1. Need for Speed: Most Wanted (NGC)

Need for Speed: Most Wanted (NGC)

Ik kan het nog steeds niet geloven, na al die uren werk aan mijn motor en de vele races die ik heb gewonnen. Razor, die vuile valsspeler! Hij mag dan misschien in korte tijd van niksnut naar een Blacklistracer zijn gegaan, hij kon het niet laten m'n benzinetank te saboteren en hierdoor ging ik door een politie-inval voor zes maanden de bak in. Nu, na al die tijd in een nauwe cel te hebben doorgebracht is het tijd om Razor een lesje te leren. Echter, doordat hij mijn auto won bij onze vorige race, heeft hij zichzelf naar de eerste plaats van de Blacklist gewerkt. Hem een klap geven zal dus geen verschil maken, z'n plaats overnemen als beste racer wel.

Het begint allemaal bij het kiezen van een nieuwe auto, maar deze zijn zoals je misschien al verwacht niet veel soeps en een auto hebben is niet genoeg om tegen een valsspeler als Razor te winnen. Je moet je respect terugwinnen bij straatracers en opnieuw één van de beste worden. Dit lukt natuurlijk niet door de regels na te leven en braaf onder het snelheidslimiet te blijven. Deze game draait om keihard racen, je tegenstanders verpulveren en de politie op een afstand houden. Dat zijn toch zeker de drie hoofdelementen en hierop moet je steunen tijdens elke race. Doe je dit met het nodige vertrouwen, kan je om de zoveel tijd het opnemen tegen een Blacklistracer en deze zijn zeker niet de eerste de beste boerenkinkel met een auto.

Deze zogenaamde Blacklistracers hebben eisen waaraan jij moet voldoen, wil je jezelf tegen één van hen meten. Zo moet je een aantal racers verslaan van ongeveer jouw niveau op dat moment en de politie een hoge prijs op je hoofd laten zetten. Laatstgenoemde kun je doen door de wegpiraat te spelen, staatseigendom te vernietigen en het snelheidslimiet te overtreden. Hierdoor trek je de aandacht van de vele politiewagens en Undercoveragenten die overal rond rijden. Door deze tot een achtervolging te dwingen kun je Bounty verzamelen en zo zullen de Blacklistracers meer naar jou en je prestaties op het illegale racecircuit gaan kijken. Iets dat je hierbij helpt is de enorme soepele besturing, nog nooit ben je zo snel door een bocht gegaan. Toch moet je na het tunen van je auto oppassen, want zelfs de kleinste verandering kan je het moeilijker maken om goed op de weg te blijven. En nu we toch het onderwerp tunen hebben bereikt, moet ik zeggen dat je er zeker van mag zijn dat je niet teleurgesteld zult zijn. Wel kan je niet meer elk stuk apart - dan hebben we het over rims en bumpers - aan je auto zetten en krijg je een aantal bodykits voorgeschoteld. Deze zijn er helaas wat weinig en een goede vinden die je auto zo verandert dat de politie je niet te snel gaat zoeken is moeilijk te vinden.

Eén ding moet je zeker zijn opgevallen als je deze game ooit hebt gespeeld, namelijk de prachtige lichteffecten die deze game met zich meedraagt. Zo geniet je er gewoon van wanneer een zonnestraal op die fonkelnieuwe velgen straalt en je tegenstander als het ware verblindt door zijn schoonheid. Echter verander je eerder van showman naar brute krachtpatser, dit om één simpele reden. Meerdere gebouwen en andere dingen hebben een roodachtig teken, wat betekent dat je deze door er recht op af te rijden kunt vernietigen. Hierdoor kan je de politiwagens die je maar al te vaak achtervolgen een lesje leren met een laag cement op hun motorkap of een watertank op hun dak. De verslagen stemmen die je dan door de radio hoort schreeuwen zijn als engelenzang in de oren.

Als je de game in het algemeen gaat bekijken, kun je zeggen dat deze Need for Speed een beetje anders is dan normaal. Nu heeft je vijand een gezicht en moet je de nodige tijd besteden aan deze game, want met alle vijftien Blacklistracers verslaan ben je toch enige tijd bezig. Ook is er de optie om met je tegenstander z'n auto te gaan rijden om van het mooie landschap te genieten, dit door middel van de Pink Slip. Dit is een stukje papier dat jouw auto toeeigent aan degene die dit papier heeft. Wordt echter niet bang, mocht je tegenstander winnen kun je de race altijd herstarten en blijf je proberen totdat je wint. Echter moet er wel gezegd worden dat de kans op de Pink Slip maar één op zes is en je dus een boel geluk moet hebben. Al bij al kun je dus zeggen dat, buiten een paar foutjes, een geslaagde game is.

Conclusie en beoordeling

None

Need for Speed: Most Wanted weet de twee Undergrounddelen in grote mate te overtreffen. Zo wist de verhaallijn een enorme indruk na te laten en door de mooie effecten, gecombineerd met de prachtige landschappen, krijg je gewoon zin om een zonnebril op te zetten en het avontuur tegemoet te rijden in die mooie getunede auto van je.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Verhaallijn
 • Aanbod aan auto's
 • Soepele besturing
 • Mooie lichteffecten
 • Audiovisueel prachtig
 • Vernietigbare gebouwen en meer!
 • Vijftien Blacklistracers om te verslaan
 • Minpunten
 • Weinig bodykits
 • Kleine foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Op de vraag hoe lang dat zal gebeuren, wist Kim te vertellen dat het in elk geval één dag langer zou zijn dan dat Sony met de PlayStation 3 van plan is.  Haha, ik denk dat de PS3 veel langer wordt ondersteund, maar ja we zullen zien.

 • nou suc6 en veras ons.

 • Gezien de software verkopen en het toekomstige aanbod (of meer gezegt het tekort eraan) zal dit enthousiasme snel afnemen denk ik.  Als de PS3 nu al bijna evenveel softwware verkoopt als de Wii met een veel lagere installbase, dan zal de Wii snel wegzakken.  Zeker nu het hacken van de Wii wel heel erg eenvoudig is geworden ;-)


 • Geweldig

  Ik heb ook een voorliefde voor Nintendo, maar met het gebrek aan echte games zit ik toch 99% achter me xdoos…

 • en ja daar komt de zoveelste fanboy oorlog :D  jongens ik hou me erbuiten :P  en k ben het met Jamie Nooten (degene boven mij ^) eens!


 • ……….\"klapt voor Nuts\"…

 • Heb zelf ook veel op met Nintendo tegenwoordig, maar idd het gebrek aan games.

 • Shane Kim, met de prachtige titel Vice President for business development in de Microsoft gamingdivisie, houdt van Nintendo.

  Klinkt als een hééél belangrijke titel *rollseyes*, maar toch leuk dat er wat positieve woorden worden gesproken door bedrijven over hun rivalen. :)

 • Leuk detail, Jorenmartijn, is dat die man heel belangrijk is. Een van de grote namen - voor het publiek toch zeker - van Microsoft.

 • Funny thing hoe op z'n minst M$ en Nintendo over het algemeen nog vrij veel respect voor elkaar hebben.

 • Dat zie je ook niet vaak…

  Maar de concurrentie tussen Sony en Microsoft is vele malen groter :P

 • Nintendo is op dit moment geld, microsoft was eigenlijk altijd geld. Dus tja. Microsoft moet veel gaan veranderen om ook die doelgroep aan te spreken. En ik hoop niet dat ze het doen, want dat verneukt de hele gameindustrie.

 • In zijn ogen moet Microsoft gewoon voor vernieuwing zorgen en proberen iets neer te zetten wat de consument wil hebben.  Voorbeelden: Lips en Scene it

 • Nou ik hoop dat de Xbox 360 nog een heel aantal jaren meegaat!!

 • MS en productondersteuning???

  de 1e xbox lieten ze vallen als een baksteen  Vernieuwing: hebben ze voor gezorgd middels xbox live en daarvoor neem ik mijn pet af. Qua games blijft de vernieuwing uit en ik zit daar niet zo mee, want ik zit echt niet te wachten op halfbakken produkten als Scene it, Lips, You're in the movies.

 • Hij is niet de enige…

 • Ze zullen allemaal wel weten dat ook hun rivalen veel kunnen, maar het gebeurt niet vaak dat het toegegeven word.

 • MS en productondersteuning???

  de 1e xbox lieten ze vallen als een baksteen  Net zoals Nintendo de Cube en Sony de PS2 lieten vallen nadat de Wii en PS3 op de markt kwamen. Of zie je een jaar na de release van PS3 nog veel Sony-games komen voor PS2 behalve het plak- en knipwerk van Singstar en Buzz?.

  De PSP is officieel niet eens dood en wat krijgen we van Sony dit eindejaar? Locoroco 2 en fucking Buzz …  First parties gaan ALTIJD naar de nieuwe hardware, het zijn de third parties die een platform levend houden als er genoeg users zijn en die hebben met uitzondering van oa EA allemaal de cube en xbox laten vallen omdat het ding niet meer opbracht.  Jij als oudere gamer zou iets beter moeten weten dan dit soort beweringen.


 • Op de vraag hoe lang dat zal gebeuren, wist Kim te vertellen dat het in elk geval één dag langer zou zijn dan dat Sony met de PlayStation 3 van plan is.

  Dat wil ik nog wel eens zien. Tot nu toe heeft Sony het altijd langer uitgehouden. Natuurlijk kun je enkel spreken over één generatie. Maar goed, ik ben benieuwd of de 360 het langer gaat volhouden dat zijn oudere broer.

 • Voorliefde voor Nintendo

  Maar gamen doe ik 100% op me PS3 en dan vooral online in battlefield met vrienden+headset _0_

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren