1. Far Cry Vengeance (Wii)

Far Cry Vengeance (Wii)

Al schietend door de jungle begrijp ik maar niet waarom deze game overal zo afgekraakt wordt. "Schrijf er een recensie van" is het eerste wat in me opkomt. Ik rij nog even verder op mijn Quad en geniet van de eindeloze wereld, die Far Cry Vengeance heet.

Far Cry Vengeance is een shooter die erg veel kritiek te verduren heeft gekregen. Mijn mening was dat de screenshots wel een vertekend beeld moesten geven dus ik naar de winkel. Krijg ik gelijk of moet ik toch toegeven aan de massa-mening ?

BELEVING

Als ik FCV (Far Cry Vengeance) opstart valt me gelijk op hoe duidelijk de menu's zijn vormgegeven. Ik krijg gelijk de neiging om naar de multiplayer te gaan maar besluit eerst de singleplayer te proberen. Ik stap de jungle in met enkel een pistool en een kapmes, en wordt gelijk overdonderd door de enorme wereld. Ik zie allerlei missies op mijn kaart verschijnen en kan zwemmend of per boot naar verschillende eilanden reizen. Het water glanst, de zon schijnt en ik heb het geweldig naar mijn zin. Ik vaar de hele wereld door, waar ik best wat tijd voor nodig had, en verbaas me nog maar eens over de mooie omgeving. Dit zijn toch hele andere beelden als de screenshots op het internet. Een enorme wereld die helemaal vrij te ontdekken is en zonder laadtijden ! Ik vaar naar een eiland waar ik een uitkijkpost opblaas, vaar snel verder om een gijzelaar te bevrijden van de guerilla's en ik blijf constant allert op vijanden die opduiken.

BESTURING

De besturing in FCV is precies wat je ervan verwacht. Met de pointer richt je en met de nunchuck beweeg je. Een snelle beweging omhoog met de nunchuck betekent een sprong of zijwaartse beweging. Wapens wisselen doe je met de vierpuntstoets en met de "A" knop schakel je ook de predator mode in als je genoeg punten hebt. De besturing werkt veel beter dan Far Cry op de Xbox360 die ik als vergelijking ook gespeeld heb. Je kunt met een hakbeweging je mes activeren en daarmee je vijand onthoofden. Dit is een leuke extra.

A.I.

De wereld van FCV is dus enorm en helemaal te ontdekken zonder laadtijden. Je kunt zelf de volgorde van je missies kiezen of de verhaallijn volgen. De eilanden zijn mooi vormgegeven en de Nintendo 64 - blokjes van de screenshots zijn verdwenen. De missies op de eilanden zijn gemakkelijk door te lopen als je op "easy" speelt maar zijn echt een bittere pil als je ze op "hard" wilt doorlopen. De A.I. van de tegenstanders is gewoon heel goed. Ik probeer mijn tegenstanders van ver om te leggen met een machinegeweer en van dichtbij met mijn kapmes. Het leuke is dat de tegenstander zich steeds anders wapent tegen mij en me soms ook besluipt en aanvalt met messen of verdovende pijlen.

WAPENS EN MISSIES

De eilanden zijn te voet te ontdekken of per jeep/squad. Ik moet wel eerlijk zeggen dat deze besturing me wat tegenvalt maar het is gelukkig niet van strategisch belang om ze te gebruiken. Soms moet je in een missie een bepaalde afstand in een jeep afleggen, wat wel eens tot frustraties kan leiden. Gelukkig zijn de wapens in FCV wel erg uitgebreid. Je hebt pistolen, machinegeweren, jachtgeweren, messen, snipers, bamboestok om pijlen mee te schieten en nog veel meer.

GRAPHICS

Waren de voertuigen een minpuntje, dan zijn de graphics een pluspunt. Ik had geen moment het idee met een gamecube/n64 game te maken te hebben. Het zag er verfrissend uit en dat op mijn 37cm TV. Het water is mooi, de omgeving goed vormgegeven en dat alles dus zonder laadtijden.

MULTIPLAYER

Er zijn verschillende multiplayer modes in FCV waaronder de bekende Predator mode. Hierin is iemand de predator met bovennatuurlijke krachten maar zonder wapens, en de ander een gewoon iemand met een uitgebreid wapenarsenaal. Dit levert dus echt geweldige momenten op met vrienden op de bank. Je voelt je constant onder druk staan als je geen predator bent en zoekt constant touwen of andere dingen in de omgeving die je kunt gebruiken om je te verplaatsen. Je staat gewoon nooit stil. Leuk is dat de predator niet kan healen en de anderen wel. Zo staat ook de predator onder druk om vaak gebruik te maken van stealth acties. Vind je die constante druk niets, dan schakel je predator uit en blijft er een gewone pot knallen over.

AANRADER ?

Ik hoop dat ik met deze recensie heb laten zien dat Far Cry Vengeance absoluut geen slechte game is en gegarandeerd staat voor vele uren plezier. Toch is het moeilijk om een game met deze negatieve publiciteit te beoordelen omdat je eigenlijk al met een verkeerd beeld de game bekijkt. Ik raad dan ook aan om de game eens ergens te proberen en laat je verbazen door de vele mogelijkheden die deze game je bied.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een game waar je echt eens voor moet gaan zitten. Zet je mode op "Hard" en ploeter je een weg door de jungle, een wereld die voor je gevoel niet ophoud. Ben je klaar met de singleplayer van ruim 20 uur, nodig wat vrienden uit en ga lekker multiplayeren.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Wapens
 • A.I.
 • Levensduur singleplayer(20 uur)
 • Enorme wereld
 • Minpunten
 • Slechte besturing voertuigen
 • Negatieve publiciteit

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • euhm ja dat is nogal wat.

 • SAY WHAT!?

 • Mount stelt dat dit slechts het \"begin\" is  Begin? In drie jaar hebben ze 25 miljoen verkocht en dan is dit het `begin`. Wees nou maar blij dat jullie zoveel hebben kunnen verkopen.

 • Ik wil 100 miljoen games kopen. XP

 • Nou succes.. Ik denk niet dat het ze gaat lukken als Microsoft weer de eerste wil zijn met een Next-Gen console.

 • Noemen ze dit het begin? Volgens mij is de Xbox toch al een paar jaartjes oud. Hoe lang verwachten ze dat dit ding mee draait?

 • WOW 0_o

  veel geluk….

  maak liever een nieuwe console :)

 • @link211  Volgens mij kan het ongeveer 5 jaar meedraaien. Of was het 8?

 • Nou, om mij te gaan overtuigen voor de nieuwste next-gen console die Microsoft uit gaat brengen, moeten ze (vindt ik) nog wat meer exlusive toppers (zoals Gears of War en Halo, dat zijn de enige redenen waarom ik een xbox 360 zou kopen, als ik genoeg geld had)  en Microsoft, na 3 jaar pas 25 miljoen verkocht, denk niet dat 100 miljoen dan zo snel lukt =P

 • @ Burak  denk dat ie nog wel een jaartje of 5 meedraait, totdat Microsoft weer (te snel) een next-gen in de winkels dropt

 • ze kunnen wel zoveel willen. ik denk zelf dat het ze niet gaat lukken. de prijs is natuurlijk heel mooi maar dat zet dan ook weer vraagtekens bij de kwaliteit van het product. ookal zit dat wel goed

 • Umm, Microsoft wil zoveel ;).  Ach, mij hebben ze, i'm one of them now.. :)

 • Hmm, ze willen denk ik iets te veel. Maar dromen kan geen kwaad;-)  Wat ik echter niet snap is dat hier mensen klagen over het assortiment aan games voor de Xbox. Want naar mijn mening heeft de Xdoos ieder jaar de beste line-up gehad tot nu toe, en gaat dat ook niet veranderen.

 • Hahahahahaha. Bedankt, MS, you made my day

 • Maak 'm maar een euro of twintig, dan zal het niet lang duren..

 • Hahah echt niet, de enige console die dat succes kon bereiken was de ps2  De gamemarkt is ondertussen veel te breed geworden om 1 console zo te laten uitblinken

 • Ik denk datz e dit beter bij hun nextgen console kunnen proberen. Maar als er van de consoles die nu in de winkel liggen er 1 de 100 miljoen zal halen is dat denk ik de Wii.  Succes ms ;)

 • laat ze maar dromen

 • Moeten ze eerst maar is die kut Red Ring of Death helemaal weghalen.

  Heb er deze week heel toevalig de eerste gekregen. >:(

 • Hahahaha dat gaan ze dus nooit halen he.

  De 360 verkoopt nu al waardeloos.  De enigste die een kans heeft dat te bereiken is de Wii.

  Die verkoopt meer dan 1.5 miljoen per maand waar de 360 nog geen half miljoen verkoopt.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren