1. E3: Worms Forts Under Siege

E3: Worms Forts Under Siege

De Worms serie is niet meer uit het huidige spelaanbod weg te denken. Het begon allemaal in de jaren negentig toen de Wormen de Megadrive, de SNES, de PC en later onder andere de PlayStation wisten te veroveren. Het was een enorm succes en kreeg een aantal vervolgen. Vorig jaar namen de Wormen een nieuwe stap en kregen zij een 3D uiterlijk. Dit jaar moeten de Wormen vijandelijke forten afknallen.

Inderdaad, de nadruk ligt niet meer op het afknallen van de vijandelijke Worm, maar in plaats daarvan moeten er nu complete forten met de grond gelijk gemaakt worden. Wij hebben eerlijk gezegd onze twijfels hierbij, want het afknallen van Wormen, inclusief de grappige sterfscènes, was erg leuk. Overigens kun je nog steeds Wormen schieten, maar doordat een fort onder andere over een ziekenhuis kan beschikken, waarin Wormen tot leven gewekt kunnen worden, heeft dat eigenlijk weinig zin.

Het wapenarsenaal is door deze gameplay wending ook flink aangepakt. Voorheen kon er geschoten worden met onder andere bananen en koeien, nu zijn het vooral katapulten en meer van dat soort ongein dat de klok slaat. Overigens zijn de wapens gebaseerd op de tijd waarin je speelt. Er zijn vier verschillende tijden waarin Worms zich afspeelt: Egyptische gloriedagen, Romeinse Rijk, de Middeleeuwen en het verre Oosten.

Naast het vernietigen van het vijandelijke fort is het ook nodig om zelf een fort te bouwen en het zo strategisch mogelijk te verdedigen. Zo kun je torens, afweergeschut en ziekenhuizen bouwen.

De belangrijkste verbetering ten opzichte van Worms 3D is dat het spel naast de PC nu ook op de Xbox online speelbaar zal zijn. Helaas voor de PlayStation 2 eigenaren, op jullie console zal je toch echt met vrienden op de bank moeten spelen. Op de Xbox en PC kun je met vier man tegelijk spelen, om samen uit te vechten wie de beste fort-sloper is.

Het spel ziet er nagenoeg hetzelfde uit als Worms 3D. Wel is er een opmerkelijk groot verschil tussen de PlayStation 2 en de Xbox versie, waarbij de tweede er velen malen mooier uit zag op de E3. Gelukkig hebben de makers nog een aantal maanden de tijd om die verschillen weg te poetsen.

Ikzelf ben niet erg enthousiast over het nieuwe concept, maar de toevoeging van Xbox Live kan veel goed maken. Het kan met Worms: Forts Under Siege momenteel twee kanten op. Laten we maar hopen dat het de goede kant op gaat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze game heb ik vroeger nog veel gespeeld. Leuke tijden waren dat :D

 • worms blijft stoer :d

 • Geef mij maar de retro worms _0_

 • waarom weer eens niet op de cube |(

 • Ze hadden wel een cube versie klaar liggen, maar de publisher vond de verkopen van Worms3D erg tegenvallen op de gamecube.

 • @ olimario omdat worms 3d op de cube niet zo goed verkocht heeft.  Ik verheug mij erg op dit spel nu xbox live hem ondersteund is het natuurlijk helemaal toppie. Ik vond de retro worms ook cool maar

  ik vind worms 3d wel veel beter want je hebt op deze manier veel

  meer vrijheid namenlijk.


 • worms zijn leuk:) maar zoals motionman zegt geef mij maar de retro wormen

 • leuk, alleen waarom is dit niet voor de Gamecube? Volgens mij worden veel spellen wel uitgebracht op de PC/Xbox/PS2 maar niet op de Gamecube.

 • Puh, als ie niet meer op de cube uitkomt hoef ik hem niet meer ook. Nieuwe opzet bevalt me eigenlijk ook niet, geef mij ook maar de oude worms. Voor hetzelfde geld word dit weer zo'n fiasco als Worms Blast…

 • 2d is cooler dan 3d worms..dat bewees worms 3d…hopen dat deze het tegendeel bewijst

 • ze zouden er een arcadeknaller van moeten maken, zou me best leuk lijken. dat om de beurten is een beetje uit de tijd

 • Lijkt me idd ook wel grappig…

 • Nice game, maar niet echt origineel tegenover worms 3D

 • ziet er wel droog uit, heb worms 3D gespeeld was ook lache

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren