1. Def Jam: Fight for NY (PS2)

Def Jam: Fight for NY (PS2)

Fat Joe watching TV : “Yeah, het kookprogramma van Pamela Anderson is op TV, dat wordt weer kwijlen man, al dat lekkere eten. ‘Iemand klopt op de deur’ Yo, ik ben aan het werk kerel, dus zou je even willen ophoepelen, het werk verdwijnt niet uit zichzelf hoor! Nou waar heb ik die zak chips gelaten. ‘Wordt opnieuw geklopt’ Fat Joe, je moeder hier, als je die grote reet van je nou niet uit je zetel haalt, dan kom ik naar binnen en zal het je f***ing beste dag niet zijn! Fat Joe antwoordt: " Jij bent mijn moeder niet, die heeft geen zware stem, ze leeft zelfs niet meer ***!”

Bendes zijn in de hiphop wereld al lang niet zo speciaal meer, bijna iedere grotere rapper zingt en praat erover. Daarom is het ook niet zo raar dat maar liefst meer dan 40 hiphop supersterren hebben meegewerkt aan deze game. De game wil je dan ook een beter beeld geven op die oh zo beruchte ‘ghetto’ en welke rapper met kettingen wil daar nu geen deel van uit maken. Als ik één van hen was, dan had ik trouwens net hetzelfde gedaan, zeker als ik er ook nog eens wat aan verdien ook.

Je ziet ze namelijk ook een rolletje of een grote rol spelen in de ‘Story mode’. De één al een wat groter rolletje dan de ander, maar stuk voor stuk kan je ze bijna niet wegdenken. De rol die jij speelt wordt al snel duidelijk. Aan de hand van een grafisch strak uitziend filmpje, kom je te weten dat je een bendeleider hebt gered en in de bende zelf wordt opgenomen alsof je familie van hun bent. Al moet je wel eerst je eigen personage creëren. Dat vond ik persoonlijk een heel fijn en prachtig uitgewerkte modi. Je kan namelijk ongelooflijk veel keuzes maken in verband met hoe je personage eruit ziet. Zijn gezicht, kledingstijl, kapsel, tattoo’s, enzovoorts. Natuurlijk kan je ook de vechtstijl bepalen waarmee je de ghetto onderhanden neemt.

Er zijn vijf vechtstijlen die je kan leren en gebruiken, elk heeft zo zijn unieke stijl en is effectief tegen minstens één van de andere vier vechtstijlen. Ook kan je jouw vaardigheden uitbouwen met DEV-points (devellopment-points). Die kan je verdienen door gevechten te winnen. Die gevechten vind ik persoonlijk heel spectaculair en dat komt vooral door de vele overweldigende moves die je kan uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld een ‘Blazin move’ uitvoeren, maar dat kan pas als je de Momentum Stamina Meter gevuld hebt. Om die meter gevuld te krijgen moet je natuurlijk wel eerst de nodige klappen hebben uitgedeeld. Eenmaal zover, ontketend zich op jouw commando een naar mijn mening overdreven en onrealistische aanval, maar wie geeft daar nou om, het is leuk!

Vergezeld door een hoop liedjes van de betrokken rappers sla en stamp je jezelf een weg door je vele tegenstanders. Dit kan je doen door af en toe eens een tikje te geven, maar waarom dat doen als je ze ook een combo kan voorschotelen. Natuurlijk kan je ook hulp vragen en dat doe je door je tegenstander in het publiek te gooien. Zij houden hem/haar dan vast, gooien ermee, of slaan er lustig op los. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om even een flesje of een bezem te gaan vragen aan het publiek en geloof me, dat komt hard aan als je zoiets op je hoofd krijgt.

Omgevingen zijn dus van groot belang in deze game. Je kan ze namelijk in je voordeel gebruiken en dan is een gevecht snel beslist, maar grafisch laten ze toch af en toe een steekje vallen. Zo ziet het publiek er niet bepaald geweldig uit in vergelijking met de omgeving zelf, ze zien er veel te hoekig en soms zelfs bijna aliën-achtig uit bij momenten en dat vind ik jammer, want verder is de game grafisch enorm sterk. Al is er bij een shop een kleine LAG aanwezig in de story mode. Dit zijn kleine foutjes die gelukkig niet veel afdoen aan de game en zeker niet als je met vrienden de game begint te spelen

Zo kan je in team of tegen elkaar spelen met maximaal vier spelers. Je kan dan spelen met je gecreëerde personage of met een personage dat je vrij hebt gespeeld. Je vecht natuurlijk ook in de vrijgespeelde locaties. Het vechten zelf is net hetzelfde als in de story mode, alleen wat moeilijker. Het is logisch dat het een stuk spannender wordt, want een levend persoon is veel minder voorspelbaar dan een computer gestuurde tegenstander en dan is het natuurlijk zweten geblazen.

Over het algemeen is de speelduur in mijn ogen dus meer dan voldoende, want je bent er namelijk zo’n 25 uurtjes zoet mee. De vele extra’s die je vrijspeelt zijn ook de moeite waard, want daar was ik ook zo’n twee uurtjes mee bezig. Vooral het muziek gedeelte sprak mij erg aan en geloof me, daar speel je heel wat van vrij. Luisteren naar vette beats is dus de boodschap!

Conclusie en beoordeling

None

Rappers met een grote mond, spannende gevechten, leuke beats en nog veel meer, de game heeft het allemaal. De speelduur van deze game zal je dan ook zeker blij maken, want je kan er maar liefst 25 uur (minimum) van genieten. Ook de zalige multiplayer zal nog wat extra toevoegen aan deze unieke ervaring en daar kunnen zelfs de grafische foutjes niks aan veranderen. Het is een prachtige game, die je gewoon eens moet gespeeld hebben.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Over 40 rappers
 • Spannende gevechten
 • Veel originele sountracks
 • Aangename multiplayer
 • Minpunten
 • Grafische foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • InsideGamer is het perfecte voorbeeld voor de nieuwe Community's. :)

 • Vette shit leuk gedaan dit.

 • Nou nou, chapeau. De community update reviven is al een toffe prestatie, maar om er nog zo'n knap verhaal van te maken vereist skill :)

 • Lachen :D Dus hiervoor vroeg je die vragen xD

 • leuk gedaan :)

 • Vind het erg leuk dat jullie zoveel aandacht besteden aan de community. Dat is ook de reden dat ik m'n halve werkdag op IG rondhang.

 • Ik stem op Erik. Zijn log was vet!

 • Erik. Wat een Koninglog.

 • ja, de community is wel een van de sterkste punten van IG.  oh, en natuurlijk het snel plaatsen van nieuws. je ziet gewoon telkens weer een nieuw artikel verschijnen. en dit per dag. knap hoor ! ga zo door.

 • IK STA ER IN OMGOMGOMG

 • Aii gaat voor de weblog

 • Mooi artikel.

 • WTH K wist niet dat je van Nick kon veranderen. Moet ik maar eens doen. K vindt deze Nick namelijk nix :p  Weet iemand dat je da kan doen ? Anders word t zoeken geblazen :p

 • IG is echt geweldig! :D _O_

  THUDje…leuk interviewtje…:P

 • son goten, je moet minimaal 2 jaar lid wezen

  En dan kan je een mailtje naar bijvoorbeeld Rano sturen dat jij je naam wil veranderen

 • Damn, nja dan heb ik nog wel even te gaan :P. Nu weet ik in ieder geval wat me te doen staat. En die 2 jaar maak k wel vol. Easy Peasy. Aangezien IG Toch genoeg doet voor de Community blijf k hier nog wel 2 jaar hangen.

 • Echt leuk gedaan dit. Zelf heb ik gestemd op Aiii. Mooie plaatjes van zijn reis waarbij hij leuke dingen verteld. Nu wil ik echt naar Amerika!

 • ai ai ai

 • Leuk dat deze update weer terug is! Is dat memberinterview een soort vervanging voor de member van de maand-verkiezing trouwens? In ieder geval: mijn complimenten, hopelijk blijft het in de toekomst een leuke rubriek.

  O ja, komen met deze update nu ook die 'trofeeën' voor het winnen van de weblog/memberrecensie van de maand verkiezing terug? (A)

 • heel leuk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren