1. Gears of War (X360)

Gears of War (X360)

Gears of War was één van de allergrootste hypes van afgelopen jaar. Iedere keer dat er weer wat nieuws over deze game bekend werd, werden de mensen laaiend enthousiast. Voor de launch beschouwden vele Xbox 360 bezitters de game als Game of the Year, en terecht, Gears of War heeft namelijk vele prijzen in de wacht gesleept. Maar of het die prijzen nou echt wel waard was lees je in deze recensie.

In Gears of War speel je Marcus Fenix, een ex-soldaat die op een één of andere manier in de gevangenis is gekomen. De game begint wanneer je vriend Dominic je uit je cel bevrijdt. Daarna krijg je een keuze voor je kiezen; een tutorial of gelijk actie. Velen hebben Gears of War gekocht om de overdosis aan actie en die begonnen dan ook gelijk met vechten. Na ongeveer een kwartiertje is deze ietwat te makkelijke gevangenis afgelopen en begin je te spelen op de planet Sera. Op deze planeet Sera bevinden zich heel erg veel Locust, aan jou de taak om deze Locust horde te vernietigen en je door de vijf verschillende acts heen te banen. Vijf acts lijkt misschien veel te weinig, maar dat valt reuze mee: met één act ben je namelijk al snel anderhalf uur bezig, maar of dat écht genoeg is betwijfel ik.

Tijdens jouw reis op de planeet Sera word je bijgestaan door drie andere personen. Eén daarvan heb ik zojuist genoemd: Dominic, en de overige twee zijn Cole en Braird. Deze personen lopen er meer voor de opvulling bij, want je kunt alles over ze zeggen, behalve dat ze echt veel Locust neer knallen gedurende jouw reis over Sera. Af en toe word je opgesplitst in twee helften, en vrijwel altijd krijg je jouw grootste vriend Dominic met je mee. De vier personen die zich doorkruisen op Sera heet het COG team. Eigenlijk kan je zelfs zeggen dat de overige drie personages juist in de weg lopen, want je ziet het vaak gebeuren: jij knalt tien Locust overhoop en dan wil Braid, Cole of Dominic dat na doen (ja… heel stoer) en daarna vallen ze neer en is het weer aan jou de taak om het personage te redden. Wellicht blijven ze langer in leven als ze cover gaan zoeken, één heel erg belangrijk aspect uit Gears of War. Zonder cover ben je nergens en word je gegarandeerd afgemaakt door één Locust.

Wat overigens wél weer een groots pluspunt is, zijn de overweldigende graphics. De treurige sfeer brengt Gears of War perfect op je over omdat alles zeer gedetailleerd is. Tel daarbij de grauwe sfeer op en je hebt een pakket dat geen ander game op dit moment geëvenaard heeft. In de vorige alinea zat ik wel heel erg te zeuren over de teammaten, maar daar wil ik toch nog een puntje bij toevoegen: deze helpen ook mee aan de zojuist genoemde sfeer omdat ze zinnetjes zeggen waarbij je steeds meer zin hebt om door te spelen. Eén goed voorbeeld daarvan is: “Comon, let’s kick some asses!”. Ook op de geluiden is helemaal niets aan te merken, de kogels die de wapens afvuren lijken net echt. Deze wapens zijn trouwens geweldig. Zo heb je bijvoorbeeld een normale M16, maar ook een Torque Bow of een enorm krachtige sniper. De Torque Bow is een soort en met pijl en boog en als je iemand met zo’n pijl raakt knalt deze helemaal uit elkaar, wat op zijn minst enorm spectaculair te noemen is.

Als je eenmaal de game uitgespeeld hebt kan je altijd nog aan de slag met de meerspelerstand. De door mij meest gespeeld mode is Co-Op. Hierin kan je met je vrienden de wereld van Sera opnieuw betreden, wat er vanzelfsprekend voorzorgt dat ook je teammaten een beetje kunnen knallen. Maar ik kan het me heel erg goed voorstellen dat je na het uitspelen van de singleplayer Campain liever een paar potjes online of tegen je vriend knalt. Deze modus zit uiteraard ook in Gears of War verwerkt. In zo’n potje kan je kiezen tussen de Locust of een COG soldier. Wees niet getreurd, geen enkel team heeft een voordeel, alle wapens zijn gelijk en de COG soldier kan bijvoorbeeld ook niet harder rennen dan de Locust. Ook de wapens die door de levels heen verspreid zijn liggen op briljante plaatsen. Vrijwel alle mappen zijn symmetrisch en Epic heeft mooi alle wapens op dezelfde plekjes neergelegd, waardoor de mappen zeer gebalanceerd zijn en dus leuker te spelen.

Conclusie en beoordeling

Al met al is Gears of War een geslaagde game. Maar het is niet datgene wat ik verwacht had van de grootste hype van 2006. Dat neemt uiteraard niet weg, dat de graphics geweldig zijn en de gameplay ook uitmuntend te noemen is. Daarbij komt de sfeer en daarom geef ik deze game een terechte 9-.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Co-Op
 • Sfeer
 • Gameplay
 • Minpunten
 • AI teammaten
 • Ietwat korte singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • besteld bij gamehubs voor 35 euro!!!

  top shop. en ik kan niet wachten tot ik deze game vast heb.

 • De releasedatum is toch 19 November en niet 20 November of heb ik het aan het verkeerde einde ?

 • Ubisoft geeft zn games uit op donderdag

 • Inderdaad je hebt gelijk, ik had blijkbaar verkeerd gekeken.

 • Ik had me nog zo voorgenomen dit najaar niet nog eens 60 euro weg te leggen voor een spel. Het ziet er naar uit dat mijn voornemens zo zwak zijn als die van de gemiddelde het-is-Nieuwjaar-dus-ik-stop-met-roken-voornemer.

 • Dan zoek je een goedkopere winkel op of je wacht een tijdje tot hij goedkoper is duhh.

 • Doe niet zo bijdehand. Of niet zo niet-slim. Het was niet superletterlijk bedoeld ;).

 • Geweldig spel alleen jeukt om echt om niet een paar dingen te veranderen: Er zijn niet alleen ninjutsu's maar ook kinjutsu genjustu Taijutsu Fuuinjutsu Kuchiyose no Jutsu(summoning technique) en Doujutsu Haha snap dat het voor mensen die nog nooit naruto hebben gezien makkelijk is onder de naam \"ninjustsu\" maar kon het niet laten dit er even bij te zetten. En trouwens een prachtige gespeeld 'recensie';)

 • ik heb hem vandaag al zien liggen bij de MM in Almere :O

 • Ik vind de persoages er dit keer ook beter uit zien als in deel 1

 • Geen ps3 versie ? spijtig

 • Deze koop ik zeker, Maar weer iemand tot welke episode de broken bond gaat ??  Ik wil natuurlijk niet weten wat er in de afleveringen gebeurt waar ik nog niet ben.

 • vond de demo erg vet, alleen moet ik RoaN nog uitspelen, nog een klein stukje

 • Zker halen! Ziet er goed uit! eindelijk niet meer alleen ronddwalen maar in een groep. Alleen helaas dat er nog geen Naruto Shippuuden X360 game nog is.

 • Ja deze wordt zeker goed, mooie stijl.

 • ik weet niet ik ben fan van de anime en ook van naruto shippuden series maar deze word meschien beetje mooi,ik vind persoonlijk NARUTO STORM veel en veel beter uit zien. maar we wachten wel af

 • erg tof, ga hem zeker halen!

 • Ik heb er zin in! :D

  Zeker een game die ik graag wil hebben.

 • kan niet wachten

  en als mensen hem al bij de MM in Almere hebben gezien

  pik ik hem ff snel op onderweg naar school xD

 • Kweenie of ik hem ga halen ben een enorme fan van de anime maar denk toch niet dat dit spel me lang zoet zal houden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren