1. God of War II (PS2)

God of War II (PS2)

Kratos: “Pijn, voel de pijn, ik ruk je hoofd van je romp lelijk mormel en jij daar, jij zal besneden worden! Geef me nog wel een minuutje want mijn zwaarden zijn een beetje vuil, ik moet ze even poetsen. Ok, waar waren we, oh ja. Besneden zal je worden en je krijgt er zelfs nog een gratis castratie bij! Bloed wel niet te hard want anders worden mijn zwaarden weer vuil.” ‘Krijgt een serieuze klap van een enorme vuist.’ Zeus: “Verdomme Kratos, zwijg eens een keer als je aan het dromen bent! Ik had net een mooie droom over hoe die nietige mensjes mij aanbidden! Dat herinnert mij eraan, ik moet nog naar de kapper voordat ik afdaal naar de aarde.”

Kratos komt weer in actie in het vervolg van God of War en logisch genoeg begint dit tweede deel waar het eerste deel eindigde, op een troon in Olympus als de God van oorlog. Met grafisch hoogstaande beelden wordt mij uitgelegd wat onze antiheld weer allemaal in zijn schild voert en ondertussen geniet ik met volle teugen van wat er zich op het beeldscherm afspeelt. Kratos ziet er nog altijd even bruut uit en trekt zich wederom van niets of niemand wat aan, zelfs niet van de andere Goden. Al heeft het lot iets anders voor hem in petto, want al snel keren diezelfde Goden zich tegen hem en verliest hij al zijn krachten die hij in het eerste deel verworven had. Kratos zweert dan ook dat hij wraak zal nemen en zo wordt een sterk verhaal en een groots avontuur ingeluid.

Je gaat aan de slag in een bloederig en bruut avontuur met je trouwe zwaarden die je met kettingen in het rond slingert. Op het gebied van de besturing van je wapens is er nagenoeg niets veranderd en waarom zou het?! Ze hebben een succesvolle besturing een beetje geperfectioneerd en hier en daar wat toegevoegd, meer moet dat niet zijn. Het loopt zelfs nog soepeler dan in het eerste deel en de bewegingen voelen nog natuurlijker aan. Toch is er een noemenswaardige verandering die de game rijker is geworden, namelijk 'The Wings of Icarus'. Hiermee kan je van platform naar platform zweven en zelfs ontsnappen van gevechten indien nodig. Die gevechten zijn trouwens ook voorzien van een enorme dosis aan actie en je snijdt door je vijanden heen alsof het niets is. Dit doe je door een combo uit te voeren of er meerdere te combineren, zodat het één grote wals lijkt met fonteintjes van bloed en daar is er genoeg van.

Zo kom je af en toe eens een prachtige mogelijkheid tegen om een bijna filmachtig uitziende aanval uit te voeren. Er verschijnen namelijk bij bepaalde vijanden knoppencombinaties boven het hoofd die je op het juiste moment moet uitvoeren. Er ontketend zich dan een overdreven bloederige en vooral heerlijk brute aanval die je vijand op gruwelijke wijze vermoord, geweldig toch! Dan heb je ook nog de nodige magie tot je beschikking die je natuurlijk wel eerst moet verdienen, want je andere krachten waren je ontnomen. Al vond ik dat totaal niet erg, want de nieuwe magische aanvallen doen zeker niet onder voor de oude aanvallen en zullen je vijanden verpulveren.

Die vijanden zien er nog altijd even indrukwekkend uit en komen in grote groepen op je beeldscherm tevoorschijn. Op ‘Easy’ bieden ze een geringe uitdaging, maar op hogere niveaus zijn zelfs het zwakste monster een tegenstander die je maar beter kan vrezen. Het logische gevolg is dan ook dat de eindbazen zowat de ultieme uitdaging bezorgen. Die bazen zijn enorm groot en laten je bij momenten alle hoeken van een kamer of tempel zien, tempels die er trouwens heel gedetailleerd uit zien en vol met verrassingen zitten.

Verder beschikken die tempels over de nodige vallen en puzzels, beide zijn goed uitgewerkt en worden vaak in combinatie gebruikt. Zo moet je regelmatig een puzzel oplossen, maar wordt het je wat moeilijker gemaakt door irritante en goed geplaatste vallen. De meeste puzzels heb je na een minuutje al opgelost, maar er waren er een paar moeilijke bij, al ligt het antwoord meestal voor de hand. De omgeving verkennen is zeker aangewezen, want zo heb ik eens een uurtje aan het zoeken geweest naar een oplossing, terwijl ik gewoon een stukje terug moest om een voorwerp op te gaan rapen die ik daarvoor nodig had. Aandachtig spelen en ondertussen genieten is dus de boodschap. Dat laatste, daar zorgt de unieke ervaring die de game met zich meebrengt wel voor.

Die ervaring wordt nog wat kracht bijgezet door de buitengewoon aangename en meeslepende sfeer. Die sfeer wordt grotendeels bepaald door de omgeving, maar de muziek in de game weet je onopgemerkt nog intenser te laten genieten. Het is zo goed in de game verwerkt dat je er gewoon niet op let en dat is erg positief. Toch heeft de game ook een negatief puntje. De game eindigt heel plots en totaal onverwacht na een uurtje of tien gamen. Je blijft dus een beetje achter met een anticlimax. Toch is deze kritiek verwaarloosbaar, want door de vele extra’s die je vrij kan spelen wordt je haast gedwongen om de game opnieuw te spelen.

Conclusie en beoordeling

None

God is heilig en dus perfect, maar deze game weet die perfectie heel dicht te benaderen. De gameplay is geperfectioneerd, grafisch is de game beter dan welke PS2-game dan ook en het is nog bloederiger en bruter dan het eerste deel. Zelfs de anticlimax op het einde kan geen roet in het eten gooien, want de rest is gewoon onberispelijk goed uitgewerkt. Dit is een game die je moet hebben of gewoon eens gespeeld moet hebben.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Wings of Icarus
 • Gameplay is onberispelijk
 • Spannend en meeslepend verhaal
 • Grafisch de top van de PS2
 • Sterke puzzels
 • Minpunten
 • Eindigt op een anticlimax

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • mischien koop ik hem wel :)

 • ik koop hem mss ook wel:D

 • Nog meer Burnout Pardadise? Ik was die game een maand na de release al zat.. En de nieuwe cover is niet echt mooi

 • Blijft een leuk spel.. ik vind alleen erg jammer dat de ventje op de bikes gelijk verdwijnen naar een crash..

 • dat is gedaan voor de leeftijds rating. in de auto's zitten ook geen mensen.

 • heb er al 200+ uur opzitten, fucking awesome game :D

 • ik speel liever cod5 nu ik hem eindelijk hem ^^

 • cover ofwa dan ook ziet er echt lelijk uit jah maar of da me boeit da nou nie

 • Hoeveel gaat ie kosten???

 • waarom zou je deze kopen als je voor 30 euro paradise hebt en vervolgens alle updates gratis kan downloaden?

 • wanneer komt ie uit?

 • kijk wel

 • mss wel ja

 • Goed om de mensen te overhalen om hem te kopen; want ik heb hem al ^^

 • Inderdaad een heel goede game, en ben er zo blij om dat die updates gratis waren. Dat heeft mijn speel duur wel aanzienelijk verhoogd.

 • Ik zoek hem nog steeds in mijn exchange topic ^^

 • wat een scheitcover.. maja, de game klingt intressant. miss haal ik em wel ff

 • Nee dan koop ik eerder motorstorm

 • Nee, ik ga liever voor Midnight Club.

 • Ik ga dit zkr niet halen, dan haal ik wel midnight club. Ik vond burnout takedown op de xbox beter ={

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren