1. Harry Potter en de Geheime Kamer (PC)

Harry Potter en de Geheime Kamer (PC)

En dan ben je van een simpele huisvrouw één van de rijkste vrouw van Engeland geworden. Dat overkwam de schrijfster van de wereldberoemde Harry Potter reeks. Maar hoe doe je nou zo iets. Een beetje van magie en een beetje van jezelf. Op het moment van schrijven zijn er vier films en games uit. Er zijn ook al zes boeken verschenen en het duurt niet meer lang voordat we nog een film en boek kunnen verwachten. De boeken zijn top, de films zijn stuk voor stuk goed en de games zijn…

Harry Potter en de Geheime Kamer verteld het verhaal over Harry Potter die nu inmiddels al een jaar op Zweinstein zit. In zijn eerste jaar is er veel veranderd. Maar nu lijkt "Hij Die Niet Genoemd Mag Worden" wat naar de achtergrond te zijn geschoven en alles lijkt rustig. Maar dat is zeker niet voor lang, want na een tijd wordt er een kat versteend en daarna nog meer leerlingen. Bovendien hoor je ook nog stemmen die andere niet horen en is er een huiself die Harry waarschuwt. Het gaat dus weer lekker goed in Harry Potter land. In het begin van het spel krijg je nog even de basis beginsels uitgelegd. Er is echter niets veranderd aan de besturing, maar ze hadden het wel een beetje kunnen verbeteren, want de

besturing is nog steeds niet optimaal. Je loopt gewoon zoals je dat met de meeste spellen doet, met de muis kijk je rond en stuur je Harry een beetje. Met de linkermuisknop doe je spreuken en met die andere knop laat je Harry springen over gevaarlijke hindernissen.De besturing is heel simpel en eigenlijk is heel het spel zo ontzettend simpel. De puzzels zijn echt om te janken, de hindernissen zijn ook niet veel soeps en de vijanden zijn zo dom als een ezel die zich drie keer aan de zelfde steen stoot. Nu is het begrijpelijk dat het spel voor kleinere kinderen is, maar die kunnen het spel nog redelijk gemakkelijk uitspelen. Net zoals het vorige deel stelt dit Harry Potter spel qua moeilijkheid niets voor en het is ook nog veel te kort.

Grafisch is deze Harry Potter ook ver ondermaats. Het lijkt wel of de graphics van de N64 komen en dat is niet overdreven bedoeld. Het ziet er allemaal wat cartoon achting uit, maar dan springen de pixels werkelijk je beeld uit. Het geluid is daarentegen een lekker gevoel in je oor. Het helpt het sfeertje van deze game omhoog te krikken. Het sfeertje is in dit spel weer goed uitgewerkt en het kasteel lijkt ook zoals in de film. Alleen verpesten de stemmen zowel in het Nederlans en in het Engels het gewoon, want die zijn namelijk te gay voor woorden.Naast het hoofdverhaal te volgen moet je ook naar verschillende lessen toe. Hier leer je weer nieuwe spreuken, die overigens niet allemaal te vinden zijn in de boeken en films. Deze spreuken zijn dan weer handig om in en rondom het kasteel nieuwe tovenaarskaarten te vinden. Dit is erg leuk om te doen, want het je moet soms wel een beetje goed zoeken om zo´n kaart te vinden. Ook zijn er nog Smekies en andere dingen te verzamelen. Als je deze game vergelijkt met de vorige dan merk je dat dit spel een stuk completer is en er zijn ook wat meer dingen te doen. Zo kun je nog steeds zwerkbal doen, maar ook kan je naar de Dueleersclub gaan en daar iedereen eens onder vuur nemen met je spreuken.

Conclusie en beoordeling

None

... eigenlijk best slecht. Grafisch valt het tegen, het is veel te gemakkelijk en je hebt het zo uitgespeeld. Daar bovenop kon de besturing ook wel wat soepeler. De stemmen zijn niet om aan te horen wat allemaal heel jammer is. Enkele goede puntjes aan het spel zijn toch wel het sfeertje en de tovenaarskaarten verzamelen.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Sfeertje
 • Tovernaarskaarten verzamelen
 • Minpunten
 • Besturing kan beter
 • Graphics
 • De stemmen
 • Te makkelijk
 • Te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hm ik heb echt geen zin om te moeten betalen.

 • Moet je hier voor betalen dan?

 • Hahaha online nog eens betalen echt niet.

  Installeer al die troep niet klaar MS zoekt maar een andere weg daarvoor. Ik kan alles zo van internet plukken aan info en demo's dus waarom zou ik gaan betalen voor dat soort service onderdelen.

 • Alsof Games for Windows echt populair is :P

 • wie koopt er nou games voor de PC/laptop =P  consoles zijn veel beter (en goedkoper)

 • Het 'nieuwe' Games for Windows - LIVE moet over twee á drie weken verschijnen. ??

  Volgens Majornelson is die gewoon al online:

  http://majornelson.com/archive/2008/11/12/games-for-windows-live-update.aspx

 • tijdelijk volledig gratis gemaakt?  Waarom niet voor altijd, ze gaan het echt niet redden als het betaalt blijft / wordt :P

 • wie koopt er nou games voor de PC/laptop =P  consoles zijn veel beter (en goedkoper)

  1. mijn pc is beter dan jou console  2. mijn pc games zijn goedkoper dan jou console games.  nu jij weer :P


 • tja, ik vindt het nog steeds genaaid dat je moet betalen voor die online service.

 • @Megalodon  Helemaal mee eens.

 • We zullen zien. :)

 • is GfW-Live nu gratis ? :D  wie koopt er nou games voor de PC/laptop =P  consoles zijn veel beter (en goedkoper)  Als je er niks over weet houd je mond dan gewoon.  @Megalodon:  precies.

 • Inderdaad, wie koopt er nou games voor de PC. Downloaden is net zo makkelijk én gratis!

 • 1. mijn pc is beter dan jou console  2. mijn pc games zijn goedkoper dan jou console games.  nu jij weer :P

  Mijn console is vele malen goedkoper en behoeft niet elk jaar een upgrade van een paar honderd euro.

  Nu jij weer. :P

 • @Swiep, mijn pc heeft nog geen enkele upgrade gehad en hij draait nu al 3 jaar alle spellen af.  Beat that

 • SCREW YOU INTERNET IS FREE (FOR PC)

 • \"Mijn console is vele malen goedkoper en behoeft niet elk jaar een upgrade van een paar honderd euro.\"  Dat hoeft mijn PC ook niet. ;)

  PC heeft mods, met meer mensen tegelijk online, goedkopere games, betere graphics, hogere resoluties en in veel gevallen een betere besturing.  Windows is overigens erg dom als ze denken dat PC gamers willen betalen voor een programma waar wij in feite niks aan hebben. Steam is in grote lijnen hetzelfde, zover ik weet, en is nog eens gratis ook.
 • Dit wordt helemaal niks. Om eerst een filmjpe te donwloaden moet je een spel starten. Dan kan je zet zogoed op internet zoeken naar het zelfde filmpje.  @L!nkin-: Kijk is wie het zegt.  @Megalodon: Een goede Game PC kost zeker rond de 1000 euro. Om een aantal jaar moet je een nieuwe PC kopen omdat sommige games deze op high niet aankunnen. PC games mogen dan wel goedkoper zijn, maar de aanschaf daarvan ligt veel hoger.  @Rau the Legendary: De PS3 heeft mods, je kan ook met veel man online. Graphics verschillen nu nog niet zo erg veel. Consoles kunnen 1080p aan, dus Full HD.

 • als je hier geld voor betaald is er echt iets goed mis met je

 • @MEGALODON en mantisnl en l!nkin  precies!!!!! helemaal mee eens.  De pc is gewoon vele malen beter dan een console, je kan er van alles op doen.

  kun jij je console upgraden met DRIE videokaarten???????? denk t niet  @Tenshu

  mijn gamePC kostte maar 500 euro!!! de pc kan ook FullHD afspelen, nog beter dan dat zelfs.  LANG LEVE DE PC!!!!!!  nu julliePlaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren