is het wel lekker om de radio aan te hebben.

Conclusie en beoordeling

None

Voor de Grand Theft Auto liefhebbers is dit spel een must-have. Zelf vind ik dit een spel waar je niet snel op uitgekeken raakt. Je kan heel veel verschillende dingen doen of gewoon een beetje rondlopen. De multiplayer is hierbij een leuke toevoeging.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • De vrijheid.
 • De missies.
 • Veel vershillende voertuigen.
 • Gangwars.
 • Multiplayer.
 • Minpunten
 • Vic Vance het personage waarmee je speelt.
 • Te lange laadtijden.
 • Wazig beeld wanneer je heel snel rijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Netjes maar het is ook gewoon een topgame!

 • Netjes.

 • Als ik me niet vergis las ik zelfs ergens dat het 2 miljoen op day one was.

  Anyway, alleszins een leuk resultaat.

 • netjes :P  ik denk wel dat ze over de 5 mil gaan :D

 • had niet anders verwacht .:D

 • Wel te verwachten, gewoon een brute game.

 • mooi:)

 • Mooi resultaat… vind het zelf ook een erg vette game!

  Beetje jammer is de nieuwe opzet van de multiplayer, je zit some letterlijk 5 min te wachten voor je een game kan beginnen.

  De vorige opzet dat je de map en server kon zien vond ik beter!

 • Ben ik de enige die Gears of War 2 tegen vind vallen als je kijkt naar Gears of War 1?

  Ik vind het spel gewoon niet lekker werken in veel in vergelijking met Gears of War 1.

  -Shotgun zuigt, veel te sterk van een lange afstand.

  -Smoke grenades overdreven sterk

  -Matchmaking duurt veel te lang, host-systeem van gears 1 werkte beter naar mijn idee

  -Er is wel erg vaak LAG bij warzone, execution etc.

  -Als iemand op je afrent met de chainsaw, en je schiet met jouw shotgun vol op hem, dan word hij niet gestopt… de chainsaw is veel te sterk geworden

  -Lancer is te sterk gewoon

  -Het spel speelt veel minder snel en lekker dan Gears 1 vind ik.  Maar ik heb natuurlijk ook goede indruk van gears of war 2:

  -Singleplayer is gewoon erg tof

  -CO-OP

  -Horde is gewoon fantastisch

  -Wingman

  -Eigen groepen samenstellen als je warzone etc wilt spelen.

  -Nieuwe Wapens

  -Nieuwe Maps, (die soms wel wat te groot zijn, veel campers)

  -Minder glitches.

  -Nog veel meer kleine dingetjes verbeterd.  Nja al met al vind ik Gears of War 2 erg goed, maar hij kan gewoon niet tippen aan Gears of War 1, het spel speelt minder lekker voor mijn gevoel.  Maar het is wel terecht dat hij al 2 miljoen keer is verkocht, want hij is gewoon erg bruut, alleen toch wat minder dan Gears of War 1.


 • Tegenvallend in vergelijking met deel 1? Ja, dat zeker.

  Hoewel ik het op een aantal punten niet met je eens ben:

  -De chainsaw counter je simpelweg met je eigen chainsaw

  -Singleplayer vind ik minder, omdat de sfeer en het verhaal te anders zijn (dat en het laatste chapter)  Matchmaking is inderdaad veel minder geworden, terwijl de multiplayer an sich is vebeterd (shotgun nerf).
 • @Gemini

  Klopt.

  Op dag 1 is deze game 2,1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

 • @D. Lentjes Wii

  Helemaal mee eens, mij zijn al die punten ook opgevallen en het speelt veel trager dan Gears 1  OT:

  Netjes die 2 miljoen, die gaan zeker de 5 miljoen halen, dat kan niet anders • @ D. Lentjes Wii: ben het met een aantal dingen wel met je eens, Lancer en Chainsaw zijn gewoon TE sterk nu, waar in deel 1 nog iedereen aan het shotgunnen was, zijn ze nu massaal aan het lanceren en zagen, omdat dat nu de meet effectieve manier is om iemand te killen. Een lekker shotgun duel zit er haast niet meer in.  Verder vind ik het een nadeel dat de teams na iedere ronde weer gemixt worden, als je met een vast groepje wil spelen is dit behoorlijk iritant.  Maar ik speel er nog niet minder om, vind het verder nog steeds een erg vet spel, ziet er geweldig uit, Horde is echt super, dat je medingen krijgt hoever je bent met collectibles en kills, vind ik persoonlijk erg fijn. Chainsaw duels zijn een pluspunt ten opzichte van deel 1, je bent niet helemaal kansloos meer als je achter je die zaag aan hoort gaan.  Maar ik hoop in ieder geval dat er snel een update komt die een aantal bugs verhelpt en de lancer, chainsaw en shotgun een beetje aanpast.  Mijn persoonlijk cijfer voor dit spel is een 9. • Heb em nog niet.. zal hem binnenkort wel s bestellen :)

 • sorry dubbelpost

 • Deze game is dan ook fokking bruut!  No one can stop the Train!

  Whooooo!


 • is de CO-OP in story mode nog steeds even brute als in 2?

  want ik moet hem ook nog kopen, maar ik heb alleen 1 nog en CO-OP was gewoon gruwlijk gaaf.

 • Weer allemaal dankzij de hype-machine. GoW2 eigenlijk helemaal niet zo'n geweldige game. GoW1 overigens ook niet. Het ziet er alleen heel dik uit.

 • @ Perfect Dark Zero: Wat nou hype machine, op de gamersites misschien, maar voor de casual gamer valt dit nog mee, GTAIV en Halo 3 hadden reclames op TV, Billboards, advertenties in non-gamer magazines. Heb ik bij Gears 2 niet gezien. Heb je de spellen wel eens gespeeld? De gameplay is namelijk erg goed, camera is vrijwel nooit een probleem omdat je die zelf beheerst. Dat de game je smaak niet is kan ik begrijpen, maar plaats dan een reactie met sterke argumenten, anders zul je nooit een discussie kunnen winnen ;)  Voor degene met problemen, die kunnen jullie hier op dit forum van EPIC kwijt:  http://gearsforums.epicgames.com/showthread.php?p=25673771 • @ tvu : yup; nog altijd.  @ Perfect Dark Zero : persoonlijke smaak niet verwarren met kwaliteit :-p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren