1. TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Alleen kom je niet ver, een spreekwoord dat wel eens word gezegd door iedereen die op deze wereldbol rondloopt. Op zo'n momenten wens je gewoon dat er een mogelijkheid is om je te vermenigvuldigen, terwijl jouw klonen dan weer net als jou zijn en niet van die nikszeggende zombies. Helaas is dat op het moment van schrijven nog niet mogelijk, maar ooit zal dit wel mogelijk zijn. Tot die tijd amuseer ik mij met een degelijk alternatief, namelijk met TimeSplitters: Future Perfect. We zijn in het jaar 2401, van de mensheid blijft er nog weinig over. Dit door de oorlog tegen de TimeSplitters, bovennatuurlijk wezens die honderd jaar geleden ineens de aarde kwamen bezetten en nu ligt alle hoop op Cortez z'n schouders.

Cortez is een soort Vin Diesel te noemen, dit door de kenmerkende kaalgeschoren kop en de vele spieren die dit personage heeft. Deze wist in het vorige deel - TimeSplitters 2 dus - de Time Crystals te vergaren en moet nu proberen de oorlog tussen de mensheid en TimeSplitters te voorkomen. Dit kan hij op twee manieren doen: of hij zoekt naar een glimp van dit bovennatuurlijk ras doorheen de vele tijdzones of hij gaat op zoek naar de bron, wat uiteraard zijn keus wordt. Eerst nog even een TimeSplitter wat kogels door z'n hersens jagen en Cortez kan eindelijk vertrekken. Zijn eerste tijdreis brengt ons naar 1924, waar volgens wetenschapster Anya de eerste sporen van tijdreizen zijn gevonden. Echter kiest Cortez het slechtste moment uit, aangezien het eiland waar een spoor richting de TimeSplitters zich zou bevinden op dat moment onder vuur wordt genomen door de Britse marine. Een geluk bij een ongeluk beland je in een bootje van iemand die ook op het eiland moet zijn en samen trekken jullie erop uit.

Zo ga je door een heleboel tijdstromen waar jij een zeker iemand genaamd Crow achtervolgd. Cortez komt zo ook terecht in 1994, waar hij de Brotherhood of Ultrascience binnendringt. Wederom krijg je hulp, dit van een meisje met een best grote cupmaat en een voorliefde voor de legende die de stad waar je in beland zou kennen. Zo zou in dit Brotherhoodhuis zombies worden gekweekt als wietplantjes, dit met meer mislukkingen dan successen. Het eeuwige leven dat beloofd hield de moed er bij de vele wetenschappers in, maar hier blijft na een stormvloed aan zombies die alles en iedereen een kopje kleiner maken weinig van over. Jij bent echter beter uitgerust dan die wetenschappers, want per missie krijg je een aantal wapens voorgeschoteld. Meestal begin je met een handpistool of honkbalknuppel, maar doorheen de levels kan je dan weer een boel wapens verzamelen verschillend van vlammenwerpers tot raketlanceerders. Aan wapentuig alvast geen tekort en buiten de kompanen kom je jezelf meermaals tegen. Jij geeft jezelf dan een sleutel, maar meestal komt je tweede ik je helpen door middel van puur afslachten van vijanden of het doen van meerdere taken. Maar denk eraan, het blijft Cortez!

De Singleplayer weet een zeer goede indruk na te laten, maar zelfs beginnende gamers kunnen deze game binnen de zes uren uitspelen op eender welk niveau. Geen van elk zal de ultieme uitdaging bieden die je van een degelijke shooter verwacht, maar dit wordt vergeven dankzij de enorme hoeveelheid humor. Tijdens de cutscenes - ik zeg je, dat zijn er best veel - lijkt zelfs de meest humorloze situatie te veranderen naar een lachfestijn. Deze humor valt in elk level terug te vinden, wat ook een drijfveer is om door te spelen. Echter was het iets anders dat mij dreef om verder te gaan met deze game, namelijk de vele unlockables die deze game heeft.

De unlockables verschillen van personen uit vorige TimeSplitters-delen tot het krijgen van een nieuw wapen in de Multiplayermode. En nu we het toch over de Multiplayer hebben, dit zal de meeste gamers aanspreken om de game te kopen. Net als in het vorige deel bezit TimeSplitters: Future Perfect een grandioze en dominerende Multiplayer. Je krijgt, mocht je alles unlockt hebben, de keus uit meer dan 100 personages. Deze verschillen van Cortez in verschillende kostuums tot de vele femme fatales die deze game heeft. Helaas moest er op één punt wel meer aandacht worden gestoken, de graphics met name. Deze laten om de zoveel tijd een steekje vallen, maar kan dankzij het goede stemmenwerk nog net door de beugel. Iets wat de game nog een beetje meer speelwaarde geeft is de mogelijkheid om online te gaan en de Mapmaker. Samen met andere spelers kan je online jouw zelfgemaakte maps delen en er gevechtjes op houden tegen vrienden of toevallige bezoekers. TimeSplitters: Future Perfect heeft dus meer dan genoeg te bieden voor iedereen!

Conclusie en beoordeling

None

Net als de vorige TimeSplittersgame, weet dit deel een enorme indruk na te laten. Buiten een wat korte Singleplayer is deze game bijna net zoals de titel zegt: perfect! Er word genoeg aangeboden voor ieder soort gamer en met name de Multiplayerliefhebbers zullen deze game zeker kunnen waarderen. Niet wachten, maar kopen die handel!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Knotsgekke verhaallijn
 • Grote hoeveelheid wapens
 • De raarste kompanen
 • Jezelf vooruithelpen in de levels
 • Audiovisueel kan het door de beugel
 • De dominerende Multiplayer
 • De vele unlockables
 • Minpunten
 • Korte singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • triest, dat je daar dan nog extra voor moet betalen

 • WTF 10 euro voor een body kit

 • Je bent compleet retarded als je voor zo'n schijtgame DLC gaat aanschaffen. :)  dlc die overigens ongtwijfeld al op de disc staat btw lol

 • Dat is duur. Laat maar, het is het niet waard.

 • Oftewel, dit had allang in de game moeten kunnen zitten en EA naait ons weer even flink.  Overigens niet alleen EA die dat doet, maar nobele ontwikkelaars als Valve mogen wat mij betreft de trend gaan zetten, want dit slaat nergens op.

 • Heb er maar 1 woord voor: triest

 • Echt een dikke Fuck You naar zulke vormen van DLC!  Bah, ik word er misselijk van!

 • Typisch EA :(

 • neem een voorbeeld aan criterion EA Black Box Noobs

 • ah damn ik kan niet wachten op NFS :D

 • Need for Speed: Undercover Ultimate Performance Bundle (€ 10,00)  Wtf, dus om een betere auto te krijgen moet je 10 euro bij gaan dokken?

  Dacht het dus ff niet.


 • Unlock je die kits niet door gewoon te spelen ?!

  ( en is betalen voor deze content gewoon een makkelijke manier om het meteen te hebben ?! )  Anders : zeer triest van EA.


 • Hahaha… Omg.. Dus als je alles zou kopen.. Kost ie ruim 100 euri's..  LOL!

 • PS3&Xbox360 dat is ook zo.

  Je moet gewoon de verhaal doorspelen wil je die kit's kunnen gebruiken. Voor mensen die daar geen zin in hebben is dit DLC.

 • Hmm ben blij dat ik burnout paradise heb… FREE DLC!

 • DUUR!

 • Op de Collectors Edition Upgrade na, is deze DLC waardeloos. Die packs unlocken alleen de auto's/items. Op de site van PlayStation staan alle packs, met een kleine notitie: \"Note: all cars/items in this package can be unlocked without purchase by progressing through Career.'\"  Je hoeft ze dus niet aan te schaffen, en kunt alles gewoon vrijspelen tijdens de career. De enige update die z'n geld écht waard is is de Collectors Edition Upgrade. Met deze upgrade krijg je de 2006 Koeniggsigg CCX, 2006 Dodge Challenger Concept, 2007 Porsche Cayman S, 2007 BMW Z4 M, 2007 Mercedes SL 65 AMG, 12 nieuwe Sprint, Circuit en Checkpoint races, 40 nieuwe (exclusieve) vinyls en een aantal speciaal getunede versies van auto's om te gebruiken in de Quick Race en Online modi.

 • Duur veel te duur

 • Ik hou me niet een bezig met de bodykit van m`n eigen auto. Laat staan dat ik me hiermee bezig ga houden.

 • *kots*

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren