1. Peter Jackson's King Kong (NGC)

Peter Jackson's King Kong (NGC)

''What is the key to a great movie?''. Die vraag zou lang in het hoofd van filmregisseur Carl Denham rond hebben gespookt. Bijna al zijn films zijn niet succesvol geworden en dit is zijn laatste kans, of anders is het vaarwel filmindustrie. Carl zet alles op alles en komt met het meest krankzinnige idee ooit: hij wil op een eiland filmen waar niemand ooit is geweest. Iedereen verklaart hem als gek, maar hij trekt daar zich niets van aan en gaat richting de filmlocatie en hopelijk zijn toekomstige succes. Daarmee luidt het begin van King Kong.

En opeens bevind je je op een klein bootje, vlak voor de kust van Skull Island . Samen met de filmcrew vaar je naar het vasteland totdat je van de andere boten wordt onderscheidt. Het bootje met daarin jijzelf als Jack Driscoll, Ann Darrow (hoofdrolspeelster), Hayes (medewerker van het schip) en Carl word getroffen door een grote kei en het beeld word donker. Ann maakt je wakker en samen met Ann, Hayes en Carl onderzoek je het eiland. Je komt tot de conclusie dat er wel degelijk leven is op dit eiland, aangezien je een korf met vuur ziet en er zijn overal poorten gemaakt. Overigens vind ik de sfeer in de game erg goed. Je krijgt echt het gevoel dat je niet alleen bent, omdat je overal geluiden hoort en dat je verlaten vuurkorfen aantreft. Al gauw weet je zeker dat je niet de enige bent op dit eiland, want binnen de korste keren wordt je gevangen genomen door de inboorlingen. Hetzelfde geldt voor Ann, maar die heeft een nog slechtere afloop. Zij wordt namelijk gebruikt als offer voor de koning van de jungle: King Kong. Nu Ann door Kong is meegenomen is het nu ook nog de taak om Ann uit de klauwen van Kong te redden. Alsof een film maken niet moeilijk genoeg is.

King Kong wordt uitgebeeld als een First Person Shooter. In feite is dat zo, omdat nogal wat schietwerk erin voorkomt maar er is nog meer. Zo is het normaal erg gebruikelijk dat je van alles op je scherm ziet. Van health-bars tot het aantal kogels wat je hebt. In King Kong zie je hier niks meer van terug. Je kunt eventueel dit veranderen, maar het is veel toffer om dat niet te doen. Als je wordt getroffen door een beet, dan kleurt het scherm rood en is het een kwestie van dekking zoeken en rusten. Iets wat Halo 2 en Call of Duty 2 ook al deden. Je hoeveelheid ammunitie kom je te weten door een simpele druk op de Y-knop. Je hoort Jack dan roepen hoeveel kogels hij nog over heeft. Behalve dat is er ook nog aardig veel interactie met de andere personages. Druk je op de A-knop richting een bepaald personage, dan vraagt Jack hoe het met die persoon gaat. Je kunt ook wapens wisselen met andere personages voor als jouw wapen geen kogels meer heeft.

Over wapens gesproken, er zijn vier soorten geweren: Pistol, Sniper-rifle, Shotgun en Tommy Gun. Elk wapen heeft maar een schaarse hoeveelheid aan ammunitie, dus je moet niet als een wilde rondschieten. Als je geweren geen kogels meer hebben, kun je nog altijd speren gebruiken. Deze zijn natuurlijk niet zo effectief als geweren maar ja, je moet toch wel met iets kunnen vechten. Speren kun je ook combineren met vuur, een belangrijk iets in de game. Behalve dat een brandende speer meer schade aanricht, kun je ook een struikgewas in lichterlaaie zetten, waardoor er een weer een nieuw pad beschikbaar is. Maar dan heb je ook alles al gezegd op het shootergebied, want verder is King Kong maar een standaard shooter die verder niet veel vernieuwing laat zien. Bovendien is de game ook zo rechtlijnig als wat we gewend zijn bij Medal of Honor en Call of Duty.

Bovendien kan de zogeheten voedselketen ook weinig helpen. Dit systeem stelt je in staat om je leven te redden van een dino, door met een speer een klein insect, worm of vis te spiesen en ergens heen gooien, waadoor de dino erheen loopt en het aas opeet. Daardoor kun jij weer ontsnappen. Waarom dit weinig helpt, is omdat je het lokaas maar op een paar punten in een level tegenkomt.

De vijanden in King Kong zijn van alle soorten en groottes. Je komt op je pad uit de kluiten gewassen larven tegen, grote krabben en zelfs groteske Tyrannosaurusen. Bijna elke vijand kun je wel aan, behalve de T-Rex. Hoe vaak je ook op hem schiet of speren naar hem toe gooit, hij blijft maar op twee poten staan. Maar als jij hem niet kan doden, wie dan wel?

Dat is een klusje voor de grote aap zelf, namelijk King Kong. Want behalve als Jack Driscoll zul je zo af en toe ook met King Kong spelen. Hierdoor voel je je natuurlijk de sterkste, omdat je elk levend wezen gemakkelijk aankunt. Een paar minpunten aan de Kong levels zijn dat er maar erg weinig van deze levels zijn en het komt erop neer dat er bij deze levels vooral veel buttonbashen aan te pas komt.

Over de graphics kan ik erg kort zijn. King Kong ziet er namelijk best wel aardig uit. De personages zien er gelikt uit, waarvan King Kong zelf toch wel het mooist is. Wat minder is, zijn de omgevingen. Die zien er vaak hetzelfde uit. Het geluid is echter wel weer erg goed. De typische oerwoudgeluiden zijn aanwezig en die zorgen voor genoeg sfeer en spanning.

Uiteindelijk zul je snel klaar zijn met King Kong. De game heb je na zeven uurtjes al wel uitgespeeld. Dat is nogal erg kort en er is ook geen replaywaarde. Daar kunnen de extra’s, waaronder artwork en een speciaal eind ook niks aan veranderen. Een ander groot minpunt vind ik dat de game nooit zo episch wordt als de film. Er zijn misschien een aantal spannende levels, maar de levels die je ook in de film ziet zijn helemaal niet zo geweldig. Het slot van de game bijvoorbeeld. Dat speelt net als in de fim zich ook af in New York, maar in plaats van dat je met Kong door heel New York een spoor van vernieling achterlaat, loop je wat rond in kleine buurtjes en ram je wat auto's weg. Jammer, aangezien dat de game heel wat toffer had gemaakt.

Conclusie en beoordeling

None

King Kong leek een erg toffe game te worden, maar het uiteindelijke resultaat valt toch een tikje tegen. Het blijft wel een leuke game voor een tijdje, maar nadat je de game hebt uitgespeeld en alle extra's hebt, is de game van deze aap klaar om stof te gaan happen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Spelen met Kong
 • Sfeer
 • Audiovisueel wel goed
 • Het aflezen van ammunitie en gezondheid
 • Minpunten
 • Erg kort
 • Het wordt nooit zo episch als in de film
 • Geen replaywaarde
 • Erg lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice die frontpage tekst: maar had alleen maar ook (oog?) voor deze RTS. Leuke reportage verder =]

 • xD stomme halo, speel liever andere games

 • zo die fog of war is persoonlijk rete irritant zeg

 • O my god UNCLEPHIL! Wat een gruwelijk nummertje :). Respect de zebra kerel!

 • Ik heb er in ieder geval zin in en ik vindt het ook fijn dat het een RTS is voor mensen die nooit RTS'en spelen :D

 • kan niet wachten

 • Ja, Piet. Ik regel die shizzle wel! Respect de Zebra! (met een hoofdletter ja!)

 • Gaan we met modder gooien?

 • ik vind Halo maar niks

 • Wat Boydaamans zegt.

 • Kijk zelf erg uit naar deze game.

 • wat een haters hier zeg. Groei op. Maar ik moet zeggen dat ik ook nog niet helemaal overtuigd ben

 • deze game zal alleen verkopen omdat er halo op staat

  halo 3 was goed maar dit is troep imo

 • ben benieuwd

  ;)

 • Volgens mij moet men niet naar het Halo logo kijken en naar de kwaliteit van het spel zelf. Als men dit met bijv. de smurfen/lego/iets anders bekend, liep men veel minder te miepen over de naam.



  Daarnaast, men probeert met Halo Wars de nieuwe standaard voor Console-RTS'en te geven. Daar hebben zowel PS3-fans als Xbox360-fans profijt van…

 • Kan echt niet wachten. Ik ben blij dat het halo-universum wordt uigebreid, aangezien halo over een ontzettend goede verhaal bevat, die nog steeds zat ruimte bied voor o.a. fps en dus nu ook een rts.

 • Zag die grijns! :D



  Als trouwe Halo fan ga ik deze iig kopuhh!

 • Op dit moment wou ik dat ik een xdoosje had.

 • veelbelovend!



  ohja wel grappig Legendary gaven jullie 4.5 maar toch zetten ze nog reclame er voor neer hier, dat ze het dan op een andere site zetten :P

 • Op dit moment wou ik dat ik een xdoosje had.

  Lekker voor je Jelle :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren