1. Pixsolated.1 - Nintendo Online...

Pixsolated.1 - Nintendo Online...

Verwacht niet een al te diepgaande blog hier maar ik moet het toch echt even kwijt. Sinds kort ben ik mezelf een beetje aan het verdiepen in Pokémon Diamond voor de DS. Mijn eerste Nintendo game met online functionaliteit. Ik heb de game al een tijdje en heb nog nooit een direct gevecht of een directe trade gehad met iemand. Het enige wat gewoon goed "out of the box" werkt is het anonieme global trading. Waarbij je gewoon een beestje online zet en wat je er voor terug wilt en dan komt iemand die vanzelf tegen. Ik heb wel mensen toegevoegd met die vreselijke 12 cijfertjes, maar of ze mij toegevoegd hebben? Ik zou het niet weten.

Hetzelfde geld voor de Wii. Ik dacht ik voeg even iemand toe, diegene krijgt vervolgens geen bericht op zijn Wii, deze persoon heeft jij toegevoegd. Nee jij moet die persoon zelf op de hoogte stellen en dan is het nog maar de vraag of ze ooit zin hebben om jou eens toe te voegen. Omdat ze die code weer ergens op moeten schrijven, om vervolgens naar de Wii te lopen en de code daar in te voeren.

Over gebruiksonvriendelijk gesproken, geef mij een profiel op mijn Wii met mijn Mii en een profielnaam. Geef het adresboek een invite functie en intergreer de profielen in iedere online Wii game á la xbox live. Geen gezeur over gamen met vreemden want zolang je een nickname hebt en that's it kan er geen hond achterkomen wie jij bent. Tenzij je natuurlijk Jan heet en je nickname Jan is, dan begrijp je het idee van een nickname gewoon niet. Geef dan duidelijk aan dat je nickname niet je eigen naam moet zijn als je zo bang bent als ontwikkelaar voor dat soort dingen.

Maar goed ik hoop van harte dat de online functionaliteit bij een game als Smash Bros er niet onder gaat leiden. Gelukkig is er dan ook een random selection functie, maar wat nou als je ooit weer tegen die ene Samus wil vechten? So much voor een goede online community.

Word wakker...

Dit artikel delen

Over de auteur